• Sonckin sali ja ovet aulaan.

  • Sonckin salia kiertää parvi.

  • Käynti 2. kerrokseen Sofiankatu 4:n pääsisäänkäynnin aulasta

  • 2.kerroksen liiketilat

  • 2. kerroksen tiloja

  • Käynti Sonckin salista Lyhtysaliin.

  • Lyhytysali yhdistyy Sonckin saliin ja parveen.

  • Lyhtysali, josta on avattu suora kulku Sonckin saliin, eli pääsaliin.

  • Katunäkymä

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14


Liike- ja monitoimitilaa

Vapaat tilat   25.5.2016

Sofiankatu 4
–1200 m2

Monikäyttö-/tavaratalo-/liiketilaa 
1.–2. kerros
Sofiankatu 4 

Pääsali, lyhtysali, parvi, 2. kerroksen yhtenäinen tila, katutason liiketila
Paljon eri kokoisia tiloja, jotka yhteydessä toisiinsa
0 m2–1200 m2

Rakennus

Arkkitehti Lars Sonckin suunnittelema venetsialaistyylinen jugendpalatsi on remontoitu kellarista kattoon. Katutasoon, ensimmäiseen ja toiseen kerrokseen avautui ainutlaatuista, kaunista ja avaraa monitoimitilaa. Muut 1.–2. kerrosten tilat taipuvat moneksi; liike-, tavaratalo-, näyttely- ja tapahtumakäyttöön. Kerrokset kolmannesta viidenteen sopivat toimisto- ja co-working-tiloiksi. Kuudennessa kerroksessa sijaitseva upea ullakkosali on omiaan esimerkiksi seminaaritilaksi. Kokonaisuudessaan talo tarjoaa 3000 m2 kiinnostavaa, remontoitua tilaa ydinkeskustaan.

Tämä historiallisen Torikortteleiden alueen Sofiankatu 4:ssä sijaitseva todellinen helmi valmistui vuonna 1913 laajennukseksi Kiseleffin talossa toimineelle Stockmannin kauppahuoneelle. Seitsemän vuotta myöhemmin taloa korotettiin kolmikerroksisesta nykyiselleen, kuusikerroksiseksi. Sofiankatu 4 on nähnyt paljon: muutoksen tavaratalosta poliisin päämajaksi, josta kaupungin virastoksi, ja lopulta museoksi. Vuonna 2017 päättyneen remontin tuloksena uniikki palatsi Lyhtysaleineen palautetaan jälleen kauppiastavarataloksi, ja alkuperäinen kulku Sofiankatu 4:sta Kiseleffin taloon avataan remontin yhteydessä. Sofiankatu 4:ssä jatkaa remontoituna kaupungin rakastetuimpiin kuuluva elokuvateatteri Kino Engel. Katutason ravintolatilaan avautui napolilaista pizzaa tarjoileva Pizza Via Tribunali.

Vuokrattava tila

Sofiankatu 4:n ensimmäisen ja toisen kerroksen tilat vuokrataan sellaiseen yleisölle suunnattuun käyttöön, joka mahdollistaa tilan pitämisen avoimena. Tilan sydämen muodostaa luonnonvalossa kylpevä atrium-sali ja sitä kiertävä parvi. Toisessa kerroksessa sijaitsevat Lyhtysali (195 m2) ja pääportaikon puolella 250 m2 avointa yhtenäistä tilaa, josta on parvekkeet ja ikkunat Sofiankadulle. Remontin tuomia suurimpia muutoksia on, että 1. kerroksen pääsalista avataan käynti 2. kerroksen Lyhtysaliin. Lyhtysalista tulee käynti 2. kerroksen parvelle (189,5 m2).

1. ja 2. kerroksen yhdistävä vanha pääportaikko ulottuu 3. kerrokseen asti. Näin myös sen kerroksen liittäminen tilakokonaisuuteen mahdollista.

Kerroksista 1. ja 2. avataan käynti Kiseleffin taloon. Näin tilat yhdistyvät jälleen, kuten ne alkujaan yhteen rakennettiin. 

2. kerroksen parvella on tarjoilutiskivaraus, mutta ruoanvalmistus ei ole tilassa mahdollista.

Torikorttelit

Torikortteleiden alue käsittää Helsingin kantakaupungin vanhimmat korttelit Senaatintorin ja Kauppatorin välissä, Unioninkadulta Katariinankadulle. Keskellä oleva Sofiankatu on kävelykatu, ja yksi Helsingin valokuvatuimmista katumaisemista – kadulta aukeaa suora näkymä upeaan Tuomiokirkkoon.

Torikortteleissa on tällä hetkellä 15 ravintolaa ja kahvilaa, pieniä putiikkeja, uusi kaupunginmuseo, radiokanava, oma panimo, modernin käsityöläisyyden keskus, salakapakka - ja vaikka mitä muuta!

Tutustu alueen toimijoihin

Ympäristö

Myös koko Torikortteleiden ympäristö elää mielenkiintoista ja vauhdikasta muutoksen aikaa: meriuimala Allas Sea Pool laajeni juuri, Kauppahalli on vastikään uusittu ja Kauppatorin uudistusta aloitellaan. Lisäksi naapurista löytyvät Maailmanpyörä sekä Kanavarannan uusi ravintolakeskittymä.

Torikortteleiden välittömässä ympäristössä Kruununhaassa, Katajanokalla, Kaartinkaupungissa ja Kluuvissa on kaikkiaan 13 000 asukasta ja 46 000 työpaikkaa. Torikortteleihin johtavat kauppakatuna tunnettu Aleksanterinkatu, viherbulevardi Esplanadi ja rantaliikenne kaukaa idästä saakka. Senaatintorille, Kauppatorille ja sieltä lähtevälle Suomenlinnan lautalle suuntaavat lähes kaikki Helsingissä matkailevat. Torikorttelit-hanke liittyy laajemminkin keskustan kehitykseen ja merellisen Helsingin esiintuomiseen.

Alue lukuina (per vuosi)
• Suomenlinnassa 1 052 000 kävijää (2016)
• Tuomiokirkko - yli 0,5 milj. kävijää vuosittain
• Uspenskin katedraali - yli 0,5 milj. kävijää vuosittain
• Katajanokan kautta matkusti 2,8 milj. matkustajaa (2011)
• Eteläsatama 2,0milj. matkustajaa (2011)
• Uusi Helsingin kaupunginmuseo 362 631 kävijää (2017)

Torikortteleiden saavutettavuus
• Raitiovaunut 2, 3, 4, 5, 7 kulkevat vierestä ja läpi Torikortteleiden
• Kaisaniemen metroaseman lähin uloskäynti 300 metrin päässä
• Lauttalinjat Suomenlinnaan
• Hop-on-hop-off-bussit pysähtyvät viereen
• Lähin parkkihalli P-Kluuvi, P-Tähtitorninmäki ja P-Kasarmintori myös lähellä
• Kaupunkifillariparkki vieressä

ME ETSIMME - EI ENEMPÄÄ EIKÄ VÄHEMPÄÄ KUIN UNELMAVUOKRALAISIA! Etsimme tiloihin toimijaa tai toimijoita, jotka mielellään liittyvät Torikortteleiden yhteisöön ja osallistuvat uuden vanhan kaupungin elävään toimintaan.

 

Vuokratiedustelut

Eija Malin

Myyntipäällikkö

.(JavaScript must be enabled to view this email address)