Torikortteleiden joulun tapahtumakalenteri

Helsingin joulun sydämessä, Torikortteleissa, on tarjolla paljon lämminhenkistä koettavaa joulunalusaikaan: markkinavilinää, myyjäisiä, kauniisti valaistuja joulukatuja, ihania kivijalkaputiikkeja, tunnelmallisia ravintoloita, joulun makuja ja tuoksuja… Tässä Torikortteleiden jouluiset tapahtumat kootusti!

* Päivitämme tapahtumalistaa jouluun saakka.

* Tapahtumien järjestäjät huolehtivat koronarajoitusten noudattamisesta ja varmistavat turvallisen ympäristön. Osa tapahtumista järjestetään ulkoilmassa ja/tai verkossa. Tulethan paikan päälle vain terveenä!


Marraskuu

27.11. Helsingin Joulunavaus

Joulukausi avataan Senaatintorilla lauantaina 27.11. klo 15 alkaen. Lavalle nousee artistivieraita, kuten viulisti Linda Lampenius sekä Osmo Ikonen orkestereineen ja ohjelman juontaa Mikko Kuustonen.

Joulupukki ja Helsingin pormestari Juhana Vartiainen yhdessä Rovaniemen kaupunginjohtajan Ulla-Kirsikka Vainion kanssa sytyttävät perinteisesti Aleksanterinkadun jouluvalot. Tapahtuma huipentuu perinteiseen jouluparaatiin, jossa nähdään perinteiset ja uudet jouluhahmot, maskotit, ja eläinhahmot.

27.11. klo 15
Senaatintori

27.11. Pikkuisten Joulu Kaupunginmuseossa

Helsingin kaupunginmuseon joulukausi alkaa Pikkuisten joululla ja ohjelmalla perheen pienimmille. Lauantaina 27.11. klo 13-16 luvassa on musiikkia, työpajoja, taikuutta ja joulupukkikin kiertelee museon tiloissa.

La 27.11. klo 13-16
Aleksanterinkatu 16

27.11. Papu & Uhana Storen joulunavaus

Papu & Uhana Store avaa joulusesongin lauantaina 27.11.2021! Tapahtumassa esiintyy ihana artisti Kerttu Suonpää. ❤️ Keikat klo 13 ja klo 15. Luvassa myös jouluisia tarjoiluja. Tervetuloa tunnelmoimaan! ❤️

Papu & Uhana Store
Pohjoisesplanadi 19

 29.11. Kristan lukupiiri Kino Engelissä

Kristan lukupiirin odotettu ensimmäinen yleisötapahtuma on viimein täällä! Kino Engelin tapahtumassa 29.11. Krista Kososen kanssa lavalle nousevat kirjailijat Miki Liukkonen, Amanda Palo, Jani Toivola, Meri Valkama ja Johanna Venho.

Ilmoittaudu mukaan: https://forms.office.com/r/AwGLKRct2p tai sähköpostitse tiedotus@wsoy.fi. Tilaisuus on maksuton. Tapahtumassa tarkastetaan koronapassit.

Kino Engel
Sofiankatu 4
Klo 18-19.30


Marras-joulukuu

Tuomaan Markkinat

Perinteiset Tuomaan Markkinat järjestetään tänä vuonna Kauppatorilla 27.11.–22.12. Yli sadan käsityöläisen ja pientuottajan tuotteiden joukosta löydät vastuullisia lahjaideoita ja Mantan aukiolle levittäytyvällä ravintolapihalla on herkullisia makuja pieneen ja isompaankin nälkään.

Perheen pienimpiä viihdyttävät perinteinen karuselli sekä uusi Joulumysteeri-mobiilipeli. Yhdessä vanhempien kanssa pelattavassa pelissä tutustutaan Helsingin joulun historiaan auttamalla Tohelo-tonttua selviytymään joulujärjestelyiden haasteista. Peli toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon kanssa, ja sitä voi pelata markkinoiden ajan maksutta osoitteessa joulumysteeri.fi

Tuomaan Markkinat 27.11.-22.12.
ma–to klo 11–19
pe–su klo 10–20.
Itsenäisyyspäivänä 6.12. klo 11–16.
Kauppatori

 

Joulukuu

Tilanvaltaajat: Meeri Koutaniemi ja Sami Yaffa

Torikortteleiden joulukuun Tilanvaltaajiksi saapuvat Meeri Koutaniemi ja Sami Yaffa. Taiteilijapariskunta tuo Koutaffa Pop up Art Shoppiinsa värikkään valikoiman uniikkia taidekeramiikkaa, astiakeramiikkaa, valokuvia, käsintehtyjä hattuja, maalauksia sekä suomalaisia design-huonekaluja.
Kaupan yhteistyökumppanit: Moana Paints, Munkaa Design ja Muoto2.

Avoinna 3.12. alkaen
ma-pe 12-19
la-su 11-18
Aleksanterinkatu 28
 

 

4.-5.12. Kaupunginmuseon joulumyyjäiset

Kaupunginmuseon myyjäisistä voi hankkia iloisen joulumielen lisäksi käsitöitä tai jouluisia herkkuja. Mukana myyjäisissä ovat esimerkiksi keramiikkastudio Paloina, Rouva Rusakko, Uusix-verstaat, Vanhankaupungin Suklaa, Kaffe Obscura ja Café Ursula. Myyjäisten musiikista vastaavat Tuomas Vertanen (laulu ja piano) ja Hanna-Maaria Tuomela (laulu ja piano). Tapahtumassa voi tutustua myös Paloheinän koulun 2C -luokan piparkakkunäyttelyyn.

4.-5.12.2021
klo 11:00-17:00
Aleksanterinkatu 16


3.-16.12. Humisee-näyttely
Humisee on seitsemän nuoren taitelijan (Anni Holopainen, Eveliina Tahvanainen, Jenni Salonen, Luumu Jokelainen, Milla-Maaria Paananen, Sara Kyllönen ja Ville Tolvanen) omarakenteinen ryhmänäyttely. Teoksissa käsitellään todellisuuspakoa pääasiassa keraamisen materiaalin keinoin – mitä välttelemme ja mistä löydämme turvaa. Irvokkaat, arvoitukselliset ja herkät teokset antavat katsojalle mahdollisuuden purkaa maailmanpainoa, kun kielen selityskyky ei riitä.

3.-16.12.
klo 12-19
Unioninkatu 25

 

10.-23.12. Orange Market

🍊 Orange Market on Torikortteleiden joulukauppa ja talviterassi. 🍊

Tervetuloa kaupungin kauneimmalle sisäpihalle, tunnelmallisen appelsiinipuun alle, nauttimaan lämpimiä juomia ja lettuja, sekä tekemään ihanimmat joululahjaostokset.

Löydä Torikortteleiden suloisimmat salaisuudet nyt saman katon alta 🧡 Orange Marketiin on kuratoitu Torikortteleiden tuttujen toimijoiden valikoimasta aivan uudenlainen kokonaisuus, joka hohkaa valoa, lämpöä ja oranssia väriä. Ajankohtaisissa lahjaideoissa on mausteena myös ripaus nostalgiaa.

Orange Market 10.12.-23.12.
Ma-Pe 11-19
La 10-17
Su 12-17
Katariinankatu 4


12.12. Siller-kuoron joulukonsertti Kaupunginmuseossa

Vuonna 2007 Helsingissä perustettu sekakuoro Siller on vanhin suomenvirolaisten kuoro Suomessa. Kuoro esittää pääosin virolaisten säveltäjien tuotantoa, mutta myös kansainvälisten säveltäjien teoksia. Kuoron taiteellisena johtajana toimii Ingrit Malleus.

Su 12.12.2021
klo 15:00-15:45
Aleksanterinkatu 16


15.-18.12. Ulla and friends, the cute Christmas shop

Ulla Hirvas Showroom & Shopissa, Unioninkatu 27, järjestetään Ulla and friends, the cute Christmas shop 15.-18.12.2021. Joulushopissa ovat mukana Ullan oman valikoiman lisäksi upeat suomalaiset brändit : Aino Heiniö, Boskil ja Ilo By Dakini.

Ulla Hirvas Showroom & Shop
Unioninkatu 27