1
2
3
4

Torikortteleiden Katujuhla

Ajankohtaista  Tapahtumat  Tapahtumat  20.8.2016

Torikortteleiden Katujuhla täyttää taas Katariinankadun ja sisäpihat! Päivällä ohjelmaa lapsiperheille, illalla Toritanssit kadulla! 

Katariinankatu ja sitä ympäröivät sisäpihat ovat vihdoin vapaat remonteista, joten katu toimii oikeutetusti Torikortteleiden perinteisen Katujuhlan päätapahtumapaikkana.

Lavalla kuullaan:

klo 13 Pikku Papun Orkesteri
klo 15 Päistikka
klo 18-22 Toritanssit: Illan Bändi ja dj Sampsa Vilhunen

Suuren suosion aiempina vuosina saavuttanut pop up -leikkipuisto levittäytyy kaupungintalon sisäpihalle kokonaiseksi Juhlaleikkipihaksi! Paikalta löytyy leikkipaikan lisäksi lasten mehudrinkkibaari ja juhlahattuateljé. Aikuiset voivat viettää sillä välin aikaa viereisellä Kaffeehaus Röntgenin kuohuvaterassilla. 

Illalla Katariinankadun mukulakivet saavat tuta humpan poljennon, kun viime syksyn Silakkamarkkinoilla ensimmäistä kertaa tanssitut Toritanssit saavat kesäversion. Lavalla on nuorista, tulisieluisista muusikoista koottu Illan Bändi (Josef Donner, Heikki Turpeinen, Max Malmberg, Oskar Yrjölä ja Oleg Donner), joka ei jätä ketään kylmäksi. Bändin settien välissä kuullaan tanssimusiikkivalintojen saralla kunnostautunut dj Sampsa Vilhunen, jonka erityisesti Toritansseihin kuratoima setti on jo itsessään kuulemisen arvoinen.

Katujuhlapäivänä Torikortteleista löytyy hurjasti kaikenlaista tekemistä ja näkemistä: Bryggeri Helsingin lavan livemusiikit, Torikortteleiden Postitoimisto, Vaelsan Lastenbrunssi, Matti Pikkujämsän potretteja Lapuan Kankureilla, ja kaikkialla Pokémoneja!

TORIKORTTELEIDEN KATUJUHLA
20.8.2016 KLO 11-22
VAPAA PÄÄSY!

MUSIIKKIA JA TEATTERIA:

KLO 13 Pikku Papun Orkesteri, KATARIINANKADUN LAVA

Pikku Papun Orkesteri on Sibelius-Akatemian lastenmusiikkikurssilla vuonna 2012 toisensa kohdannut iloinen ja värikäs joukko ammattitaitoisia muusikoita. Yhtye keikkailee eri kokoisilla kokoonpanoilla säilyttäen aina huikean live-meiningin ja innostaen yleisöä mukaan laulamaan ja leikkimään! Pikku Papu, kekseliäs kilpikonna, seikkailee laulujen lisäksi Liisa Kallion kuvakirjoissa. Pikku Papun laulut -levy julkaistiin yhdessä samannimisen kirjan kanssa (Tammi, 2012). Soili Perkiö sävelsi kirjan runot lauluiksi. Niiden sovituksista vastasi Pikku Papun Orkesteri. Varhaisiän musiikinopettajat, VaMo ry, valitsi levyn Vuoden lastenlevyksi 2012. Pikku Papun laulut ovat tulleet monille tutuiksi myös Yle TV2:n Pikku Kakkosesta ja Musarullaa-konserttisarjasta. Yhtyeen konserttiohjelmistossa käsitellään ystävyyttä, iloa, kiukkua, ruoanlaittoa, toisten kanssa toimeen tulemista – koko elämän kirjoa! Kappaleet on sovitettu niin, että yleisö pääsee osallistumaan niihin paitsi laulaen, myös leikkien ja yhdessä mukana tehden. Pikku Papun Orkesterin musiikki sopii kaiken ikäisille, koska laulujen monipuolinen, akustispainotteinen soittimisto ja eri tyylilajeilla leikittelevät sovitukset koskettavat yhtä lailla niin pieniä kuin varttuneempiakin kuulijoita. Orkesteri johdattelee kuulijat monien eri musiikkityylien sekä leikkien kautta Pikku Papun ja sen ystävien hilpeään maailmaan.

KLO 15 Päistikka, KATARIINANKADUN LAVA

Päistikka on metsän olentojen orkesteri, joka tuo yhteen M.A. Muurahaisen, Kärpäsen, Mustikan, Käpylehmän sekä Torvisienen. Tämä musiikin sanomaan vannova viisikko uskoo itsestään suuria ja haluaa näyttää kaikille, että ruohonjuuritason tyypeilläkin voi olla asiaa. Yhtyeen itse säveltämät ja sanoittamat kappaleet taipuvat keikoilla monimuotoiseksi teatraaliseksi kokonaisuudeksi, johon yleisökin saa osallistua. Päistikan musiikki liikkuu rokin, funkin ja jazzin kautta aina discon tanssittavaan tykytykseen.

Klo 14-20 Bryggeri Terrace Live Music Jamboree, BRYGGERI HELSINKI 
Art Goes Kapakan ohjelmistoa

Klo 14 Petty Pilgrims
AP Sarjannon ja Jaakko Heinimäen & kumppaneiden Petty Pilgrims soittaa vanhoja lauluja Irlannista, Skotlannista, Englannista ja Pohjois-Amerikasta – suomen kielellä. Suomennokset ovat yhtyeen omia ja mahdollisimman uskollisia laulujen alkuperäisille tarinoille.

Klo 16 Finn McCool
Irlantilaisista, skottilaisista ja hollantilaisista soittajista koostuva Finn McCool esiintyy harvoin ja yhtyeellä on uskollinen kuulijakunta. Energinen ohjelmisto koostuu irlantilaisista kansanlauluista ja outlaw countrystä.

klo 18 Trubaduuri Jerry
Jerry Ala-Leppilammen monipuolisessa ja viihdyttävässä ohjelmistossa on kappaleita kaikilta vuosikymmeniltä aina 50-luvulta tämän päivän hitteihin. Myös biisitoiveita on mahdollista esittää tälle osaavalle trubaduurille.

Klo 20 Jane Kitto (AUS)
Upeaääninen aussirokkari Jane Kitto esittää kitaroineen omaa materiaaliaan sekä akustisia versioita rockklassikoista. Nimekkäiden artistien kanssa kokemusta hankkinut ja maailmaa kiertänyt rokkimimmi on tunnettu energisestä esiintymisestään.

KLO 17 Osiris Teatteri: Villit ja vapaat, VAELSA SISÄPIHA
Art Goes Kapakan ohjelmistoa

Riikka Siirala (tanssi ja esiintyminen), Hanna Pihko (tanssi)

Villit ja vapaat on kahden naisen arvaamaton ja hauskan rohkea katuesitys, jossa tanssitaan ämpärit jaloissa, vispilät ja raastinraudat soiden. Esityksessä nähdään irtiottoja arjesta ja naiseuden roolimalleista – tissityyppi muuttuu murisevaksi hirmuhallitsijaksi ja väsynyt äiti kohtaa meditaatiovalmentajan. Naiset tykkäävät myös musisoida keittiövälineillä ja tanssia aamunkoittoon Yma Sumacin tahtiin. Esitys sai ensi-iltansa Kumpulan Kyläjuhlilla 28.5.2016 ja kiertää esiintymässä kesällä 2016 mm. Espan lavalla ja Art Goes Kapakka -festivaalilla Helsingissä sekä Pohjois-Karjalassa.

Tanssitaiteilijat Riikka Siirala ja Hanna Pihko ovat työskennelleet yhdessä jo neljäntoista vuoden ajan. Teoksissaan he ovat käsitelleet mm. autioituvaa maaseutua, muistia ja elämän käännekohtia. Tyypillistä heidän teoksilleen on ollut inhimillinen läsnäolo, kokonaisvaltainen ilmaisu (äänenkäyttö, laulu, teksti, liike ja tanssi) sekä niiden kautta syntyvä vahva, elämyksellinen kokonaistunnelma. Villit ja vapaat tuo kaksikon työskentelyteemoihin mukaan myös räiskyvän huumorin.

KORTTELEISSA TAPAHTUU:

KLO 9-16 ATELIER PIKKUJÄMSÄ GOES LAPUAN KANKURIT

Graafinen suunnittelija, kuvittaja Matti Pikkujämsä piirtää suosittuja potretteja Katujuhlapäivän ajan! Sitova varaus ennakkoon: helsinki@lapuankankurit.fi tai 050-5388244 Hinta 85€ hlö, 45€ lapset perhekuvissa (yksittäiset lapsikuvat 85€ ) Yksi henkilö 30 min.

KLO 11-19 POKEMONEJA ALUEELLA! Katariinankadulla, Juhlaleikkipihalla, Bryggerissä, Kaffeehaus Röntgenissä, El Fantissa, Vaelsan pihalla - metsästä kaikki!

KLO 11-20 LUMOAN STOREN LASTENKARNEVAALIT! Tarjouksia, poppareita ja iloista meininkiä.

KLO 11-22 KAFFEEHAUS RÖNTGENIN KUOHUVATERASSI

Päivällä MADE BY HELSINGIN NÄYTÖSPAJA: UNIIKIT LASIHELMET

Niina Halonen valmistaa uniikkeja lasihelmiä lampputekniikaksi kutsutulla lasinsulatusmenetelmällä.  

"Lampputekniikka on ikivanha lasinsulatustapa, jonka varhaisimmat muodot kehittyivät jo noin 5000 vuotta sitten. Lasihelmien valmistus onkin yksi vanhimpia taiteen muotoja ihmisen historiassa.  
Nykyaikaisempi muoto lampputekniikasta alkoi kehittyä 1400-luvulla erityisesti Muranossa, Italiassa. Nimi lampputekniikka juontaa juurensa 1700-luvun alkupuolelle, jolloin lasia sulatettiin öljylampun liekissä.
Lampputekniikkaa käytettäessä lasia sulatetaan happi-nestekaasuliekissä, kiertäen sulaa lasia teräspuikon ympärille.  
Sulaa lasimassaa voidaan muotoilla monin tavoin erilaisilla työkaluilla, sekä koristella käyttäen esimerkiksi eri värisiä lasitankoja, emalijauheita tai vaikkapa sulattamalla lasin pintaan kultaa tai hopeaa. Lamppuhelmien valmistuksessa vain mielikuvitus on rajana."

Työnäytös kestää noin 30-40 minuuttia kerrallaan. Siinä ajassa syntyy muutamia lasihelmiä ja samalla Halonen kertoo lampputekniikasta. 

LISÄKSI: Vaelsan brunssilla pikkupizzoja ja mansikka-slushia, runsas jälkkäripöytä. El Fantissa macaronsit ja focaccia lapsille, Sweet Candy Storessa voi seurata karamellien valmistusta ja pääsee maistelemaankin, Savotassa lapsille oma menu.

Kuvat: Maija Astikainen

Tulevia tapahtumia