Helsingin ensimmäinen sake- ja viinibaari

Torikortteleissa avautunut ruokaisa sake- ja viinibaari Gohan Wine Bar tarjoaa illanviettoon laadukkaat viinit ja kunnianhimoisen ruokalistan.

Miltä kuulostaa yhdistelmä: pienpanimo-artesaanisake ja suolainen puuro, tartar tai makeampi karamellinen jäätelö mallas-crumblella? Torikortteleiden iltaan saadaan lisää paikkoja viihtyä ja viettää aikaa, kun Sofiankadulla, hattuliikkeen naapurissa, nautitaan nyt luomu- ja pientuottajaviineistä kera kunnianhimoisesti toteutettujen ruoka-annosten.

Fat Ramenin perustajien uusin tulokas, kaupungin ensimmäinen sakebaari Gohan on japania ja tarkoittaa riisiä. Ruokatarjonta ei ravintolan nimestä huolimatta ole sidottu aasialaiseen keittiöön, vaan lähtökohtana ovat parhaat sesongin mukaiset raaka-aineet –  luomupainotteisuus näkyy sekä viineissä että ruoassa.

”Sakeja on valikoimassa reilut kymmenen; viinejä listalla liki 60. Ne ovat kaikki vastuullisilta tuottajilta, jotka välittävät, eli eivät käytä tuotannossa mitään ylimääräistä. Jotkut viinit on sommelierimme valinnut tiloilta, jotka tuottavat alle 10 000 pulloa vuosittain”, kertoo toinen ravintoloitsijoista, Marcos Gois.

Gohan on avoinna joulukuussa iltaisin keskiviikosta sunnuntaihin klo 17–24 (pe ja la pidempään, mikäli asiakkaita riittää). Tammikuussa aletaan tarjoilla myös lounasta.

Gohan Wine Bar
Sofiankatu 3