1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17

SOFIANKATU 4 KOKONAISUUS

Vapautuvat tilat   3.8.2016

Sofiankatu 4
3000m2

Arvokiinteistö kävelykadulla, kuusi kerrosta eri kokoista liike-, toimisto-, tapahtuma- ja monitoimitilaa Torikortteleissa, Helsingin keskustassa.

Sofiankatu 4:n kulttuurihistoriallisesti arvokkaan kiinteistön remontti velmistui kesällä, ja osa tiloista etsii vielä vuokralaisia. Talosta löytyy paitsi tilaa monenlaisiin tarpeisiin myös mahdollisuuksia uudenlaisiin synergioihin ja yhteiskäyttötiloihin (sauna, terassi, elokuvateatteriyhteistyö, parvikahvila/baari, jne.).

Sofiankatu on kävelykatu, joka aukeaa suoraan Senaatintorille ja Tuomiokirkolle ja toisessa päässä Havis Amandan aukiolle. Torikortteleiden alue on käynyt läpi suurta muutosta, kun entisiä hallintotiloja on avattu liike- ja tapahtumakäyttöön. Idyllinen miljöö, kiinnostava historia, kaunis kivijalka, lukuisat sisäpihat ja näyttävä arkkitehtuuri tekevät alueesta persoonallisen Helsingin kohtaamispaikan.

Helsingin napolilaisimmalta kadulta, Sofiankatu 4:n katutasosta löytyy jo ylistetty napolilaisen pizzan pyhiinvaelluskohde Pizzeria Via Tribunali ja talossa on remontin jälkeen avautunut legendaarinen arthouse-elokuvateatteri Kino Engel.

Sofiankadulla vielä vapaana:

Tavaratalo/monitoimitila, 1.–2.krs. 900 m2
(mahdollisuus tuoda tilaan baari-/kahvilatiskit)

Toimistotilaa, 5. krs.:sta 171 m2
molemmilla puolilla kerrosta oma sisäänkäynti

Ullakkosali 6. krs. 244,5 m2
(seminaaritila, toimisto tms.)

Torikorttelit

Torikortteleiden alue käsittää Helsingin kantakaupungin vanhimmat korttelit Senaatintorin ja Kauppatorin välissä, Unioninkadulta Katariinankadulle. Keskellä oleva Sofiankatu on kävelykatu ja yksi Helsingin valokuvatuimmista katumaisemista – kadulta aukeaa suora näkymä upeaan Tuomiokirkkoon.

Torikortteleissa on tällä hetkellä 15 ravintolaa ja kahvilaa, pieniä putiikkeja, uusi kaupunginmuseo, radiokanava, oma panimo, modernin käsityöläisyyden keskus, salakapakka – ja vaikka mitä muuta!

Tutustu alueen toimijoihin.

Ympäristö

Myös koko Torikortteleiden ympäristö elää mielenkiintoista ja vauhdikasta muutoksen aikaa: Meriuimala Allas laajeni juuri, Kauppahalli on vastikään uusittu ja Kauppatorin uudistus seuraa sitä. Maailmanpyörä ja Kanavarannan uusi ravintolakeskittymä kuuluvat samaan merellisen Helsingin kokonaisuuteen.

Torikortteleiden välittömässä ympäristössä Kruununhaassa, Katajanokalla, Kaartinkaupungissa ja Kluuvissa on kaikkiaan 13 000 asukasta ja 46 000 työpaikkaa. Torikortteleihin johtavat kauppakatuna tunnettu Aleksanterinkatu, viherbulevardi Esplanadi ja rantaliikenne kaukaa idästä saakka. Senaatintorille, Kauppatorille ja sieltä lähtevälle Suomenlinnan lautalle suuntaavat lähes kaikki Helsingissä matkailevat. Torikorttelit-hanke liittyy laajemminkin keskustan kehitykseen ja merellisen Helsingin esiintuomiseen.

Alue lukuina (per vuosi)

• Suomenlinnassa 828 000 kävijää (2013)
• Tuomiokirkko - yli miljoona ihmistä vuosittain
• Uspenskin katedraali - kävijöitä yli 0,5milj.
• Katajanokan kautta matkusti 2,8milj matkustajaa (2011)
• Eteläsatama 2,0milj. matkustajaa (2011)
• Uusi Kaupunginmuseo - kävijäennätys 300 000 ensimmäisenä 7kk:n aikana

Torikortteleiden saavutettavuus

• Raitiovaunut 2, 3, 4, 5, 7 kulkevat vierestä ja läpi Torikortteleiden
• Kaisaniemen metroaseman lähin uloskäynti 300 metrin päässä
• Lauttalinjat Suomenlinnaan
• Hop-on-hop-off-bussit pysähtyvät viereen
• Lähin parkkihalli P-Kluuvi, P-Tähtitorninmäki ja P-Kasarmintori myös lähellä
• Kaupunkifillariparkki vieressä Senaatintorin laidassa

Vuokratiedustelut

Eija Malin

Myyntipäällikkö

.(JavaScript must be enabled to view this email address)
+358 44 200 9616