Lapuan Kankurit tuo uuden keitaan Torikortteleihin

Pellava- ja villatuotteiden edelläkävijä Lapuan Kankurit uudisti ja laajensi Helsingin lippulaivamyymälänsä.

Modernissa ja kuvan kauniissa, rauhallisessa tilassa voi nauttia suomalaisesta, perinteisestä kädentaidosta, lukea design- ja ruokakirjoja, osallistua työpajoihin tai vain hengähtää hetken keskellä kiireistä pääkaupunkia.

”Investoimme Torikortteleiden myymäläämme, koska uskomme, että Helsingissä on hyvä olla Vanha kaupunki, joka tarjoaa modernilla otteella elämyksiä niin suomalaisille kuin ulkomaisille matkailijoille”, Lapuan Kankurien markkinointijohtaja Jaana Hjelt sanoo.

Lapuan Kankurien juuret ovat suomalaisessa osaamisessa ja tekstiiliperinteessä – suvun ensimmäinen yritys perustettiin vuonna 1917. Nykyään Lapuan Kankurit tunnetaan paitsi ylellisistä pellava- ja villatuotteistaan, myös tuoteinnovaatioistaan, kuten imukykyisestä, pehmeästä ja luonnonmukaisesta pellava-tencelistä. Jatkuvan tuotekehityksen mahdollistaa yrityksen sydän: jacquardkutomo, joka toimii vielä tänäkin päivänä Lapualla sekä tiivis yhteistyö Aalto-ylipiston opiskelijoiden kanssa. Opiskelijat ovat jo useina vuosina päässeet kutomaan omia kankaitaan Lapualle kutomomestarin oppiin.

”Haluamme olla osaltamme siirtämässä tekstiiliperinnettä ja osaamista seuraaville sukupolville. Uskomme jäljitettävyyteen, läpinäkyvyyteen ja kestävään kehitykseen. Siksi haluamme, että myös uusittu myymälämme tuo esiin näitä arvoja ja tarjoaa meille tilan, jossa ihmiset pääsevät syventymään tekstiiliperinteeseen.”

Uusitun myymälän modernin ilmeen ovat suunnitelleet japanilaisen suunnittelutoimiston IMA Designin Mana ja Takashi Kobayashi. Myymälän sisustuksessa korostuvat rauhallisuus, koivun sävyt ja päre uudella tavalla käytettynä.

”Monet asiat ovat meille suomalaisille niin lähellä tai tavallisia, että emme enää huomaa, miten upeita ne ovat. Mana ja Takashi osaavat tehdä yksinkertaisista asioista kauniita. Myymälässä leijuva tervan tuoksu ja kausittain vaihtuva musiikki vahvistavat hyvää oloa ja kiireettömyyttä”, Hjelt sanoo.

Lapuan Kankurit
Katariinankatu 2
www.lapuankankurit.fi
Ma-pe 11-16, la 10-14