Tiina Hyvönen: Yksinhuoltajan vapaapäivä

Työn kuvia -näyttely

Tapahtumat  9.6.–1.10.2017

Virka-gallerian näyttely esittelee sekä vuodenvaihteessa järjestetyn valokuvauskilpailun että ammattikuvaajien tuotoksia. 

Virka-galleria keräsi vuodenvaihteessa kilpailulla valokuvia ja videoita Helsingissä tapahtuvasta työstä. Voittajavalokuvaksi valittiin Tiina Hyvösen valokuva Yksinhuoltajan vapaapäivä. Kuvan keskiössä on ihminen, jonka elämässä erilaiset työnmuodot risteävät. Siinä peilautuu nykyajan arki haasteineen, jossa työtä tehdään muuallakin kuin perinteisillä työpaikoilla ja kasvatetaan tulevaisuuden työntekijöitä. Kilpailussa arvioitiin myös videota, joista voittajaksi valittiin Henrik Amberlan Kauitintehdas Töölössä, joka pohdiskelee suomalaisen työn ilmiöitä.

Näyttelyyn osallistuvat ammattikuvaajat ovat Behi Assadi, Miikka Pirinen ja Katja Tähjä.

Kuvia tuli lähes 350 ja videoita yhdeksän. Valokuvakilpailun tuomaristoon kuuluivat apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri, Valokuvataiteen museon intendentti Tiina Rauhala ja Osuuskunta Tradekan vastuullisuusjohtaja Satu Niemelä. Voittajavideoiden tuomaristo koostui Helsingin kaupungin asukasyhteistyön ja Työväen Arkiston asiantuntijoista.

Kilpailun toteutti Virka-galleria, Helsingin kaupungin asukasyhteistyö/Helsinki-kanava, Työväen Arkisto ja Osuuskunta Tradeka. Näyttely Työn kuvia on osa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisohjelmistoa ja se on esillä kaupungintalon Virka-galleriassa 9.6.–1.10.2017.

Työn kuvia -näyttely
9.6.-1.10.2017
VIrka-galleria
Kaupungintalo
Pohjoisesplanadi 11-13
TORIKORTTELIT

Tulevia tapahtumia