Nyt vietetään DIY-joulua

Torikortteleiden alueella joulu syntyy DIY-hengessä erilaisissa työpajoissa.

Joulun tunnelma ja kauneus syntyy itse tekemällä. Torikortteleiden kangaskaupassa Salapakassa, käsityökollektiivi MadeBy Helsingin liikkeessä ja joulukauppa Christmas TREn yläkerrassa sijaitsevassa Maininki & Ystävät –kässäkerhossa askarrellaan, neulotaan ja ommellaan erilaisissa työpajoissa. Myös Helsingin kaupunginmuseossa järjestetään avoimia jouluaskartelupajoja.

MadeBy Helsinki

MadeBy Helsingissä voi tehdä hyvää MadeBy Hope -villasukkakeräyksessä marraskuun loppuun asti, jossa kerätään sukkia vähävaraisten ja kriisin kokeneiden perheiden lapsille. Voit tuoda valmiit sukat keräykseen tai neuloa MadeBy Helsingin kaupan pajanurkkauksessa osan sukkaa, tai ehtiessäsi vaikka sukkaparin pajan lahjoituslangoista.

Suunnittelija Piia Kedon mukipajassa koristellaan leikkisillä kuvituksilla mukeja keskiviikkona 5.12.

Upcycling Design -kurssilla sukelletaan kierrätysdesigniin maailmaan ja tehdään kierrätysmateriaaleista koruja, asusteita ja muita joululahjoiksi sopivia juttuja keskiviikkona 28.11.

Salapakka

Kaupungin ihanimmassa ompeluharrastajan kaupassa saa vapaasti käyttää ompelukoneita omiin projekteihin. Torstaina 29.11. ommellaan koko päivä Hope Ry:n hyväntekeväisyyskeräykseen, jolla autetaan vähävaraisten ja kriisin kokeneiden perheiden lapsia.

Tutustu peittariin -työpajassa opetellaan peittarin eli peitetikkoneen käyttöä keskiviikkona 5.12.

Maininki & Ystävät -kässäkerho

Ympärivuotisen joulukaupan sekä samalla joulukauden avajaisia vieteään 1.12. Christmas TREn kaupalla. Yläkerrassa sijaitsevassa kässäkerhossa askarrellaan jouluisessa työpajassa Marjo Mainingin opastuksella.

Marjon työpajoissa tehdään 29.11. solmutyyny ja 2.12. on vuorossa suositun miniryijyn vuoro. Marjon ystävät vetävät joulukuun kaksi muuta työpajaa: tiistaina 11.12. kierrätyskorukurssin ohjaa taiteilija Hilkka Helmi ja keskiviikkona 12.12. tutustutaan linografiaan tekstiilitaiteilija Salla Torstin johdolla.

Helsingin kaupunginmuseo

Kaupunginmuseolla askarrellaan jouluisia paperikoristeita koko joulukuun ajan omatoimityöpajassa aina museon ollessa auki.  Lauantaina 1. joulukuuta Pikkuisten joulu -tapahtumassa painetaan omia joulukortteja ja lahjapapereita. Itsenäisyyspäivän aattona 5.12. museolla vietetään iltapäivätreffejä taiteillen jouluisia paperikukkia.

Näistä on varaa valita, jos haluat tehdä itse lahjoja tai viettää leppoisan hetken ystävän kanssa käsillä tehden. Työpajalahjakortti on myös hyvä lahjaidea!