Helsingin joulu aukeaa 27.11!

Joulukausi avataan Senaatintorilla lauantaina 27.11. ja Aleksanterinkadun jouluvalot syttyvät 73. kerran. Myös Tuomaan Markkinat avautuvat Kauppatorilla samaisena lauantaina. Tutustu joulunavausviikonlopun ohjelmaan!

Helsingin Joulunavaus

Helsingin ydinkeskusta saa jouluvalaistuksensa tänä vuonna jo 73. kerran. Joulukausi avataan Senaatintorilla lauantaina 27.11. klo 15 alkaen. Lavalle nousee artistivieraita, kuten viulisti Linda Lampenius sekä Osmo Ikonen orkestereineen ja ohjelman juontaa Mikko Kuustonen. Tämän vuoden joulunavauksessa on mukana yhteistyökumppanina Joulupukin kotikaupunki Rovaniemi, joka tuo helsinkiläisten iloksi vauhdikkaan tuulahduksen SM-tason Tonttu Breakdance -ryhmällään.

Joulupukki ja Helsingin pormestari Juhana Vartiainen yhdessä Rovaniemen kaupunginjohtajan Ulla-Kirsikka Vainion kanssa sytyttävät perinteisesti Aleksanterinkadun jouluvalot. Tapahtuma huipentuu perinteiseen jouluparaatiin, jossa nähdään perinteiset ja uudet jouluhahmot, maskotit, ja eläinhahmot.

Lue lisää Joulunavauksesta

 

Tuomaan Markkinat

Perinteiset Tuomaan Markkinat järjestetään tänä vuonna Kauppatorilla 27.11.–22.12. Myytävien tuotteiden joukosta löydät vastuullisia lahjaideoita ja Mantan aukiolle levittäytyvällä ravintolapihalla on herkullisia makuja pieneen ja isompaankin nälkään. Myös huippusuosittu, tunnelmallinen hevoskaruselli ihastuttaa tänäkin vuonna markkinakävijöitä!

Lue lisää Tuomaan Markkinoista

 

Helsingin kaupunginmuseo : Pikkuisten joulu

Helsingin kaupunginmuseon joulukausi alkaa Pikkuisten joululla ja ohjelmalla perheen pienimmille. Lauantaina 27.11. klo 13-16 luvassa on musiikkia, työpajoja, taikuutta ja joulupukkikin kiertelee museon tiloissa.

Lue lisää Pikkuisten joulusta

Kaupunginmuseo Torikorttelit