• Kuva: Maija Astikainen

  • Kuva: Maija Astikainen

2
3

Isänpäivä Torikortteleissa

Ajankohtaista   Ruoka ja juoma   Korttelit   1.11.2016

Torikortteleiden ravintoloista löytyy isille monenmoista erikoisherkkua aamupalasta illalliseen. Isänpäivän ruokailut kannattaa varata ajoissa.

Oli isäsi sitten aamuvirkku tai -torkku, voi hänet tuoda Torikortteleihin aamiaiselle vaikka koko päiväksi. Isiä voi herätellä vaikka pienpaahtimokahveihin erikoistuneen El Fantin kuuluisalla brunssilla. El Fantin brunssi maksaa 30–35 euroa skumpalla tai ilman.

Ainoa Torikortteleiden brunssikohde ei El Fant suinkaan ole, sillä myös Salutorget on panostanut isänpäivään: 52,50 euron brunssi on taattua laaturuokaa arvokkaan tunnelmallisessa ympäristössä. Salutorgetin brunssiin kuuluu muun muassa savustettuja katkarapuja, piparjuurigraavattua lohta, talon leipää hummuksen kera, paahdettua nieriää, Black Angus -entrecôteeta sekä lakritsapannacottaa. 

Kiseleffin talon Café Köket avaa ovensa klo 10 ja kattaukset alkavat puolen tunnin välein aina klo 16 asti. Brunssia voi nauttia myös yksityiskabinetissa. Köketin brunssi nautiskellaan 35 eurolla skumpan kera, ilman juomaa hinta on 30 euroa. Alle 15-vuotiaat lapset ja lapsenlapset syövät brunssia hintaan 1 euro per ikävuosi.

Jos brunssikin tuntuu sunnuntaiaamuna liian aikaiselta, voi isälle toki tarjota myös lounasta.

Ravintola Sunn aukaisee ovensa puoliltapäivin, jonka jälkeen tarjoillaan isänpäivälounasta hintaan 58 euroa. Sunnin talon toisessa kerroksessa voi ihailla Senaatintoria samalla, kun nauttii ravintolan pohjoismaiseen makuun sopivilla herkkuruuilla. Kolmen ruokalajin lounaassa on useita vaihtoehtoja. Lounasta saa Sunnin lisäksi historiallisesta Goviniuksen talossa sijaitsevasta Ristorante Vaelsasta. Alle 50 euroa maksavan kolmen ruokalajin menun pääruoaksi saa valita joko parmesaani-kuorrutetun lohen tai härän ulkofileepihvin herkullisine lisukkeineen. Kattaukset pidetään kello 12 ja 15.

Juhlapäivälliselle voi isän viedä Bryggeriin, Rosteriin tai Savottaan. Bryggeri Menun saa alennushintaan 39 euroa, jonka lisäksi tarjolla on à la carten ja panimolistan valikoituja herkkuja. Juhlaan sopii Bryggerin oma erikoisolut, Bryggeri Rosé. Savotta suosittelee isälle Tukkipojan Menua, joka sisältää järvien antimia, tuntikausia haudutettua karitsan selkää lisukkeineen sekä lämmintä uunijuustoa. Ravintola Rosterin perinteinen Sunday Roast tarjoillaan 59 euron hintaan ja juhlan kunniaksi jokaisen syömässä käyneestä isän tuotosta lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Ruokailun jälkeen voi isän viedä ilmaiseksi kaupunginmuseoon testaamaan Haju-näyttelyä tai ostoksille johonkin Torikorttelien persoonallisista kivijalkaliikkeistä.

Lisää Torikortteleiden kahviloista ja ravintoloista täällä.