Toimittaja Ina Mikkolan uusi aluevaltaus - pystyttää pop-up-tapahtumatilan Torikortteleihin syyskuuksi

Helsingin Torikortteleihin nousee syyskuun ajaksi Sweet Spot nimeä kantava pop-up tapahtumatila. Konseptin takana on toimittaja, ohjaaja ja kirjailija Ina Mikkola ja hänen tuore yrityksensä Revolutionista Productions. Maanantaista 6.9. alkaen aina kuun loppuun saakka Mikkola työskentelee tilassa ja järjestää siellä erilaisia tapahtumia, joista osan mahdollistavat erilaiset yhteistyökumppanit.

 


– Tässä tilassa itää kapina! Haluan luoda uutta ja virkistää ihmisten mieliä. Haluan tuoda Torikortteleihin elämää, kulttuuria, sivistystä, voimaantumista, yhteisöllisyyttä ja inspiraatiota, kertoo Ina Mikkola.

Mikkolan tuoreen yrityksen Revolutionista Productionsin missio on tehdä pieniä ja isoja vallankumouksia. Välillä vallankumous tarkoittaa sitä, että tehdään asioita innovatiivisesti.

– Usein on erikseen ne tahot, jotka järjestävät tapahtumia. Sitten on vaikuttajia, jotka somettavat tapahtumista tai tekevät muutoin Instassa yhteistöitä brändien kanssa. Tässä konseptissa yhdistyy kummatkin”, Mikkola avaa kokonaisuuden ideaa.

– En kuitenkaan halunnut lähteä luomaan tätä pelkkä kaupallisuus edellä. Mietin aluksi, mitä kaikkea siistiä ja mielenkiintoista haluaisin järjestää ihmisille. Sitten pohdin, mitkä olisivat sellaiset arvomaailmani jakavat tahot, jotka voisivat ideat mahdollistaa. Näin löytyi
täydelliset yhteistyökumppanit, jotka eivät pelkää tehdä uutta, vaan haluavat olla kaikki edelläkävijöitä. Kaiken ytimessä on halu tarjota ihmisille elämyksiä.

Sweet Spot on osa Torikortteleiden ja PING Helsingin Tilanvaltaajat -projektia, jossa annetaan vaikuttajille liiketila käyttöön kuukaudeksi Helsingin ytimestä. 
Luvassa on muun muassa toimittajanaisten, Ina Mikkolan, Meeri Koutaniemen ja Noora Shinglerin kirpputori, Into Kustannuksen teosten pohjalta luotuja kirjailija-iltoja ja työpajoja, Kåskan tarjoiluilla varustettu Revolutionista Awards, jossa palkitaan vaikuttavia henkilöitä ja Four Reasonsin mahdollistama kuvaussetti ja kansikuvatyöpaja.

Tapahtumien lisäksi Sweet Spot on visuaalinen elämys. Mikkola on suunnittelut pastellisen ja näyttävän tilan yhdessä tv- ja elokuvalavastaja Onni Niemisen kanssa. Avointen ovien päivinä kenellä tahansa on mahdollisuus tulla ottamaan itsestään kuvia tilassa. Tila sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 28.

 

Tutustu Sweet Spotin ohjelmaan:

 

KIRJAILIJAILLAT JA TYÖPAJAT keskiviikkoisin aikavälillä 8.9. – 29.9.

Joka keskiviikko Sweet Spotissa on kirjailijaillat, joihin Ina Mikkola on kuratoinut kiinnostavia ja vasta julkaistuja Into Kustannuksen kirjoja. Mikkola haastattelee kutakin kirjailijaa, jonka jälkeen yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä. Tapahtumassa halutaan tarjota yleisölle kuitenkin myös jotakin enemmän. Siksi jokaisen haastattelun jälkeen alkaa kirjan teemasta inspiroitunut toiminnallinen työpaja. Tapahtumat ovat maksuttomia, mutta niihin tulee ilmoittautua etukäteen ilmoittautumislinkistä, joka jaetaan viikkoa ennen tapahtumaa @inamikkola Instagram-tilillä. Paikkoja on rajoitetusti.

 

VAURASTU KUIN NAINEN ke 8.9. klo 18.00-21.00  

Toimittaja Ina Mikkolan haastattelussa Vaurastu kuin nainen -kirjan kirjoittanut Moona Laakso. Rahoita unelmasi -työpajassa pohditaan rahan roolia suhteessa unelmiin ja sitä, miten saavuttaa ne mahdollistava taloudellinen tilanne.


VITUN RUMA ke 15.9. klo 18.00-21.00

Toimittaja Ina Mikkolan haastattelussa Vitun ruma -kirjan tekijät Katri Norrlin ja Nelli Kenttä. Vitun upea -työpajassa askarrellaan inspiraatiotaulu, joka muistuttaa jokaista omasta upeudestaan.

TYMPEÄT TYTÖT ke 22.9. klo 18.00-21.00 

Toimittaja Ina Mikkolan Haastattelussa Tympeät tytöt – sarjakuva-albumin taiteilija Riina Tanskanen. Mässy muija -työpajassa ylistetään tyttöyttä tekemällä kollaasitaidetta.

NOITAKIRJA ke 29.9. klo 18.00-21.00 

Toimittaja Ina Mikkolan haastattelussa Noitakirjan luojat Kuparikettu ja Heikki Saure. Nykynoidan alkeet -työpajassa toteutetaan psyykkisiä kykyjä vahvistavia intuitioharjoituksia, sekä tutustutaan tarot- ja oraakkelikorttejen voimaan.

 

TOIMITTAJANAISTEN KIRPPUTORI to 9.9. klo 15.00-20.00 & la 11.9. klo 12.00-18.00

Toimittajat Ina Mikkola, Meeri Koutaniemi ja Noora Shingler päättivät lyödä releensä yhteen ja pistää upeat vaatteensa kiertoon. Kaikki naiset ovat paikalla myymässä vaatteita ja asusteita torstaina 9.9. klo 15.00-20.00. Mikäli vaatteita jää, kirppis on avoinna myös lauantaina 11.9. klo 12.00-18.00.

 

AVOIMET OVET to 9.9. 11.9. 13.9. ja 22.9.

Toimittajanaisten kirpputorin aukioloaikana (to 9.9. ja 11.9.) on mahdollisuus ottaa itsestään myös valokuva Four Reasonsin mahdollistamassa kuvaussetissä. Kuvaa varten voi ehostautua Four Reasonsin tuotteilla. Myös ma 13.9. ja ke 22.9. on avoimet ovet, jolloin kellä tahansa on mahdollisuus tulla tutustumaan tilaan ja ottamaan siellä valokuvia. Ina Mikkola on tavattavissa tilassa kyseisinä ajankohtina.

 

Aukioloajat:

to 9.9. klo 15.00-20.00 (kirpputorin yhteydessä)

la 11.9. klo 12.00-18.00 (kirpputorin yhteydessä)

ma 13.9. klo 14.00-19.00

ke 22.9. klo 10.00-17.00


KANSIKUVATYÖPAJA la 18.9. klo 11.45-17.00

Toimittaja Ina Mikkola järjestää yhdessä Four Reasonsin kanssa kansikuvatyöpajan, jossa on tarkoitus kapinoida kansikuvamaailman yksipuolisuutta vastaan ja kannustaa siihen osallistujia ylistämään omia yksilöllisiä ja upeita piirteitään sekä kääntämään mahdolliset epävarmuudet voitoksi. Valokuvaaja Saara Taussi ottaa työpajaan osallistujista upeat valokuvat. Valokuvista tehdään aikakauslehtien kansia mukailevat, mutta kuitenkin uniikit tuotokset, joihin luodaan inspiroivat tekstit osallistujan toiveiden mukaisesti. 

Kansikuvalookin luovat paikan päällä olevat kampaajat ja maskeeraajat. Jokainen osallistuja saa itselleen kansikuvan digitaalisessa muodossa ja Four Reasonsin tuotepaketin.

Työpajaan valitaan yhteensä kahdeksan erilaista osallistujaa. Mukaan voi hakea kuka vain @inamikkola Instagramissa jaettavalla lomakkeella. Työpaja järjestetään Sweet Spot -pop-up-tilassa osoitteessa Aleksanterinkatu 28, lauantaina 18.9.2021 klo 11.45-17.00. Ilmoittautua voi tiistaihin 7.9. saakka. Valituille ilmoitetaan perjantaihin 10.9. mennessä.


YKSINHUOLTAJA-SPA pe 24.9. klo 16.00-18.30

Toimittaja Ina Mikkolan yritys Revolutionista Productions haluaa mahdollistaa hemmotteluhetken viidelle yksinhuoltajavanhemmalle yhteistyössä Namina Wellness Span, Kämp Collection Hotelsien ja Vindirektin kanssa. Spa-hetki pitää sisällään mm. hierontaa ja viinitarjoilun. Illan jälkeen jokainen vanhempi pääsee yöpymään maksutta hotellissa.

Mukaan voi hakea kuka vain yksinhuoltaja @inamikkola Instagramissa jaettavalla lomakkeella. Spa järjestetään Sweet Spot -pop-up-tilassa osoitteessa Aleksanterinkatu 28, perjantaina 24.9.2021 klo 16.00-18.30. Ilmoittautua voi torstaihin 16.9. saakka. Valituille ilmoitetaan perjantaina 17.9.2021.


REVOLUTIONISTA AWARDS la 25.9.


Ina Mikkolan yritys Revolutionista Productions lanseeraa uuden gaalan, jossa palkitaan sosiaalisessa mediassa merkityksellistä yhteiskunnallista vaikuttamista tekeviä henkilöitä. Painotus on sellaisissa henkilöissä, jotka eivät tällä hetkellä saa palkkaa tai merkittäviä tuloja somevaikuttamisesta, vaan tekevät sitä vapaaehtoispohjalta. Revolutionista Productions pitää tärkeänä antaa tunnustusta pyyteettömälle työlle, joka vaatii tekijöiltä runsaasti henkisiä voimavaroja ja aikaa.

Revolutionista Awardseissa palkitaan yhteensä kuusi revolutionistaa, jotka valitaan Mikkolan ja kotimaisten yhteistyökumppaneiden toimesta. Rahapalkinnot ja tuotelahjat sponsoroivat kauneusalan kapinallinen Four Reasons, ketterä ja ärhäkkä tietokirja- ja yleiskustantamo Into Kustannus, innovatiivinen matala-alkoholisten juomien yritys Kåska, rehellisyyttä ja läpinäkyvyyttä liputtava kierrätysmateriaaleja hyödyntävä asusteyritys Lovia sekä Mikkolan vallankumouksellinen tuotantoyhtiö Revolutionista Productions.