Torikortteleiden kesäterassit

Kesäisin yksi parhaimmista ajanvietteistä on ehdottomasti aurinkoisilla terasseilla istuskelu, samalla kun siemailee kylmää juomaa ja kesäisen kaupungin hälinää. Torikortteleista löytyy monipuolinen kattaus tunnelmallisia terasseja kaikenlaisiin kesähetkiin.

 

Chapter

Vuoden ravintolaksi valittu Chapter tarjoaa erinomaisen ruoan lisäksi myös hienostuneita cocktaileja. Drinkkivalikoimasta löytyy klassikoiden lisäksi seitsemän talon omaa cocktail-vaihtoehtoa, kuten raikas Suck It Ice Tea tai 4th Chapter. Ravintolan terassi on rakennettu Kaupungintalon sisäpihalle ja keltaiset seinät heijastavat aurinkoa niin, että terassi on erityisen tunnelmallinen golden hour -aikaan.

Aleksanterinkatu 22
Keskiviikko – torstai 14-00, perjantai 14-02, lauantai 13-02

Bryggeri

Bryggeri Helsinki on tunnettu omasta olutpanimostaan, ja aidon panimoravintolan tapaan oluet on räätälöity sopimaan ruokalistaan. Sisäpihan terassilta voit nähdä suoraan Torikortteleiden kellareissa sijaitsevaan panimoon. Bryggeri Helsinki on kaikkien olutfiilistelijöiden unelmien täyttymys: ravintolasta saa peräti 25 erilaista olutta. Ravintolan terassilla on ohjelmaa läpi kesän: torstaisin live-musiikkia ja perjantaisin Beats And Heat, eli Bryggerin grilliperjantai sekä DJ Lord Fatty & Friends.

Sofiankatu 2
Arkipäivät 11-00, lauantai 12-00, sunnuntai 13-21

Bryggerin oluet tehdään omassa panimossa Torikortteleiden kellarissa.

Robert’s Coffee Jugend

Robert’s Coffee Jugend on nautiskelijan keidas! Tarjolla laadukkaita kahveja sekä maistuvia herkkuja aina maailman parhaista korvapuusteista aitoon juurileipään. Suurin osa herkuista tehdään itse paikan päällä.

Kesäisin Robert’s Coffee Jugendin ehdoton ykköstuote on kuitenkin suussa sulava gelato, joka valmistetaan Robert’s Coffeen omassa pienessä jäätelötehtaassa. Valikoi herkullisista makuvaihtoehdoista suosikkisi, ja nautiskele jäätelöstä kahvilan aurinkoisella terassilla, josta on näkymät Esplanadin puistoon.

Pohjoisesplanadi 2
Arkipäivät 8.30-20, lauantai 10-20, sunnuntai 10-19

Café Engel

Café Engel on tunnettu ikonisena kahvilana, ja kerää kunniaa muun muassa legendaarisella aamupalalla. Kahvila on kuitenkin myös erinomainen paikka aikaisen kesäillan viettoon tai vaikka after workeille. Listalta löytyy valikoima kylmiä juomia, viinejä, samppanjaa ja oluita. Café Engelin ihastuttava sisäpiha on rauhassa kaupungin vilskeeltä.

Kesäisin kahvilan sisäpihalla järjestetään myös Kino Engelin ulkoilmanäytöksiä! Tutustu ohjelmaan: www.kinoengel.fi/kesakino.

Aleksanterinkatu 26
Arkipäivät 8-21, lauantai 9-21, sunnuntai 10-19

Kesäisin Café Engelin pihalla näytetään elokuvia. Leffaherkuista vastaa Café Engel.

Via Tribunali

Napolilaista pizzaa Helsingin sydämessä! Leikittele olevasi Italiassa ja nauti italialaisia herkkuja. Ota juomaksi aito espresso tai raikas Aperol Spritz Sofiankadun terassilla.

Sofiankatu 4
Maanantai – torstai 11-22, perjantai 11-23, lauantai 12-23

Ristorante & Taverna Vaelsa

Lisää italialaista! Suomalais-italialainen ravintoloitsija, joka hemmottelee asiakkaitaan klassisin italialaisin herkuin – antipasti, pizza, pasta ja sesongin suosikit! Kaksi ihan eri tunnelmaista terassia antaa mahdollisuuden joko kylpeä auringossa ja samalla katsoa maisemaa Kauppatorille päin tai nautiskella rauhasta suloisella sisäpihalla.

Pohjoisesplanadi 9
Maanantai – torstai 11-22, perjantai 11-24. lauantai 12-24, sunnuntai 12-21

Salutorget

Kauniissa vanhassa pankkisalissa sijaitsevalla ravintolalla on myös aurinkoinen terassi, jolla kelpaa nauttia lasi samppanjaa tai ihastuttava Afternoon Tea.

Pohjoisesplanadi 15
Maanantai – torstai 11-22, perjantai 11-24, lauantai 12-24

El Fant

Laatukahveja ja -viinejä kauniilla Katariinankadulla, kaupungimuseon kyljessä. Kaikki suolaiset ja makeat herkut tulevat omasta leipomosta paikan päältä. Arkisin lounasta, viikonloppuisin brunsseja. Kahvilasta saa myös laadukkaita naturalviinejä ja pienpanimoiden oluita. Kesäisin juomamenusta löytyy myös kotitekoinen ice tea! Museon ihanalla sisäpihalla sijaitseva terassi on omiaan paahtavalta auringolta ja kaupungin hälinältä suojautumiseen.

Katariinankatu 3
Maanantai 8.30-18, tiistai – perjantai 8.30-19, lauantai 10-19, sunnuntai 11-15

Saporita

Italialaisia piadina-leipiä ensiluokkaisilla leikkeleillä, juustoilla ja kasviksilla täytettynä. Sopii erinomaisesti kevyeksi ruoaksi kesäpäivänä ulkona italialaisen soodan kanssa nautittuna!

Unioninkatu 28
Maanantai – lauantai 10-18

Sofia Wine

Kiseleffin talon katutason viinibaarin valikoimassa on ympäri maailmaa tarkkaan valittuja viinejä. Siemaile maailman viinejä Sofiankadun puoleisella terassilla.

Unioninkatu 27
Keskiviikko – lauantai 16-24

Savotta

Suomalaista ruokaa ja Suomi-nostalgiaa! Perinteistä kattausta tarjoava ravintola Savotta on auki vuoden jokaisena päivänä. Juomatarjontaan kuuluu muun muassa suomalaisten pienpanimoiden oluita. Ravintolan antimista voi nauttia ulkona joko Tuomiokirkon maisemia katsellessa tai tunnelmallisella sisäpihan terassilla.

Aleksanterinkatu 22
Maanantai – lauantai 12-23, sunnuntai 13-22

+ Valkoinen sali

Valkoisen salin ja Helsingin kaupunginmuseon yhteinen vasta uusittu sisäpiha muuttuu kaupungin kuumimmaksi ulkoilmaklubiksi kesälauantaisin.
Goodies-klubi lauantaisin klo 20 -04. Lisää Goodies-klubista voit lukea täältä.

 

Pst! Katariinankadulla sijaitsevalla salakapakalla Trillby & Chadwickillä on myös salainen terassi. Etsi ja kokeile löydätkö!