Etsi, löydä, ihastu

Torikortteleiden alue kutsuu kaupunkilaista ja matkailijaa kulkemaan, tutustumaan ja löytämään elämälle avatut korttelit ja niiden sisäpihat.

Historiallinen alue arkkitehtonisesti merkittävine rakennuksineen haastaa kulkijaa. Mistä tähän jugendpalatsiin pääsee sisälle? Saako tuolle sisäpihalle mennä?

Uusien reittien opastaminen on aina haastavaa. Erityislaatuinen alue tarvitsee erityiset tavat opastaa. Perinteisten opastetaulujen ja -kylttien lisäksi on etsittävä muita keinoja helpottaa ihmisten navingointia alueella, jonne ennen ei kaupunkilaisilla juuri ollut asiaa.

Ihmisten huomio herätetään kontrastein, värein ja erilaisin muodoin. Torikortteleissa nämä näkyvät katumaalauksissa, värikkäissä penkeissä, banderolleissa, lipuissa, viireissä ja istutuksissa. Kortteleihin on teetetty huomiota herättävät ruukut. Mutta se, mitä ruukuissa on voi ilahduttaa ja todella vangita katseen. Viherpalvelu Greener on ollut tästä kesästä lähtien loihtimassa Torikortteleihin ihanan villejä ja värikkäitä istutuksia.

 

 

Näyttävät, värikkäät istutukset opastavat ja merkkaavat sisäpihojen sisäänkäyntejä jotka muuten saattaisivat jäädä monelta huomaamatta.

Kauppiastalojen ovenpielissä ja porttikongien suulla katumaalaukset ja muhkeat istutukset kutsuvat peremmälle tutustumaan. Porttikongien opasteissa katkoviivalla merkitty sisäpihareitti merkitsee ympärivuotista läpikulkua. Kesäisin eri tunnelmaiset terassit ja Torikortteleiden keskuspuisto palkitsevat sisäpihareitille käyvän; talvella reittiä seuraavat saavat ihastella hevoskastajapuuta juhlavalaistuksessaan. 

Kesän taittuminen syksyksi ja talven lähestyminen eivät tarkoita opastuksen tarpeen vähenemistä, päinvastoin. Kesän kirkkaat, huomiota herättävät värit vaihtuvat tunnelmallisempiin mutta yhtä näyttäviin samalla, kun katujen kesäiset viirit vaihdetaan jouluvaloihin.

Julkinen kaupunkitila on kaikille yhteistä vapaan oleskelun tilaa, jota arvostetaan kaupallisen tilan puristuksessa yhä enemmän. Kiertele kortteleita ajan kanssa ja kulje sisäpihojen läpi tai ota itsellesi hetken lepotauko kaupungin vilinästä sisäpihan keskuspuistossa.