Espa tarjoaa yksinkertaista ruokaa ja rentoa tunnelmaa

Pohjoisesplanadilla Apteekin Kulmassa lokakuussa avautunut ravintola Espa tuo konstailemattoman ja kotoisa lisän Torikortteleiden monipuoliseen ravintolatarjontaan. Espan erikoisuutena ovat mehut, jotka on mietitty sopimaan listan ruoka-annosten kanssa.

 

– Espassa tehdään ruokaa, jota kokit tykkäävät valmistaa kotona. Yksinkertaista, puhdasta ja kotoisaa, kiteyttää Karolina Hannonen, ravintola Espan ravintolapäällikkö.

Konstailemattoman ja maukkaan ruoan lisäksi hyvän ravintolan salaisuus on Karolinan mukaan hyvä henkilökunta.

– Hyvä energia on kaiken A ja O. Meillä esimerkiksi koko henkilökunta on maistanut listan kaikki annokset. He siis tietävät mitä he tarjoilevat ja pystyvät kertomaan ruoasta ja sen ideologiasta.

Karolinan ehdoton oma suosikki listalta on silakkapihvit.

– Silakka sinänsä ei välttämättä kuulosta kauhean seksikkäältä, mutta Espan silakkapihvit ovat elämys – lähiruokaa parhaimmillaan!

Mehuja aikuiseen makuun

Yksi Espan erikoisuuksista on aikuiseen makuun viritetty mehubaari.

– Aina ei välttämättä tarvitse nauttia viiniä ruoan kanssa. Sesongin mukaisista raaka-aineista valmistetut tuorepuristetut mehumme on mietitty sopimaan ruokiemme pareiksi. Ja meiltä saa myös itse tehtyä kombuchaa vaikkapa koivunmahlalla tai omena-inkiväärillä maustettuna!

Tärkeä osa ravintolan tunnelmaa on myös sen sisustus. Espa on tyyliltään skandinaavisen vaalea ja se on sisustettu suomalaisella designilla, taiteella ja käsityöllä. Seiniä peittävät isot, puuntuoksuiset päreteokset .

– Päreseinät ovat Kari Siikasen taidonnäyte. Todella ainutlaatuista käsityöosaamista. Seinien teko oli työläs prosessi: päreitä piti liottaa järvessä ja niihin kelpasi vain tietynlainen puu, kertoo Karolina.

Espan taustalla ovat samat tekijät kuin Savoyn ja Palacen, eli Financier Groupin Helena Puolakka, Eero Vottonen, Jyrki Sukula ja Saku Tuominen.

– Helena Puolakan mukanahan minä Espaan tulin. Työskentelin muutaman vuoden keittiön puolella Helenan ravintolassa Lontoossa. Ravintola sijaitsi kaupungin paraatipaikalla, aivan London Eyen kupeessa. Nyt ympyrä tavallaan sulkeutuu, hymyilee Karolina ja katsoo Espan ikkunasta Kauppatorin suuntaan, jossa SkyWheel Helsinki pyörii ympyräänsä.

 

Kuvat: Saana Wang ja Anton Sucksdorff