Kauppatorin kesä

Luvassa uusia oleskelualueita, toritansseja ja tapahtumia.

Tänä kesänä Kauppatorille tulee kaksi uutta oleskelualuetta, joissa on mahdollista istahtaa syömään eväitä, odottamaan laivaa, lukemaan kirjaa tai vain nauttimaan maisemasta ja merituulesta.

Toinen uusista oleskelualueista sijoittuu Kauppatorin rantaan Suomenlinnan lauttaterminaalin läheisyyteen. Helsingin saaristosta inspiraationsa saanut puinen saariryhmä mahdollistaa myös pienimuotoisten tapahtumien järjestämisen. Tilaa on mahdollista varata kesäkuusta alkaen Helsingin kaupungin tilavarauspalvelu Varaamon kautta.

Toinen uusi oleskelualue sijoittuu kesän ajaksi Kauppahallin rantaan, Lyypekinlaiturille. Eri tavoin istuttavista ja loikoiltavista penkeistä muodostuva ajanviettopysäkki valtaa tilan, joka oli aiemmin parkkipaikka. Istuinmoduuleihin on kiinnitetty myös Petri Eskelisen teoksia, jotka avaavat merimaisemaa uudesta näkökulmasta. Tähän pieneen satamapuistoon on hyvä kiikuttaa Kauppahallista valitut kesäherkut, ja lepuuttaa silmiä ja mieltä merimaiseman liikkeissä.

Kauppatorin alueen oleskelualueiden suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat RaivioBumann, Studio Puisto ja ProtosDemos.

 

Toritansseja läpi kesän

Odotetut Toritanssit pyörähtävät käyntiin Helsinki-päivänä 12.6. Kauppatorin oleskelualueen lavalla, livebändin tahdittamana.

Sen jälkeen ne jatkuvat heti 13.6. alkaen joka torstai, klo 17.30-18.15, ainakin 8.8. saakka. Toritanssit toteuttaa Tanssiteatteri Tsuumi, joka on ohjannut kaikille avoimia, maksuttomia Kaupunkitansseja vuodesta 2015. Tanssipaikkakalenterissa näkyy opetusohjelma.

Kesä tuo edetessään lavalle muitakin musiikillisia yllätyksiä. Seuraa Torikortteleiden sivuja ja erityisesti Kauppatorin Kesä -kanavaa.

Nostalginen Kukkatori palaa Kauppatorille

Vielä 1900-luvun puolivälissä Kauppatorilla sijaitseva, Havis Amandan patsasta ympäröivä aukio tunnettiin vilkkaana Kukkatorina. Vuosikymmenien kuluessa perinne on hiipunut.

24.–25.5. toteutettavalla Kukkatorilla on luvassa kauneutta pursuavia kukkakojuja, Mantan kukitus, kukkapaja, musiikkia, viiniä ja pikkupurtavaa iltatoritunnelmissa aina klo 20 saakka. Kukkatorilla on ohjelmaa myös lapsille.

Nyt on siis mahdollisuus fiilistellä sitä, miltä tuntuu istua iltaa vilkkaalla ja kukkealla Kauppatorilla, viinilasi kädessä, suihkulähteen suhinaa ja kanssaeläjien iloa kuunnellen.

 

FB Kauppatorin kesä

FB Kukkatori Havis Amandalla

Tarkempi tiedote STT Info

Historiakuva: Arvo Kajantie, 1950-luku, Helsingin kaupunginmuseo