Qui si mangia bene

Jos saapasmaan maut ovat lähellä sydäntä, suuntaa Torikortteleiden italialaista ruokaa tarjoaviin paikkoihin.

Torikorttelit on ravintolakeskittymä, josta löytyy kaikkiaan 15 ravintolaa. Niistä kolmessa tarjoillaan italialaisia makuja – Napolista Rooman kautta Emilia Romagnaan klassikkoja unohtamatta. Konstailematonta katuruokaa, gourmet-pizzaa, italialaisen keittiön parhaita paloja aina lounaista piknik-ruokiin ja illallisiin.

Piadineria Saporita

Torikortteleiden tuorein avaus ravintolapuolella on pieni kioski Piadineria Saporita, jossa pääsee autenttiseen italialaisen katuruoan maailmaan. Jollaksessa sijaitsevan suositun navettapizzeria Fornitalyn omistajien toinen ravintola hurmannee aitoudellaan ja laadullaan myös merellisessä keskustassa. Piadina, lämmin leipänen, tulee Romagnan alueella ja on italialaista katuruokaa aidoimmillaan. Piadinat täytetään Saporitassa laatuleikkelein ja makein täyttein, leikkeleitä voi ostaa myös mukaan. Kioskista nappaa kätevästi mukaansa piknik- tai lounasevääksi myös virvokkeet, tai nauttii paikan päällä piadinan kera lasin viiniä tai laatukahvia.

Pizzeria Via Tribunali

Reilu vuosi sitten avautuneeseen Pizzeria Via Tribunaliin jonotetaan ilta toisensa jälkeen. Kaksi tonnia painava pizzauuni, kaunis kuin karkki, sylkee sisuksistaan satoja pizzoja päivässä. Vegaanit ja kasvissyöjät on huomioitu, ja vaihtuvalla pizzalistalla on aina joka makuun sopivia vaihtoehtoja. Eikä kannata jättää väliin tässä cocktaileistaan tunnetun Son of A Punchin omistajien napolilaispizzeriassa tarjottavia juomiakaan.

Ristorante & Taverna Vaelsa

Roomalaiskeittiömestarin johdolla menunsa uuteen uskoon kevään kynnyksellä pistänyt Vaelsa luottaa klassikoihin, yllättävällä twistillä. Antipasti, pizze, vitello tonnato pitävät pintansa, ja pasta fresca, josta ravintola tunnetaan, maistuu hienostunein kastikkein ja täytettynä raviolimuodossa, myös vegaanisina. Toisen kerroksen Ristorantesta on hulppeat Kauppatori- ja merinäkymät.

Tutustu Torikortteleiden ravintoloihin.