Kesän aikana Torikortteleissa on päästy nauttimaan elämyksellisistä elokuvakokemusista ulkoilmanäytösten muodossa ja elokuvan juhla vaan jatkuu

 

Tänä viikonloppuna koetaan elokuvaelämyksiä Helsingin Kaupunginmuseon leffapihassa ihanalla Falkmanin pihalla sekä Kino Engelin KesäKinossa Café Engelin sisäpihalla.

Helsingin kaupunginmuseon leffapihassa esitettäviä elokuvia yhdistää Helsinki. Elokuvat esitetään perinteiseen tyyliin filmiltä, minkä takia kelojenvaihdon yhteydessä pidetään lyhyt tauko. Esityksiin päästään Katariinankatu 3:n porttikongista. Ovet aukeavat kello 20.30, ja elokuva alkaa kello 21.30.

Liput myynnissä Tiketissä, jonka lisäksi lippuja myydään myös ovelta jos niitä on jäljellä.

Mies joka ei osannut sanoa ei (perjantaina 23.8.)

Mies, joka ei osannut sanoa ei (1975) on Risto Jarvan ohjaama komedia helsinkiläisestä purku-uhan alla olevasta Kivimäen puutaloalueesta. Amerikassa 15 vuotta asunut pastori Aimo Niemi (Antti Litja) muuttaa takaisin lapsuutensa maisemiin, jossa pian hän neuvoillaan saa niin omat kuin kyläläistenkin asiat sotkuun.

Komisario Palmun erehdys (lauantaina 24.8.)

Komisario Palmun erehdys (1960) on ensimmäinen Komisario Palmu -elokuva ja aloittaa Matti Kassilan ohjaamien Palmu -elokuvien sarjan. Joel Rinteen esittämänä Komisario Palmu apunaan kaksi etsivää (Matti Ranin ja Leo Jokela) ryhtyvät selvittämään Bruno Rygseckin kuolemaa. Murha vaikuttaa onnettomuudelta, mutta komisario Palmu ei usko onnettomuuteen, vaan alkaa selvittää murhaa.

 

 

Tunnelmallisessa KesäKinossa voi elokuvan ohessa nauttia viiniä ja muita Café Engelin herkkuja.

Samettisten kesäiltojen klassikko Kino Engelin perinteinen KesäKino tunnetaan laadukkaista elokuvistaan. Tänäkin viikonloppuna on mahdollisuus kokea ajankohtaisia elokuvaelämyksiä pimenevän Helsingin illassa, samalla viiniä ja muita Café Engelin herkkuja nautiskellen. Liput ostettavissa www.kinoengel.fi/kesakino tai Kino Engelin kassalta. Ovet aukeavat 45 min ennen elokuvaa ja näytökset alkavat klo 22.

Piazzolla – The Years of The Shark (perjantaina 23.8.)

Ensimmäistä kertaa legendaarisen Astor Piazzollan arkistot julkistetaan hänen poikansa toimesta. Tuloksena mukaansatempaava, elokuvallinen henkilökuva maailmankuulusta säveltäjästä. Elokuva taiteesta, perheestä ja luomisen mysteereistä. Huomio! Vain englanninkieliset tekstitykset. Helsingin Sanomat kirjoitti Piazzollan elämäntarinasta.

Kärsimys ja kunnia (lauantaina 24.8. ja sunnuntaina 25.8.)

Kärsimys ja kunnia kertoo elokuvaohjaaja Salvador Mallonista, joka kamppailee terveysongelmien kanssa ja käy muistoissaan läpi elämänvaiheitaan: lapsuus 1960-luvulla Valenciassa sinne paremman elämän toivossa muuttaneessa perheessä, ensimmäinen intohimon kokemus, ensirakkaus aikuisena 1980-luvun Madridissa, kivulias ero kiihkeän suhteen jälkeen, kirjoittaminen ainoana keinona unohtaa jotain unohtumatonta, elokuvan pariin ajautumisen varhaiset vaiheet ja tyhjyys, pohjaton tyhjyys, joka estää elokuvanteon.

KesäKinon näytökset jatkuvat syyskuun puoleenväliin saakka.

Nauti ikimuistoinen leffaviikonloppu Torikortteleissa!