• Kuva: Maija Astikainen

  • Kuva: Maija Astikainen

  • Kuva: Maija Astikainen

  • Kuva: Maija Astikainen

  • Kuva: Maija Astikainen

  • Kuva: Maija Astikainen

  • Kuva: Jussi Hellsten

  • Kuva: Jussi Hellsten

1
2
3
4
5
6
7
8

Torikortteleiden Katujuhla

Tapahtumat  Info  19.8.2017

Katujuhla on hauska kokonainen kesäpäivä urbaanissa ympäristössä. Livemusiikkia, ruokaa, juomaa, kulttuuria ja iloista tunnelmaa – koko päivän, lapsille ja aikuisille!

Jo kuudetta kertaa järjestettävä elokuinen Torikortteleiden Katujuhla koostuu tänä vuonna aiempien vuosien hiteistä: ilmaiskeikoista, hyvästä ruoasta, lounaskonsertista, lasten huvituksista sekä iltaklubista. Tiedossa on kolmen korttelin kokoiset juhlat, kun Torikortteleissa myllänneiden remonttien valmistuttua Katujuhlaa päästään viettämään koko alueella, eli Kauppatorin ja Senaatintorin välisillä Unioninkadulla, Sofiankadulla ja Katariinankadulla. Kaduilta juhlat levittäytyvät kortteleiden ainutlaatuisille läpikuljettaville sisäpihoille.

Katariinankadulla on paljon lastenohjelmaa, mm. pop up -leikkipuisto, tuo aiemmista juhlista tuttu urbaani kohtaamispaikka pienille kaupunkilaisille, Postitoimisto, perinneleikkejä. Kadulla on kerrankin turvallista ja kivaa! Klo 13 kovista kovin lastenbändi Jytäjyrsijät.

Livemusiikkia voi kuulla ympäri kortteleita aamusta yöhön: Bassoradion lauantaiaamuista tuttu Klaus Wingin isännöimä TINGS lähetetään suorana nelituntisena spesiaalina Chapterin terassilta klo 10 alkaen, lounaskonsertti soi Bryggerin terassilla Antti Aution folkrockkitarointien kera ruokailun kyljessä klo 12, ja iltapäivällä kuullaan vielä M ja Pekko Käppi. Kesäillassa aina pitkälle yöhön soi Katujuhlissa ennenkin ihastuttanut Ydintalvipuutarha, joka on dj Jori Hulkkosen legendaarinen klubi.

Sofiankatu 4:n upeat salit ovat auki pitkälle iltaan. Näyttelyt, Lokal pop up -shop ja elokuvat kutsuvat tutustumaan.

Torikortteleiden vuosia kestäneet remontit ovat ohi, ja nyt viimeistään kannattaa ottaa paikka haltuun, tutkia kaikki nurkat ja sisäpihat! Alueella on 17 kahvilaa ja ravintolaa, kymmeniä pikkuputiikkeja, kaupunginmuseo, elokuvateatteri, pieni keskuspuisto jne. Torikortteleiden ravintolat tarjoavat hyvää ruokaa ja juomaa, ja pikkuliikkeistä löytyy ohjelmaa ja ostoksia.

Ohjelma päivittyy elokuun aikana ja kannattaakin seurata lähempänä tapahtumaa myös Torikortteleiden Facebook-sivua.

KOKO PÄIVÄN OHJELMA TAPAHTUMAPAIKOITTAIN:

CHAPTERIN TERASSI (sisäpiha, käynti esim. Aleksanterinkatu 22)

klo 10-14 Bassoradio (suora radiolähetys): TINGS Special, Klaus Wing & Jaako Hurme
*ruokaa ja juomaa*
klo 20-02(04) Ydintalvipuutarha: Jori Hulkkonen

BRYGGERIN LAVA (sisäpiha, käynti Unioninkadulta ja Sofiankadulta)

klo 12 Lounaskonsertti: Antti Autio
klo 15 M
klo 18 Pekko Käppi & K:H:H:L

KATARIINANKATU
Lasten Katu
Pop up -leikkipuisto, Postitoimisto, Torikortteleiden matkalahjakorttiarvonta, Laitilan limubaari, Roberts Coffee Jugendin artesaanijäätelökärry, Sweet Story -karkkikauppa ja aina kaikille avoin lastenmuseo Lasten kaupunki kulman takana.

klo 12-16 Ohjattuja leikkejä ja askartelua (Perinneleikit ry)
Klo 13 Jytäjyrsijät
Klo 10-12 Lapuan Kankurit: Kankureiden kankaista koristeiksi/Trash to Treasure: avoimet työpajat lapsille ja lapsenmielisille Kankureiden lippulaivamyymälässä (Katariinankatu 2)

SOFIANKATU 4

klo 13-21 KOTI Sleepover -näyttely auki
klo 13-21 TypoCraftHelsinki ’17 -näyttely auki

klo 12-16 ilmaisleffoja Kino Engelissä (salit 1&2):
klo 12.00 Pikku Prinssi (dubattu) ja Renoir
klo 14.00 Marnie – tyttö ikkunassa (dubattu) ja Havannan taivaan alla

KESÄKINO-näytös klo 22, Café Engelin sisäpiha: Christian Vincent: HAUTE CUISINE - MESTARI KEITTIÖSSÄ (Les saveurs du palais) 
KATUJUHLA-PÄIVÄN ERIKOISTARJOUS! Sarjaliput 5 lippua hintaan 35 €, voim. 9kk (norm 45 €)

VAPAA PÄÄSY
TERVETULOA

Lauantai 19.8.2017
Klo 12.00-00.00
TORIKORTTELIT

 

 

 

 

 

Tulevia tapahtumia