Tervetuloa Torikortteleihin

Info   28.2.2013

Torikorttelit on Helsingin uusi vanha kaupunki, juuri remontoitu ja uudelleenavattu empirekeskusta Senaatintorin ja Kauppatorin välissä. Torikortteleista löytyy 17 ravintolaa ja kahvilaa, kivijalkakauppoja, oma radioasema, kaupunginmuseo, elokuvateatteri, tapahtumasaleja ja ihania sisäpihoja.

Uutta kaupunkia ei rakenneta eikä eletä ilman kaupunkilaisia. Tule mukaan osallistuen, ideoiden, ehdottaen, jopa yrittäen!

Torikorttelit on kaupungin kaunein, tunnelmallisin ja historiallisesti arvokkain alue, joka on taas täynnä elämää, ja jonka kaduilla, sisäpihoilla ja tapahtumissa kohtaavat matkailijat ja paikalliset. Torikortteleiden sijainti korostaa kohtaamisia; uuden ja vanhan, mantereen ja meren, idän ja lännen, kauppiaan ja asiakkaan, hallinnon ja kaupunkilaisen, paikallisen ja turistin.

Torikortteleiden kehitysprojektista vastaa kaupungin tytäryhtiö Helsingin Leijona Oy. Rakennamme avointa alustaa itsenäisille toimijoille ja yhteisille toiminnoille. Torikortteleissa on tällä hetkellä noin 40 erilaista yrittäjää: ravintoloita, kahviloita, elokuvateatteri, radioasema, museo, toimistotiloja sekä muotia, designia ja käsitöitä. Alue on läpi käynyt suuret remontit, ja vapaita toimitiloja on vielä mahdollista löytää näistä tunnelmallisista, alati kehittyvistä kortteleista.

Torikortteleiden tapahtumista ja uusista avauksista tiedotetaan verkkosivujen tapahtumakalenterissa ja uutisosiossa.