Senaatintorin kesä voitti Helsinki Travel Award -palkinnon

Senaatintorin kesä on saanut Helsingin Matkailusäätiön Helsinki Travel Award 2020 -palkinnon. Palkintoraadin mukaan Senaatintorin kesäterassi oli onnistunut, uudenlainen ratkaisu kaupungin elävöittämiseen sekä ihmisten ja yritysten yhteen tuomiseen poikkeuksellisena kesänä.

 

Senaatintorin kesäterassi, urbaani siirtolapuutarha, elävöitti Helsingin historiallista keskustaa ja ilahdutti kaupunkilaisia aina heinäkuun alusta elokuun loppuun. Raadin mukaan Senaatintorin kesäterassi on loistava esimerkki siitä, miten koronavirus on kaikessa kauheudessaan myös kannustanut uusiin innovaatioihin ja tapoihin toimia. Tässä raadin perustelut kokonaisuudessaan:

”Senaatintori suunniteltiin aikanaan uuden pääkaupungin ytimeksi. Ympärillä yliopisto, tuomikirkko, valtioneuvosto, Helsingin kaupunki ja Torikortteleiden kaupat, toimistot, museot sekä ravintolat. Suuriruhtinaskunnan hallintokaupungin keskusaukiosta on tullut yhden maailman onnellisimman kansan keskeisten vaiheiden ja tulevaisuuden suuntien keskusnäyttämö. Senaatintori on paikka, jonne helsinkiläiset, suomalaiset ja kauempaakin saapuvat ovat kokoontuneet, keskustelemaan, herättämään keskustelua, juhlistamaan, seuraamaan esityksiä tai piipahtamaan kävelyllä. Kaunis miljöö on aina ollut matkailijoiden suosiossa ja varovastikin arvioiden maailmalle levinneitä kuvia ovat nähneet sadat miljoonat ihmiset.

Keväällä 2020 maailma otti uuden suunnan, ja kuten niin usein aiemmin, nousi Senaatintori muutoksen keskiöön. Koronaviruksen sulkiessa tiloja ja pysäyttäessä matkailun teki Helsingin kaupunki ja Torikorttelit aloitteen ja päätti antaa Suomen keskusaukion kansalaisten ja yrittäjien käyttöön koko kesäksi rakentamalla suuren kesäterassin. Siirtolapuutarha-teemainen kokonaisuus toi epävarmaan aikaan turvallisen tavan kokoontua laajalla alueella, keskustelemaan, herättämään keskustelua ja nauttimaan ravintoloiden tarjonnasta. Kun mediat täyttyivät koronauutisoinnista, toi Senaatintorin kesäterassi muuta näkökulmaa, rohkeutta reagoida uusilla tavoilla tapahtuneeseen, keksiä uutta, rakentaa kaunista kurjan ajan keskellä sekä tarjota perinteisiä alueita kiinnostavaan ja kansalaisia palvelevaan käyttöön.

Kukat olivat Senaatintorin kesäterassin symboli. On hienoa, että kivisen aukion keskellä, hyvin erilaisena vuonna 2020 kylvettiin siemen uudelle tavalle lähestyä vaikeita aikoja. Nopeasti ja kaikesta huolimatta hymyssä suin Helsingin kaupunki ja Torikorttelit muokkasivat uudestaan Helsingin ytimen, joka toivottavasti saa kukkia jatkossakin!

On ilo ja kunnia myöntää Helsinki Travel Award 2020 Senaatintorin kesäterassille.”

Palkinto ja kesän muistot lämmittivät palkinnon vastaanottaneita Torikorttelit-tiimin jäseniä.

“Olemme todella onnellisia siitä, että pystyimme turvallisesti tuomaan iloa, eloa ja herkullisia makuelämyksiä keskelle hyvin poikkeuksellista kesää. Oli hienoa päästä nostamaan kaupungin paraatipaikalle Helsingin upeaa ravintolatarjontaa, sen monipuolisuutta, innovatiivisuutta ja yhteistyökykyä”, Torikortteleiden myyntipäällikkö Eija Malin kertoo.

“Oli ihanaa huomata kuinka helsinkiläiset löysivät Senaatintorin omakseen. Kokeilu osoitti, että tällaisille kohtaamispaikoille on kaupungissa kysyntää. Ehkä voisimme jatkossakin katsoa toreja ja julkista kaupunkitilaa hieman uusin silmin”, Torikortteleiden kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer sanoo.

Lue lisää palkinnon perusteista ja muista palkituista (matkailusaatio.fi)