Aki lähtee, Roope jää!

Joulukuun ajan ravintola Espan alakerrassa toimii yksinkertainen kalaravintola Roopen Grilli. ”Ellei se ole raakaa, tehdään se avotulella” kiteyttää Roope Smedroos ravintolansa konseptin.

 

Roope Smedroos vastasi samoissa tiloissa syksyn ajan toimineen huippusuositun Aki-ravintolan grilliruoista. Ennen Akia Roope on työskennellyt 5 vuoden ajan useissa huippuravintoloissa Oslossa, mm Michelin-tähditetyssä Faunassa ja Hot Shopissa vastaten usein juuri kalojen ja merenelävien grillaamisesta.

– Roopen Grilli on hengeltään oslolais-korsolainen. Panostamme paljon raaka-aineisiin ja menemme intohimo edellä, mutta turhia hienostelematta, sanoo Roope.

Roopen Grillin päivittäin vaihtuvassa menussa on vain kaksi ruokalajia, crudo ja grill. ”Crudo” on iso vadillinen erilaista raakaa kalaa ja merenelävää, ”grill” avotulella grillattua kalaa tai merenelävää kastikkeineen ja lisukkeineen.

Roopen Grillissä viineistä vastaa Akin ovimies Pappa yhdessä Espan sommelierin Tomas Forsmanin kanssa.

– Olen ollut töissä helsinkiläisten ravintoloiden ovella 30 vuotta. On mahtavaa päästä kerrankin saliin töihin, etenkin kun viinit ovat yksi elämäni suurista intohimoista, kertoo koko kaupungin rakastama Pappa.

Joulun jälkeen Espan alakerta menee kiinni auetakseen taas aivan eri muodossa helmi-maaliskuussa.

Roopen Grilli auki to-pe-la jouluun saakka. 

Varaukset: www.espahelsinki.com/downstairs

”Ellei se ole raakaa, tehdään se avotulella” kiteyttää Roope Smedroos ravintolansa konseptin.