Torikortteleiden joulu

Torikortteleissa virittäydytään joulun tunnelmaan. Helsingin historiallinen keskusta on joulun kaunein miljöö täynnä elämyksiä.

Nupukiviset kävelykadut ja niitä reunustavat valaistut pastelliset kivitalot, katuja somistavat joulukoristeet, persoonallisten pikkuputiikkien jouluikkunat, salaiset sisäpihat, ravintoloista kadulle leijailevat joulun herkkujen tuoksut.

Helsingin joulukausi alkaa virallisesti, kun Aleksanterinkadun joulukatu avataan 70. kerran sunnuntaina 25.11. Pormestari sytyttää jouluvalot ja kulkuetta on hyvä seurata paraatipaikalta Torikortteleiden Senaatintorin laidalta. Jos kylmyys on Senaatintorilla vaarassa yllättää, Torikortteleista löytyy kivoja kahviloita ja ravintoloita lämmittelyyn.

 

 

Tuomaan Markkinat avautuu lauantaina 1. joulukuuta klo 10, ja avajaispäivänä lauletaan perinteiseen tapaan Kauneimpia Joululauluja. Tuomaan Markkinoiden joulusauna on lämmin klo 14 alkaen. Tuomaan Markkinoilla on kolmen viikon ajan, aina 22.12. saakka, paljon ohjelmaa.

Torikortteleiden sisäpihoilta löytyy yllätyksiä, kun ihanat korttelipihat on avattu läpikuljettaviksi. Kaupungintalon kainaloon, Torikortteleiden keskuspuistoon (Katariinankatu 2/Aleksanterinkatu 22), pystytetään ensimmäistä kertaa taianomainen talvi-installaatio Marjo & Mikko Mainingin toteuttamana.

Torikortteleiden alue pitää sisällään 20 pikkukauppaa, joihin lukeutuvat mm. kaupungin ensimmäinen ympärivuotinen joulukauppa Christmas TRE. Joulufiilistelyn ykköskauppa on pullollaan kauniita sisustus- ja koriste-esineitä, pääosin kotimaista tuotantoa. Myynnistä osa ohjataan hyväntekeväisyyteen.

Joulun kynttilät puolestaan löytyvät aivan naapurista: Desicoshopin pop up Bassoradion katutason tilassa Unioninkatu 25:ssä on pullollaan värikkäitä Fiskarsissa käsinvalettuja ja läpivärjättyjä kynttilöitä. Myymälä on avoinna päivittäin 4.12.–6.1.

Lisäksi kortteleista löytyy hattuliike, vintage-lelukauppa, vinyylilevyjen aarreaitta sekä designia, keramiikkaa ja laadukkaita sisustustekstiileitä myyviä liikkeitä ja nousevien kansainvälisten brändien lippulaivaliikkeitä, mm. Kauniste, R/H, Lapuan Kankurit, Marttiini.

 

Tule nauttimaan Helsingin kauneimmasta joulusta Torikortteleihin ja viereisille Tuomaan Markkinoille. Personalliset, kestävät lahjaostokset on helppo tehdä joulun tunnelmasta nauttimisen lomassa.

Pikkujoulun ’baarihyppelyyn’ kolmen korttelin alue on omiaan: ravintolakeskittymässä on 19 eri tunnelmaista ravintolaa ja kahvilaa vieri vieressä. Tarjolla on joululounaita ja -illallisia sekä glögi-, viini-, pienpanimo-olut- ja sakevalikoimaa joka makuun.

Torikortteleissa on paljon uutta käsityöläisyyttä, joka näkyy kivijalkaliikkeiden valikoiman lisäksi monipuolisella, nosteessa olevalla työpajatarjonnalla. Erilaisia matalan kynnyksen käsillä tekemisen työpajoja on tarjolla kortteleiden kauniissa kangaskaupassa Salapakassa, MadeBy Helsingin käsityöläisten liikkeessä, Helsingin kaupunginmuseolla sekä Maininki & Ystävät -kässäkerhon tiloissa Christmas TRE:n yläkerrassa. Työpajat tarjoavat kivan tavan viettää pikkujouluja kaveriporukalla tai mahdollisuuden tehdä itse joululahjoja. Työpajat ovat myös ihana joululahjaidea.