Tänä vuonna vappua vietetään visusti kotioloissa. Mutta se ei tarkoita sitä, etteikö vappua ja kevään tuloa saisi juhlistaa. Päinvastoin – nyt jos koska tarvitsemme hieman piristystä elämään ja korona-arkeen. Torikortteleista löytyy kaikki tarvittavat ainekset ikimuistoiseen vappuun 2020!

Vappuherkut

Vietätpä vappua parvekkeella, puutarhassa, piknikillä tai illallispöydän ääressä, Torikortteleiden takeaway-ravintoloista saat parhaat herkut vappukattaukseesi.

Esimerkiksi Ravintola Chapter pakkaa vappukasseihinsa kokonaisen menun klassikkoherkkuja sillikaviaarista kuusenkerkkäsimaan.

Via Tribunalista puolestaan voit tilata aitoa napolilaista pizzaa suoraan avotuliuunista. Mikä olisikaan kätevämpää piknik-evästä?

Juomat

Maistuisiko vappuna muutama huolella valittu pienpanimo-olut? Tai kenties kotioloissa ihan oikeaoppisesti valmistetut cocktailit?

Bryggeri Helsingin äskettäin avatusta verkkokaupasta voit ostaa pienpanimo-oluita vaikka kotisohvalta käsin. Noudot tapahtuvat Bryggerin myymälästä Sofiankadulta.

Son of a Punchin nettikaupasta tilattavan Cocktail Boxin sisältö puolestaan perustuu laadukkaisiin, itsetehtyihin cocktailpohjiin, joissa tuoreet raaka-aineet ovat pääroolissa. Laatikosta löytyy myös vinkit ja reseptit laadukkaisiin koticocktaileihin.

Kattaus ja koristelu

Mitä olisikaan vappu ilman ilmapalloja? Juhlatavarakauppa Pop up kemuista löydät värikkäät vappupallot ja myös kaiken muun tarvittavan näyttävään kattaukseen ja somistukseen. Liike on auki vappuviikolla sopimuksen mukaan ja vappuaattona klo 11-18. Myös kotiinkuljetus ja ilmapalloyllärit ovelle onnistuvat pääkaupunkiseudulla.

Katatpa vappuherkut sitten nurmikolle tai parvekepöydälle, värikäs pöytäliina on juhlien keskipiste. Kaunisteen tekstiilien äärellä pilvisempikin kevätpäivä muuttuu aurinkoiseksi. Ja vappuillan edetessä on ihana kääriytyä vaikkapa lämpöiseen Lapuan Kankureiden villahuopaan.

Virtuaalista vappuohjelmaa

Etävapun viihdykkeeksi Helsingin kaupunki toteuttaa yhdessä kumppaneiden kanssa monipuolisen ohjelmakattauksen. Vappuaaton starttaa perinteinen Mantan lakitus, joka toteutetaan virtuaalitodellisuudessa. Ilta jatkuu JVG:n keikalla Virtuaalisessa Helsingissä, johon voi osallistua kotisohvalta oman avattaren eli virtuaalihahmon avulla.
Lue lisää Helsingin vappuohjelmasta!