Kuva: Maija Astikainen

Museon yksivuotissynttärit

Tapahtumat  13.5.2017

Helsingin kaupunginmuseon syntymäpäivää juhlitaan railakkaasti sekä lasten että aikuisten ehdoin.

Kaupunginmuseo muutti vuosi sitten Helsingin kuvatuimpiin kuuluvalta Sofiankadulta viereiseen kortteliin Aleksanterinkadun ja Katariinankadun kulmaan. Upea Sederholmin talo ja siihen yhdistyvä museon rakennus hivelevät silmää ja sisältävät jopa kolme kaunista sisäpihaa. Museorakennuksissa sijaitsee kaupunginmuseon lisäksi Lasten museo sekä tilausravintola-kulttuurikeidas Valkoinen Sali.

Kaupunginmuseo on todella puhjennut vuoden aikana kukkaan, joten on syytä juhlaan! Ensimmäisen vuoden odotettu kävijämäärä tuplaantui: 400 000 kävijää on vieraillut Aleksanterinkadun uudessa museossa, mikä on Suomen mittakaavassa huipputulos. Vaihtuvat näyttelyt, Helsingin historiaa esittelevä Helsingin valitut palat
-näyttely sekä Lasten kaupunki ovat lunastaneet paikkansa kaupunkilaisten sydämessä. Aikakoneen, mummolan ja vanhan koululuokan syövereihin eksyy ilolla pidemmäksikin aikaa. 

Ansaitut juhlat käynnistyvät lastenbileillä, joissa DJ Luca Gargano soittaa yhdessä viisivuotiaan DJ Wilman kanssa levyjä museon aulassa. Paikalla on myös ilmapallotaikuri sekä mahdollisuus askarrella synttärikruunuja. Tämän jälkeen siirrytään hieman varttuneempiin aktiviteetteihin, jolloin pääsee kuvaamaan polaroid-kameralla sekä ihmettelemään 1980-luvun esineitä. Syntymäpäiviä edeltävänä päivänä avannut HelSEXinki-näyttelykin on hyvä tässä välissä katsahtaa. Hurjamielisille on erityisohjelmaa iltapäivällä: ennakkoilmoituksia otetaan vastaan kummituskävelyille, joilla kierretään tutustumassa kaupungin tunnetuimpiin kuolleista palanneisiin. 

Museon yläkertaa asuttava Valkoinen Sali puolestaan on lunastanut paikkansa yhtenä Helsingin kuumimmista bilepaikoista. Joka lauantai järjestettävät klubit keräävät pitkän jonon pihalle ja Valkoinen Sali tarjoaakin selkeästi haluttua vaihtelua yöelämään historiallisessa keskustassa. Lisää vaihtelua on tiedossa museon syntymäpäivänä, jolloin aikuiset pääsevät pistämään Valkoisessa Salissa disco-jalalla koreasti. Paikalla on tanssinopettaja Kimmo L. Naamat halukkaita opettamassa ja juhlanaamioita taikoo itse Glitteristi. Tauolle tanssaamisen humusta voi astua museon puolelle, jossa on yhteen asti yöllä Euroviisukatsomo.

Syntymäpäivä vierähtää kokonaisuudessaan ihanissa Torikortteleissa, joissa voi juhlinnan ohessa hyödyntää haluamaansa ravintolaa useiden vaihtoehtojen keskuudesta. Tarkempia aikatauluja ja ohjelmaa voi käydä katsastamassa täältä.

Kaupunginmuseon yksivuotissynttärit
13.5.2017
Klo 13–01
Helsingin kaupunginmuseo
Aleksanterinkatu 18
WWW
TORIKORTTELIT

Tulevia tapahtumia