Aki – japanilainen huippuravintola Torikortteleissa

Ravintola Espan alakertaan avautui 10. syyskuuta japanilaista ruokakulttuuria ja parhaita suomalaisia sesongin raaka-aineita yhteen tuova ravintola Aki. Sen takana on suomalainen huippukokki Toni Toivanen.

 

Toivanen on kerryttänyt kokemusta muun muassa maailman parhaaksi ravintolaksi valitussa kööpenhaminalaisessa Nomassa useissa keskeisissä rooleissa ja viimeiset kolme vuotta hän on johtanut Noman japanilaisen ravintolan, Tokiossa sijaitsevan ja kahdella Michelin tähdellä palkitun Inuan tuotekehitystä.

Toivanen oli suunnitellut olevansa Japanissa vielä muutaman vuoden, mutta kun Inua joutui yllättäen sulkemaan ovensa pandemian takia, hän ajatteli että nyt on hyvä aika tulla hetkeksi Suomeen.

”Minulla on ollut viimeiset kolme vuotta huikea näköalapaikka japanilaiseen ruokakulttuuriin ja parhaisiin mahdollisiin raaka-aineisiin. Olen kiertänyt maata laidasta laitaan ja saanut tavata paljon huippuammattilaisia. Nyt haluan tuoda tämän osaamisen Suomeen ja yhdistää sen yllättävillä tavoilla paikallisiin sesongin raaka-aineisiin.”

Aki on japania ja tarkoittaa paitsi syksyä, myös kirkasta ja säihkyvää. Toivasen tavoitteena on tuoda luovuutta, iloa ja energiaa keskelle haasteellista syksyä. Koska ajat ovat poikkeukselliset kaikkialla maailmassa, Toivanen on saanut koottua keittiötiimiin ystäviään eri puolilta maailmaa.

Aki on avoinna Espan alakerrassa kahden kuukauden ajan torstaista sunnuntaihin. Tarjolla on yksi pitkä menu, joka elää päivittäin raaka-aineiden mukaan. Menu koostuu sekä ruoasta että erilaisista juomista, joista osa on Akin keittiössä valmistettuja. Sunnuntaisin tarjolla on japanilaishenkinen pitkä lounas. Perjantai- ja lauantai-iltaisin ravintolan yhteydessä toimii japanilainen baari.

”Haluamme olla kehittämässä sekä Espaa että Financier Groupia koko ajan kunnianhimoisempaan suuntaan. Aki on yksi esimerkki tästä. Tavoitteemme on, että Espa on ruokaa ja huippulaatua rakastavien ihmisten paikka, jossa tapahtuu mielenkiintoisia asioita. Aki on Espan alakerran ensimmäinen pop up, mutta tuskin viimeinen”, sanoo yksi Financier Groupin omistajista, Palacen ja Espan keittiötä johtava Eero Vottonen.

Lue lisää Akista ja varaa pöytäsi täältä.

Ravintola Espa / Aki
Pohjoisesplanadi 17
Ke-to 17-22, pe 17-23 ja la 14-23

Toni Toivosen tavoitteena on tuoda luovuutta, iloa ja energiaa keskelle haasteellista syksyä.