• Kuva: Eetu Ahanen

  • Kuva: Eetu Ahanen

  • Kuva: Eetu Ahanen

1
2
3
4
5
6
7
8
9

Toritanssit Silakkamarkkinoilla

Ajankohtaista   Kulttuuri   Tapahtumat   19.9.2016

Viime vuonna aloitettu Toritanssi-perinne saa jatkoa!

Aurinko sylkäisee päivän viimeiset säteet, kuu on jo valmiina vaihtopenkillä. Kalastajaveneet kelluvat Kolera-altaan tummuvassa vedessä, Kauppatorin kivi kylmenee iltaa kohti. Vaan isossa teltassa syttyy valo, ja vahvistin särähtää. Villapaitainen mies pyyhkäisee vinyylilevyä flanelliin, toinen painaa partaansa lähemmäs mikrofonia, kutsuu ihmiset sisään, lämpimän teltan puulattialle. On Toritanssien aika.

Iloksemme siis ilmoitamme, että viime vuonna aloitettu Toritanssi-perinne saa jatkoa! Tänä vuonna tanssitaan Silakkamarkkinoiden avajaispäivän päätteeksi, sunnuntaina 2.10. klo 17-20.

Viime vuoden Toritanssien lämpö ja läheisyys ihmisten kesken olivat vertaansa vailla. Kuten myös mainiot, merelliset musiikit. Onneksi samat mestarit lavalla tänäkin vuonna! Kalamies, runoilija ja tiskijukka Harri Hertell. Legendaarinen, harvoin keikkaileva Tanssiorkesteri Pyöriäiset (Antto Melasniemi, Joel Melasniemi, Mikko Virta, Kalle Chydenius, Juha Kuoppala, Juho Viljanen).

Tällä kertaa otetaan askel lähemmäs merta, eli teltta kohoaa Kauppatorille viime vuoden Havis Amandan aukion sijaan. Saapukaa sankoin joukoin paikalle polkemaan parkettia, osoitetaan yhdessä, että tori on myös tanssia, iloa, illanviettoa varten!

Dj aloittaa klo 17, bändi klo 18. Tervetuloa!

Torikorttelit-projekti haluaa osaltaan tuupata tapahtumaan kohtaamisia kaupungissa. Pistää alulle uusia perinteitä, siihen missä kysyntää on. Torikortteleiden ja Kauppatorin kauniit kulmat ovat omiaan Toritanssien kaltaiseen tunnelmointiin. Helsingin merellinen henki, hiiohoi!

Torikorttelit järjestää Toritanssit yhteistyössä Silakkamarkkinoiden kanssa. Stadin Silakkamarkkinat on yksi Suomen vanhimmista perinnetapahtumista vuodelta 1743. Viikon mittaiset markkinat avataan tänäkin vuonna tuttuun tapaan lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina. Tapahtumapaikkoina ovat merellinen Helsingin kauppatori ja sitä ympäröivät laiturialueet. Viikko on täynnä yleisöohjelmaa, ruoka- ja saaristolaiskulttuuria ja Helsingin merellisyyden tunnelmointia. Silakkamarkkinat järjestää nyt toista kertaa Helsingin Tukkutori, joka vastaa myös kaupungin ruokakulttuuristrategian suunnittelusta ja kehityksestä.
 

TORITANSSIT SILAKKAMARKKINOILLA
SUNNUNTAINA 2.10. KLO 17-20
Helsingin Kauppatorilla 
Vapaa pääsy, ei ikärajaa! 

www.stadinsilakkamarkkinat.fi
www.torikorttelit.fi

 

 

Tapahtumia ja artikkeleita