Glögiraati maisteli Torikortteleiden kuumat juomat – lue arviot!

Yhdeksän ravintolaa, yhdeksän eri glögiä, puolitoistatuntia aikaa. Siinä haaste, jonka Torikortteleiden GlögiHopping-tapahtuman arvon glögiraati otti rohkeasti vastaan.

 

Glögiraadissa mukana olivat olutasiantuntija ja tietokirjailija Anikó Lehtinen, Tavastia-klubin toimitusjohtaja Juhani Merimaa, Torikortteleiden myyntipäällikkö Eija Malin ja influensseri Kasper Strömman.

Tiukka tuomaristo pisteytti ja analysoi kaikki reitin varrella maistelemansa juomat, jonka jälkeen he nousivat iloisina ja omien sanojensa mukaan hölskyen lavalle kertomaan tulokset.

– Huikea kierros upeassa miljöössä! Normaalistihan glögiä tulee juotua vain yksi lasillinen, mutta nyt yhdeksän annosta! Ja jokainen ravintola oli onnistunut luomaan aivan omanlaisensa jouluisen juoman, hehkutti Kasper Strömman.

 

Torikortteleiden Top 3 glögit

Café Engelin glögi

”Pohdimme, että painotammeko innovatiivisuutta vai perinteitä. Klassinen Café Engelin glögi oli kuitenkin yksinkertaisesti paras kokonaisuus: maku, tuoksu, esillepano, tarjoilu ja tunnelma olivat täydellisesti kohdillaan”, julisti voittajan Juhani Merimaa.

 

Bryggeri Helsingin glögi

”Bryggeri Helsingin glögi oli maustettu kardemummalla ja se teki juomasta erityisen jouluisen”, tunnelmoi Eija Malin.

Sofia Winen glögi

”Sofia Winen punaviiniglögi sisälsi kuivattua omenaa, joka hetken lasissa oltuaan muuttui ihanan pehmeäksi ja herkulliseksi”, analysoi Anikó Lehtinen.

Innovatiivisin joulujuoma raadin mielestä oli Chapterin hävikkiviiniglögi (kuvassa), jossa oli söpö omenakansi. Kaunein presentaatio puolestaan oli Espan tyylikkäällä omenaglögillä, joka tarjoiltiin yksinkertaisesta valkoisesta posliinikupista tähtianiksen kera.

Kaikki GlögiHoppingissa mukana olleet ravintolat: Kaupungintalon ravintola, Vaelsa, Salutorget, Espa, Bryggeri, Engel, Sofia Wine, Savotta ja Chapter.