Tervetuloa Torikortteleiden Kestävä Joulukuusi -näyttelyyn, joka on esillä sisäpihoillamme jouluun asti!

 

Olemme haastaneet eri alojen tunnettuja henkilöitä ja ryhmiä mukaan koristelemaan kukin joulukuusen omalla tyylillään ja tarinallaan.

Mukana ovat Täydellinen Joulu -elokuvan Maria Ylipää, Elena Leeve, Iikka Forss, toimittaja ja mediapersoona Mikko ”Peltsi” Peltola, Fok_It -sarjakuvan piirtäjä Joonas Rinta-Kanto, toimittaja-bloggaaja Noora Shingler ja Skidit-tiimi. Mitä heille kaikille merkitsee kestävä joulu?

1. Fok_It

Sarjakuvapiirtäjä Joonas Rinta-Kanto

”Kaiken jouluhien (JOHI) keskellä on hyvä muistaa kestävä joulumielenterveys. Huumori auttaa läpi jouluahdistuksen”, sanoo Joonas, joka koristeli kuusensa juuri tätä varten piirtämillään sarjakuvaruuduilla. 

 

2. Täydellinen Joulu

Näyttelijät Maria Ylipää, Elena Leeve ja Iikka Forss sekä ohjaaja Taru Mäkelä

”Mitä syntyy, kun joulua viettämään kutsutaan exät, yhteiset lapset ja uudet kumppanit? Täydellinen joulukomedia!”
Tämä joulukuusi on koristeltu juuri ensi-iltansa saaneen Täydellinen joulu -elokuvan tarpeistoa hyödyntäen ja joulun yhdessäolon ilosanomaa julistaen.

 

3. Suomi – ihan kuusessa!

Toimittaja Noora Shingler / Kemikaalicocktail-media

”Kaikkea ei todellakaan tarvitse ostaa uutena. Kierrätettynä voi löytää mielettömiä aarteita joulukoristeluun ja lahjoiksikin!” sanoo Noora, joka koristeli kuusensa tuntemattoman keräilijän vuosikymmenten työllä, eri kaupunkien ja kuntien viireillä 1950-70 -luvuilta. Viirit Noora löysi Roban Fidasta, Edistian valmentautujat ompelivat ne yhteen kuusenkoristeeksi.

Löydätkö kuusesta tuttuja kuntia tai kaupunkeja? Entisen kotikaupungin, opiskelu- tai mummulakunnan?

 

4. Skidi kuusikko

Skidit-tiimi

”Lapset ovat joulun todellisia tähtiä. Ne saa tuikkimaan yhdessäololla, rakkaudella. Jouluhössötyksen huipentaa kunnon kutitusralli tai pierulle höröttäminen. Möllötellään, hipsutellaan, keitetään yhdessä iso riisipuuro!”

Etsi lisää jouluvinkkejä kuusikosta!

5. Itämeri

Juontaja-toimittaja Mikko ”Peltsi” Peltola

”Rakastan Itämerta ja haluan tällä kuusella tehdä kunniaa merten suojelutyölle” sanoo Peltsi, jonka kuusi on koristeltu meren rannoilta löytyneillä roskilla. Yhteistyössä Luonto-Liitto.

Mikä kuusista puhuttelee sinua eniten? Äänestä suosikkikuustasi Torikortteleiden Facebook-sivuilla. Äänestysaikaa on 15.12. asti. Äänestäjien kesken arvomme Kino Engelin leffalippuja.