Helsingin kauneimmat korttelit houkuttelevat kävijöitä kesällä myös hauskoilla ja vauhdikkailla tapahtumilla. Torikortteleissa pääset kesäkuukausina muun muassa uppoutumaan tanssin pyörteisiin, nauttimaan elokuvista ulkoilmassa sekä rentoutumaan livemusiikin parissa. Tässä Torikortteleiden kesän tapahtumat kootusti. Tapahtumien järjestäjät huolehtivat koronarajoitusten noudattamisesta ja varmistavat turvallisen ympäristön. Osa tapahtumista järjestetään ulkona, joten niistä pääsee nauttimaan turvallisesti ulkoilmassa. Listaus päivittyy.

HEINÄKUU

15.7.

Ilari Hämäläinen ja Samuli Federley tunnelmoivat Bryggerin terassilla torstaina 15. heinäkuuta klo 20 alkaen. Tule nauttimaan paikan päälle livemusiikista ja kylmistä huurteisista. Keikalle on vapaa pääsy.

18.7.

Safari Sunday Terrace Valkoisessa Salissa klo 18 alkaen. Lisätiedot täältä.

29.7. & 30.7.

Bryggerin terassilla: Heroines. All Together Now Suomi -voittaja Heroines esiintyy panimoravintola Helsinki Bryggeri Brewhousen terassilla to 29.7. klo 20 ja pe 30.7. klo 21. Lisätiedot ja sääpäivitykset täältä.

31.7.

We Love The 90’s – 2000’s HipHop & RnB -bileet Valkoisessa Salissa. Lisätiedot täältä.

ELOKUU

31.7.–31.8.

Yhdysvaltalaisen taiteilijan Janet Echelman teos 1.78 on koettavissa Senaatintorilla koko elokuun ajan. Teoksen nimessä oleva luku viittaa mikrosekuntien määrään, jonka verran päivä maapallolla lyheni yhden yksittäisen geologisen tapahtuman seurauksena. Mannerlaattojen liikahdukset aiheuttivat paitsi maanjäristyksen ja tsunamin, myös muutoksen maapallon pyörimisnopeuteen.

Echelmanin teokseen liittyy äänitaiteilija Tuomas Norvion ääniteos Empathy for the fish and others. Siinä Vallisaarelta striimattava vedenalainen äänimaailma yhdistyy Senaatintorilta samanaikaisesti mitattavaan tuulidataan. Ääniteoksen voi kuulla Senaatintorilla klo 7–22 ja milloin tahansa mobiililaitteen avulla.

Teos on osa kansainvälistä nykytaidetapahtumaa Helsinki Biennaalia. Lisätietoja täältä.

5.8. & 6.8.

Onni Lonka duo esiintyy panimoravintola Helsinki Bryggeri Brewhousen terassilla to 5.8. klo 20 ja pe 6.8. klo 21. Lisätiedot ja sääpäivitykset täältä.

12.8.

Bryggerin terassilla: Heroines. All Together Now Suomi -voittaja Heroines esiintyy panimoravintola Helsinki Bryggeri Brewhousen terassilla to 12.8. klo 20. Lisätiedot ja sääpäivitykset täältä.

13.8.

Frans Anderson esiintyy panimoravintola Helsinki Bryggeri Brewhousen terassilla pe 13.8. klo 21. Lisätiedot ja sääpäivitykset täältä.

13.8.

Koko illan mittaisessa wholesome_rest -elektronisen musiikin tapahtumassa kuusi nuorta elektronisen musiikin tuottajaa esittävät musiikkiaan lyhyiden keikkojen muodossa. Tapahtumassa esiintyvät Helena Pulkkinen, Helle Aalto, Lintu Lunar, Pahat Kengät, Romance Relic ja Vilja Vee.

Keikat kuunnellaan leppoisasti makoillen kaupunginmuseon aulassa, joka on muutettu elämykselliseksi tilaksi. Yleisö pääsee suunnittelemaan ja valmistamaan tilan lavasteita työpajoissa 12.8. 17–19 ja 13.8. 14–16. (Ilmoittautumiset museon sivuilla.)

wholesome_rest on osa Tiloissa - Omaehtoisia musiikin paikkoja Helsingissä -näyttelyn ohjelmaa. Tapahtuma on ilmainen, mutta ennakkoilmoittautuminen vaaditaan.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen täältä.

14.8.–12.9.

Instagramista tutun Tympeät tytöt -tilin taiteilija Riina Tanskanen julkaisee elokuussa sarjakuvakirjan. Torikortteleiden La Bohèmessa järjestetään 13. elokuuta kirjan julkistamistilaisuus sekä originaaliteoksista kootun myyntinäyttelyn avajaiset. Näyttely on avoinna 14.8.–12.9 aina tiistaista sunnuntaihin klo 12–21.

Kirjaa kuvattu näin: ”Tympeät tytöt – Aikuistumisriittejä -sarjakuvakirja räjäyttää normikritiikillään määritelmät siitä, millaisia tyttöjen kuuluu olla. Värejä ja vastarintaa pursuavat sarjakuvat iskevät tyttöyden kipupisteisiin, kuten hoivavastuuseen, seksuaalisen väkivallan pelkoon ja kulttuurikentän mieskatseeseen. Kirja on armoton ja tärkeä teos ahtaista asenteista ja arvoista, kehosta ja ulkonäöstä, pelosta ja miellyttämisen halusta. Se on elintärkeää kapinaa ja niin samastuttavaa siksi, että se on totta.”

IG @tympeattytot
La Bohème

19.8.

Juhlaviikkojen avajaisiltana 19.8. Senaatintorilla sijaitsevalla Echelmanin teoksella päästään kokemaan ainutkertainen, ääntä ja visuaalisia maisemia yhdistelevä elämys Hildá Länsmanin, Tapani Rinteen ja Tuomas Norvion konsertissa.

Lisätiedot täältä.

19.8.

Pekka Heino esiintyy panimoravintola Helsinki Bryggeri Brewhousen terassilla pe 19.8. klo 21. Lisätiedot ja sääpäivitykset täältä.

20.–28.8.

Todellisuuden Tutkimuskeskuksen (TTK) Esityskioski avoinna Havis Amandalla 20.–28.8. Kesän jäätelö- ja kahvikioskien rinnalle avautuu elokuussa uudenlainen kioski, jonka luukulta voi ostaa esityksen! Kioskin menussa on erilaisia taiteellisia retkiä ja elämyksiä, jotka toteutetaan yhden tai kahden taiteilijan opastuksella ja pienellä osallistujamäärällä. Yksi retkistä on TTK:n klassikko Portiton portti, kaupunkiympäristöön sijoittuva tajunnallinen teos, jonka pääpaikka löytyy Torikortteleista. Valikoimassa on myös mukaan ostettavia esityksiä, jotka katsoja voi kokea omassa rauhassa.

Esityskioski on osa Todellisuuden tutkimuskeskuksen 20-vuotisjuhlavuoden pääohjelmistoa. Lisätiedot täältä.

20.–22.8.

Kaupunginmuseon Leffapihat esittävät Helsinkiin liittyviä elokuvia tunnelmallisella Falkmanin pihalla. Elokuvat esitetään filmiltä, joten kelojenvaihdon yhteydessä näytöksissä pidetään lyhyt tauko. Elokuvat alkavat klo 21.30.

20.8. Tähdet kertovat, komisario Palmu (1962, ohj. Matti Kassila)
21.8. Radio tekee murron (1951, ohj. Matti Kassila)
22.8. Puhelin (1977, ohj. Don Siegel)

Liput ja lisätiedot täältä.

25.8.

Vadelma gaala Kaupunginmuseossa. Visuaalisen taiteen ja elävän musiikin yhdistys Vadelman gaalassa palkitaan elävän kulttuurin taustavaikuttajia. Tilaisuudessa esiintyvät Ewu, Tuhosieni, Elske, Klava sekä the Rattlesnake Shakers. Performansseja esittävät Maija Saksman ja Seppo Renvall sekä Jay Walking. Tapahtuman visuaaleista vastaavat Random Doctors VJ-kollektiivi ja VJ Noadi.

Museon näyttelyt ovat avoinna klo 23 saakka. Tapahtuma on osa Tiloissa – Omaehtoisia musiikin paikkoja Helsingissä -näyttelyn ohjelmaa. Tapahtuma on ilmainen, mutta ennakkoilmoittautuminen vaaditaan.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen täältä.

26.8.

Pekka Heino esiintyy panimoravintola Helsinki Bryggeri Brewhousen terassilla pe 26.8. klo 21. Lisätiedot ja sääpäivitykset täältä.

31.8.

Oopperailta La Boheméssa. Lisätietoja myöhemmin.

Läpi kesän jatkuvat tapahtumat

Kaupunkitanssit Kauppatorilla
Kaupunkitanssit tarjoilee tanssia merellisissä maisemissa Kauppatorilla joka torstai klo 17.30–18.15. Keisarinluodonlaituri, Suomenlinnan lauttaterminaalin vieressä. Tanssia voi soolona tai oman parin kanssa. Ei ennakkoilmoittautumisia, maksuton.

to 17.6. klo 17.30–18.15 foksi
to 24.6. klo 17.30–18.15 humppa
to 1.7. klo 17.30–18.15 valssi
to 8.7. klo 17.30–18.15 cha cha
to 15.7. klo 17.30–18.15 tango
to 22.7. klo 17.30–18.15 jenkka
to 29.7. klo 17.30–18.15 fusku
to 5.8. klo 17.30–18.15 bugg
to 12.8. klo 17.30–18.15 kävelyhumppa
to 19.8. klo 17.30–18.15 samba

Lisätiedot täältä.

Engelin kesäkino
Kesäisen Helsingin klassikko, eli Kino Engelin ulkoilmaelokuvat pyörivät läpi kesän. Elokuvia näytetään Café Engelin sisäpihalla, josta löytyy purjekate sekä lämmityslaitteet. Café Engel tarjoilee juomaa ja purtavaa elokuvan oheen. Turvavälit on otettu huomioon.

Kesäkinon ohjelmisto löytyy täältä.

IKONO Loungen afterworkit torstaisin
IKONO Lounge järjestää läpi kesän avoimia afterworkejä! Tarjolla hyvää musiikkia ja Aperol Spritzejä.

Lisätiedot täältä.