Lapset lomailevat Torikortteleissa

Torikortteleista löytyy monenlaista kesälomapuuhaa koko perheelle.

Pienet ja isommat lapset kirmaavat ansaitusti kesälomalaitumilla. Matkalla Korkeasaaren lauttaan tai Suomenlinnan vesibussiin ei kannata kiirehtiä, Torikortteleista löytyy paljon lomapuuhaa. Ja myös vanhemmat ovat tervetulleita mukaan.

Museon kesälomapajat

Kaupunginmuseolla tempaudutaan kesällä askartelemaan kuukausittain vaihtuvissa omatoimipajoissa. Lasten kaupunki -museossa järjestettäviin pajoihin on vapaa pääsy. Kesäkuussa askarrellaan paperisia citykettukettuja ja muita eläinaiheisia koristeita. Heinäkuussa päästään paperinukkejen maailmaan. Elokuussa luodaan kaupunkilaisötököitä.   

Omatoimipajat ovat ilmaisia ja avoinna museon aukioloaikoina – ilahduttavasti kesän ajan jo klo 9 alkaen.

Helsingin kaupunginmuseo, Lasten kaupunki
Aleksanterinkatu 16–18

MadeBy:n heinähimmelit

Katariinankadulla sijaitsevassa MadeBy Helsingin liikkeessä voi heinäkuun ajan piipahtaa askartelemassa värikkään himmelin vaikka kesämökille. MadeBy Me -omatoimipajan himmelit syntyvät paperipilleistä. Kuten MadeBy Me -pajoissa aina, materiaalit ja ohjeet ovat maksutta tarjolla paikan päällä. Omatoimipaja on auki aina kaupan aukioloaikoina.

Elokuussa liikkeessä jälleen uusi paja ja uudet kujeet.

MadeBy Helsinki
Katariinankatu 4

Torikortteleiden keskuspuistossa tehdään kaupungin upeimmat hiekkakakut.

Keskuspuiston leikkihetki

Kaupungintalon sisäpihalla sijaitsee maailman pienin keskuspuisto. Se tarjoaa paikan hiljentymiseen, levähtämiseen, eväiden nautiskeluun tai vaikka lukupiirin tapaamiseen. Suuren suosion saaneessa keskuspuistossa on hiekkalaatikko ja siellä pääsee myös aarrejahtiin: yksi Puistopiilo-seikkailun kätköistä sijaitsee täällä. Seuraa Torikortteleiden keskuspuiston tapahtumia Torikorttelit-Facebook-sivulla. Puisto juhlistaa julkista tilaa, joka on avoin kaikille ja jossa voi viettää aikaa ilman ostopakkoa.

Torikortteleiden keskuspuisto
Sofiankatu 1/Aleksanterinkatu 22/Katariinankatu 2