Senaatintorin kesä tuo Helsingin monipuolisen ruokakulttuurin yhteen

Kaupungin tämän kesän upeimmalta kohtauspaikalta Senaatintorin jättiterassilta löytyy myös kaupungin herkullisten ravintoloiden läpileikkaus. 16 ravintolan joukosta löytyy annoksia jokaiseen makuun aina tacoista pizzaan ja salaateista burgereihin. Ruokaa on tarjolla aamiaisesta iltamyöhään. Annoksen kylkeen voi nauttia vaikka lasin laatuviiniä tai raikkaan mocktailin! Senaatintorin kesän ravintolat ovat auki joka päivä (säävaraus), mutta ravintolakohtaiset aukioloajat vaihtelevat. Tarkemmat tiedot annoksista saa paikan päältä ravintoloiden henkilökunnalta.

Senaatintorin kesän ravintolat

Bites Burgers

Bites Burgersin mehevät ja maukkaat hampurilaiset vievät kielen mennessään! Listalla myös herkullisia lisukkeita burgereiden kylkeen. Ravintola palvelee joka päivä klo 11–22 ja burgereiden hinnat ovat noin 10 euron tienoilla.

Bricco Wine Bar

Bricco Wine Bar nostattaa Senaatintorin terassin kesäistä tunnelmaa italialaisilla laatuviineillä, jonka lisäksi Briccosta saa herkullisia panineja erilaisilla täytteillä. Lasillinen viiniä alkaen 5,90 euroa.

Bryggeri Helsinki

Torikortteleiden sydämessä sijaitsevan olutpanimon makuja pääsee maistelemaan nyt myös Senaatintorilla. Löydä raikkaista pienpanimo-oluista omat suosikkisi! Ravintola on auki ma–la klo 12–22 ja su klo 14–21.

Bakery-Eatery Levain

Mutkaton leipomotuotteisiin keskittynyt kortteliravintola Levain tarjoilee Senaatintorilla myös aamiaista. Levainissa kannattaa ehdottomasti maistaa ravintolan erikoisuutta, suussasulavaa kiviarinauunissa paistettua hapanjuurileipää. Lisäksi tarjolla salaatteja ja muita kesäisiä makuja. Ravintola on auki päivittäin klo 10–22. Annokset noin 5–20 euroa.

Ravintola Loop

Hävikkiruokaravintola Loop tarjoilee kauppiailta ja tuottajilta kerätyistä raaka-aineista valmistettuja korkealaatuisia kasvisruoka-annoksia. Loopissa on tarjolla maistuvia toasteja, smoothieita ja salaatteja. Ravintola on auki klo 9–22 ja annosten hinnat ovat 10 euron tienoilla.

Muru & Pastis

Fine dining -helmi Muru & Pastis tarjoilee päivittäin risottoa, salaattia sekä maukkaita juustoja. Annoksen kylkeen kannattaa valita tarjoilijan suosittelema viini! Kesäisenä vinkkinä esimerkiksi Whispering Angel Rosé. Ravintola on auki klo 12–22 ja annokset maksavat 8–15 euroa.

Paisano

Filipiiniläismakujen Helsingin ykkösravintola Paisano palvelee nyt myös Senaatintorilla. Ravintolasta löytyy herkullisia vaihtoehtoja liha- ja kasvisruokien ystäville. Ravintola on auki klo 11–21.30. Annokset 5–10 euroa.

Bar Runar

Persoonallisessa Bar Runarissa on tarjolla pientä naposteltavaa, kuten salaatteja ja nachoja. Lisäksi laaja valikoima viinejä ja kesäisiä cocktaileja. Ravintola auki klo 12–22. Annokset 5–10 euroa.

Ravintola Sea Horse

Helsingin ehdoton klassikko, ravintola Sea Horse on erikoistunut herkullisiin kala-annoksiin. Sea Horsessa kannattaa maistaa esimerkiksi silakkakukkoa ja jälkiruoaksi voi nautiskella munkkikahvit. Ravintola auki klo 11–22. Ruoka-annokset 6,90 euroa.

Skiffer x Seksico Tacos

Skiffer x Seksico Tacos vie sinut makumatkalle Meksikoon. Senaatintorilla suosikkiannokseksi on noussut Seksico Tacosin kanataco! Juomavalikoimassa Skifferin oluita. Ravintola palvelee klo 11–22. Hinnat 3,90–15,90 euroa.

Sofia Helsinki

Sofia Bistron kahvilatuotteita on tarjolla aamuyhdeksästä iltakymmeneen, jonka lisäksi ruoka-annoksia on tarjolla klo 11 alkaen. Sofian kahvilassa kannattaa maistaa tuoreita korvapuusteja ja itsetehtyä limonadia. Ruoka-annosten hinnat 10–15 euroa.

Ravintola Sunn

Helsingin klassikkoravintoloihin lukeutuvalla ravintola Sunnilla on Senaatintorilla oma myyntipiste. Tarjolla on mehukkaita burgereita sekä salaatteja, joista suosituimmaksi on noussut vuohenjuustosalaatti. Ravintola on auki klo 11–22.

Dogs & Bubbles by Valkoinen Sali

Valkoisen Salin Dogs and Bubbles -ravintola tarjoilee nimensä mukaisesti hot dogeja ja kuohuvaa. Hodarit ja kuohuvat kymmenen euron tienoilla. Ravintola palvelee klo 12–22.

Pizzeria Via Tribunali & SALAKAPAKKA by Son of a Punch

Torikortteleiden kaksi suosikkia ovat lyöneet hynttyyt yhteen, jonka myötä Senaatintorilla saadaan nauttia Via Tribunalin mehevää napolilaista pitsaa ja Salakapakan maistuvia cocktaileja. Pitsaa tarjolla klo 11–22 ja cocktaileja klo 12–22. Pizzat 12,50–17,50 euroa ja gelato 4,50 euroa.

W30

W30 Summer Barista löytyy kesän täydellinen combo: viiniä ja tuoretta foccaciaa! Ravintola auki klo 12–22. Ruokien hinnat noin 15 euron paikkeilla.

Yes Yes Yes

Kasvisravintola Yes Yes Yes on laajentanut toimintaansa kesän ajaksi Iso-Robalta Senaatintorille. Mehevät halloumi-ranskalaiset kannattaa ainakin testata! Avoinna klo 12–22. Ruoka-annokset noin 10–15 euroa.

Ravintolat auki säävarauksella. Koirat ovat tervetulleita Senaatintorin kesäterassille. 

Senaatintorin kesän turvallisuus:

  • Koko terassialueen suunnittelu perustuu valtakunnallisiin koronalinjauksiin
  • Alueen tilankäytössä on tarkkaan mietitty turvavälit, asiakaspaikkojen määrä, kulkusuunnat, pöytien ja myyntipisteiden asettelu jne.
  •  Alueella on selkeät opasteet, joissa on turvallisuusohjeita, kulkusuunnat jne.
  • Alueella on käsienpesupisteitä (juokseva vesi)
  • Alueella on riittävä määrä vessoja, joissa hygienia on erityisesti huomioitu (siivous, kulkusuunnat, käsienpesumahdollisuus)
  • Alueella on tehostettu valvonta