Torikortteleiden kesä – paluumuuttajia, jotain uutta sekä kesän täydeltä ohjelmaa! Helsingin kauneimmat korttelit houkuttelevat kesäisin kävijöitä hauskoilla ja vauhdikkailla tapahtumilla. Uppoudu tanssin pyörteisiin, nauti elokuvista ulkoilmassa ja rentoudu livemusiikin parissa.

Tässä Torikortteleiden kesän tapahtumat kootusti. Listaa päivitetään läpi kesän.

KESÄKUU

ke 1.6. Arkkitehtuurin Kesäklubi Café Engelin sisäpihalla klo 18-20. Rennossa ja kansainvälisessä iltamassa vaihdetaan ajatuksia, kuullaan arkkitehtivieraita sekä käydään keskustelua esseistä ja arkkitehtuurista. Kesäklubin ensimmäinen vieras on mm. Arc Rex -arkkitehtuurifilmifestivaalin kuraattori, arkkitehti Tarja Nurmi. Kesäklubi on avoin kaikilla maisemista, katunäkymästä, rakennuksista, kodeista ja ennen kaikkea arkkitehtuurista kiinnostuneille. Tutustu tapahtumaan täältä.

pe-la 3.–4.6. Bryggerin kesäkauden avajaisia vauhdittaa Ari Koivusen, Juho ”Kihara” Pitkäsen ja Marze Salosen live-esitykset. Tule Bryggerin terassille nauttimaan livemusiikista sekä virkistävistä huurteisista!

la 4.6. One Night at Valkoinen Sali. Valkoisen Salin intiimillä terassilla sekä yläkerran klubipuolella juhlitaan kesän virallista avausta. Tutustu tapahtumaan täältä.

to 9.6. nautitaan Ahvenanmaan pannukakuista, musiikista ja keskusteluista Ahvenanmaan itsehallinnon 100-vuotisjuhlapäivänä klo 14–17 Senaatintorilla. Ahvenanmaa 100 -kahvit on kaikille avoin, kaksikielinen yleisötilaisuus. Lisätietoja täältä.

la 11.6. Terassikauden avajaiset Valkoisessa Salissa. Valkoisen Salin intiimillä terassilla juhlitaan kesän virallista avausta. Terassilla musiikista vastaa suoraan Amsterdamista saapuva Alec! Tutustu tapahtumaan täältä.

su 12.6. Helsinki-päivää juhlitaan myös Torikortteleiden naapurustossa! Helsinki-päivä avataan perinteisesti kahvilla ja raparperipiirakalla kaupungintalon tapahtumatorilla klo 9 alkaen. Kaupunginmuseon aulassa puhutaan mielenterveydestä sekä tutustutaan kävijöiden omaan mielenmaisemaan taiteilijoiden ohjaamassa työpajassa. Senaatintorilla vietetään Helsinki Samba Carnavalin 30. juhlavuotta ja tarjolla on karnevaaliohjelmaa kaikenikäisille aikaisesta aamusta aina iltaan. Tutustu Helsinki-päivän monipuoliseen ohjelmaan ja tule mukaan juhlistamaan Helsinkiä!

ma 27.6. Helsinki Pride 2022 -viikko alkaa! Torikortteleissa vietetään myös Pride-viikkoa ja tapahtumat käynnistää Helsingin kaupunginmuseon Helsinkiä queeristi-opastus, jossa tutustutaan menneisyyden Helsingin katuihin ja koteihin, puistoihin ja baareihin queer -näkökulmasta. Suomenkielisellä opastuskierroksella selvitetään mm. mitä Mäntymäellä tapahtui 1960-luvulla kevätiltaisin ja mikä oli kaupungin paras seksuaalivähemmistöjen iskuravintola. Maksuton opastus klo 17-18.

ti 28.6. Bella järjestää kaikille avoimen Vapaaompeluillan Salapakassa klo 18-21, Katariinankatu 1 sisäpihalla. Tule paikalle ompelemaan omia projektejasi, viimeistelemään keskeneräisiä töitäsi tai muuten vaan ompelufiilistelemään hyvässä seurassa. Luvassa on asiantuntevaa opastusta ja neuvoja, apua ja ratkaisuja pulmatilanteisiin, hyvää musiikkia sekä Pfaffin koneet ja kaikki tarvittavat ompelutarvikkeet. Lunasta paikkasi ompeluiltaan täältä.

ma-la 27.6.–2.7. Tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta juhlitaan koko viikon ajan myös kaupungintalolla. Kaupungintalolle avautuu kolmen taiteilijan yhteisnäyttely: tekstiilitaiteilija Heidi Linsénin tuftatut teokset tutkivat ikonista kuvastoa feministisestä kulmasta, valokuvaaja Veera Kontula pohtii valokuvasarjassaan, miksi kuvapankkikuvissa on vain heteropareja ja käsitetaiteilija JP Väisäsen Sinulle on Postia -näyttely kokoaa yhteen LHBTIQA+ yhteisön kuvia tulevaisuuden toiveista ja oman sateenkaaren rakentamisesta.

Kaupungintalolla järjestetään myös kaksi keskustelutilaisuutta: Sateenkaariystävällinen Helsinki -paneeli matkailuteemalla ke 30.6. klo 17–18.30 sekä paneelikeskustelu ikääntyneiden ja vammaisten sateenkaari-ihmisten kohtaamisesta kaupungin ja järjestöjen palveluissa to 1.7. klo 14–15. Tilaisuuksia voi seurata myös Helsinki-kanavalla.

HEINÄKUU

pe 1.7. KesäKino Engel. Kesä-Helsingin samettisten iltojen klassikko palaa Café Engelin sisäpihalle, jossa nähdään herkullinen kattaus klassikkoleffoja sekä kiinnostavimpia uutuuksia. Ulkoilmaleffateatteri palvelee aina syyskuun puoliväliin asti. Katso tulevat näytökset sekä tarkemmat lisätiedot täältä.

pe-la 1.–2.7. Bassline Festival järjestetään kymmenettä kertaa! Maksuton kaupunkifestivaali tuo Torikortteleihin ajankohtaisia live-artisteja, kuten Isaac Senen ja Pesson, dj-musiikkia intiimeillä sisäpihoilla esimerkiksi Rony Rexin tahdittamana, natuviini-minifestivaalit sekä Brooklyn Night Marketin ihanille vintage-löydöille. Valkoisen Salin järjestämään tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta festivaalialueella peritään 3,5 € turvallisuusmaksu. Lisätietoja Bassline Festivalista täältä. HUOM. tapahtuma on K18.

La 2.7. viikko huipentuu Pride-kulkueeseen, jonne Helsinki Pride kutsuu jokaisen juhlistamaan yhdenvertaisuutta. Kokoontuminen kulkueeseen alkaa Senaatintorilta klo 11, kulkue lähtee liikkeelle kello 12. Reitti kiertää Helsingin keskustassa ja päättyy Kaivopuistoon, jossa vietetään yhteistä puistopiknikiä. Tutustu kulkueohjeistukseen täällä.

La 2.7. myös Nuorten Pride -viikko 2022 huipentuu nuorten omiin päätösbileisiin Helsingin kaupunginmuseolla! Päivä alkaa kukkaistyöpajalla klo 9, jossa voi valmistautua Pride-kulkueeseen sekä päätösjuhlaan tekemällä kukkakoristeita hiuksiin ja rintapieleen.⁣⁣⁣ Varsinaiset päätösbileet alkavat klo 15.30 kaupunginmuseon Falkmanin sisäpihalla. Ohjelmassa on mm. drag show, glitterpaja sekä nuorten omia esityksiä Open Stagella. ⁣⁣⁣Bileet jatkuvat yläkerran Valkoisessa Salissa klo 17.00, jolloin lavalle nousevat MYÖS-Collective, ILON ja SOFA.⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣Päihteetön tapahtuma on rajattu 13–17 -vuotiaille ja ⁣⁣sisäänpääsy on maksuton. Lisätietoja nuorten omista päätösbileistä täältä.

ke 6.7. Arkkitehtuurin Kesäklubi Café Engelin sisäpihalla klo 18-20. Rennossa ja kansainvälisessä iltamassa vaihdetaan ajatuksia, kuullaan arkkitehtivieraita sekä käydään keskustelua esseistä ja arkkitehtuurista. Kesäklubi on avoin kaikilla maisemista, katunäkymästä, rakennuksista, kodeista ja ennen kaikkea arkkitehtuurista kiinnostuneille. Tutustu tapahtumaan täältä.

to 21.7. Bella järjestää kaikille avoimen Vapaaompeluillan Salapakassa klo 18-21, Katariinankatu 1:n sisäpihalla. Tule paikalle ompelemaan omia projektejasi, viimeistelemään keskeneräisiä töitäsi tai muuten vaan ompelufiilistelemään hyvässä seurassa. Luvassa on asiantuntevaa opastusta ja neuvoja, apua ja ratkaisuja pulmatilanteisiin, hyvää musiikkia sekä Pfaffin koneet ja kaikki tarvittavat ompelutarvikkeet. Lunasta paikkasi ompeluiltaan täältä.

ELOKUU

to 18.8. Kaupunginmuseon Taiteiden yönä Falkmanin pihalla katsellaan vanhoja Helsinki-aiheisia mainoksia ja lyhytelokuvia. Ohjelmassa luvassa myös koko perheelle soveltuva työpaja, jossa valmistetaan tekstiilijätteestä yhteinen niitty. Maksuton Pölyttäjän paratiisi -työpaja sijaitsee kaupunginmuseon aulassa ja soveltuu koko perheelle. Työpaja klo 17–20 ja elokuvanäytökset klo 20–23. Tule viettämään myöhäiskesän iltaa vanhanajan dokumenttien ja työpajan merkeissä! Lisätietoja täältä.

pe-la 19.–20.8. Helsingin kaupunginmuseon Lumoavan leffapihan ohjelmistossa nähdään klassikkoelokuvia mielenterveydestä ja hulluudesta. Näytökset korkkaa perjantaina klo 21 Vodkaa komisario Palmu -elokuva, jonka jälkeen vuorossa klo 23 kauhuelokuvan genren mullistanut klassikko Psyko (K-12). Lauantaina klo 21 nähdään kotimainen melodraama Levoton veri vuodelta 1946 sekä klo 22.45 alkaen Oscar-palkittu Yksi lensi yli käenpesän (K-16). Leffapihan virvokkeista vastaa Valkoisen Salin baari. Liput 10 € tai 15 € kahdesta saman illan elokuvasta. Lisätiedot sekä liput täältä.

LÄPI KESÄN JATKUVAT TAPAHTUMAT

Kaupunkitanssit Kauppatorilla

Kaupunkitanssit tarjoavat maksutonta paritanssiopetusta merellisissä maisemissa Kauppatorilla torstai-iltaisin klo 17.30–18.15 läpi kesän. Kaikille avoimet, maksuttomat tunnit sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneimmillekin tanssijoille. Mukaan voi tulla tanssimaan yksin tai parin kanssa milloin vain – ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Opetuksesta vastaavat Tanssiteatteri Tsuumin koulutetut tanssinopettajat.

to 16.6. klo 17.30-18.15 foksi

to 23.6. klo 17.30-18.15 fusku

to 30.6. klo 17.30-18.15 valssi

to 7.7. klo 17.30-18.15 cha cha

to 14.7. klo 17.30-18.15 tango

to 21.7. klo 17.30-18.15 jenkka

to 28.7. klo 17.30-18.15 humppa

to 4.8.  klo 17.30-18.15 bugg

to 11.8. klo 17.30-18.15 kävelyhumppa

to 18.8. klo 17.30-18.15 samba

Sijainti: Kauppatorin lava, Keisarinluodonlaituri, Suomenlinnan lauttaterminaalin vieressä.

Lisätiedot täältä.