Illanviettoa Torikortteleissa

Kaamoksen kylmiin ja pitkiin, pimeisiin iltoihin löytyy lohtua hyvästä seurasta, herkullisesta ruoasta ja lämmittävistä drinkeistä. Mutta missä istua iltaa, kun kesäterassit on siirretty talviteloille? Torikortteleista löytyy muutama lämmin vaihtoehto.

 

Espa

Uutuusravintola Espa tarjoaa yksinkertaista, hyvistä raaka-aineista rakkaudella tehtyä ruokaa. Lista on laaja mutta annokset yksinkertaisia. Ruokia voi syödä missä tahansa järjestyksessä, yksin tai jakaen. Ruoan lisäksi listalta löytyy erinomainen valikoima viinejä; valkoista, punaista ja kuplivaa sekä klassiset cocktailit. Myös olutlista on niin ikään huolella koottu. Erikoisuutena löytyy myös kattava alkoholiton juomalista, joka koostuu itse tehdyistä kombuchasta ja mehuista, joita voi nauttia sellaisenaan tai Espan mocktaileissa.

Pohjoisesplanadi 17
Ti-to 16-22, pe 16-23, la 14-23

Gohan

Gohan käyttää ruoassaan suomalaisia raaka-aineita, mutta valmistuksessa ja höysteissä tuo mukaan japanilaista twistiä. Luovaa kokkaamista pikkelöiden, fermentoiden, suolaten ja sesonkeja suosien. Annokset ovat pieniä ja tarkoitettu jaettavaksi. Ruoan kylkeen ravintolassa on tarjolla laaja, huolella koottu sake- ja viinivalikoima.  Gohania ylistetään myös kotoisasta tunnelmastaan.

Sofiankatu 3
Ke-to 17-22, pe-la 17-00

Uutuusravintola Espa tarjoaa myös kattavan alkoholittomien juomien listan.

Trillby & Chadwick

Katariinankadulla sijaitseva salakapakka Trillby & Chadwick on kokonaisvaltainen elämys paitsi herkullisen cocktail-valikoimansa myös tunnelmansa vuoksi. Englantilaisesta 1800-luvulla toimineesta yksityisetsivätoimistosta inspiroitunut tunnelma noudattaa uskollisesti oikean salakapakan piirteitä: kohdetta voi olla vaikea löytää, sisäänkäynnin luota on löydettävä ovikello ja pois ei sovi poistua samasta ovesta kuin mistä astui sisään. Myös kuvaaminen on baarissa kiellettyä.

Katariinankatu 1
Ma-to 17-01, pe-la 16-02

Chapter

Vuoden ravintolaksi valittu Chapter tarjoilee herkullisen ruoan lisäksi myös hienostuneita ja erikoisia cocktaieja. Drinkkivalikoimasta löytyy klassikoiden lisäksi seitsemän talon omaa vaihtoehtoa, kuten puolukkainen sakea ja mustaa teetä sisältävä Suck it Ice Tea tai rommipohjainen timjamilla maustettu Drunken Poet. Cocktailien oheen tarjolla myös iltamenu.

Aleksanterinkatu 22
Ke-to 14-00, pe 14-02, la 13-02

Sofia Wine

Todellisille viinin rakastajille oikea paikka on Sofia Wine, joka on koonnut yhteen parhaimpia viinejä ympäri maailmaa. Rento, laadukas ja tuttavallinen viinibaari sopii lasillisille tai illan istumiseen ystävien kanssa. Enemmän tarjolla olevista viineistä on valmis kertomaan asiantunteva sommelier. Viinikellarissa järjestetään myös wine tastingeja.

Unioninkatu 27
Ke-la 16-00

Vaelsa

Aidon italialaisen tunnelman ja makuelämyksen takaa ravintola Vaelsa. Nauti työpäivän päätteeksi italialaisia aperitiivejä ja syö oheessa herkullisia antipastoja. Ravintolan omistajan, suomalais-italialaisen Paolan oma suosikki on perinteinen vitello tonnato.

Pohjoisesplanadi 9
Ma-to 11-22, pe 11-24, la 12-24, su 14-20

Pst! Muista myös nämä ihanat paikat: aidon italialaisen tunnelman ja makuelämyksen takaa myös Via Tribunali. Oluen ystävien päiväuni, Torikortteleiden oma korttelipanimo Bryggeri Helsinki ja peräti yli 30 erilaista olutvaihtehtoa.