Torikortteleiden korttelikuvakilpailu

Torikorttelit on yksi Helsingin kauneimmista ja kuvatuimmista kohteista. Nyt haluamme haastaa kaupunkilaiset ikuistamaan kesähetkensä Torikortteleissa. Ammattivalokuvaaja Camilla Bloom toimii kesän korttelikuvakilpailun tuomarina ja kertoo vinkit onnistuneiden kuvien nappaamiseen.

 

 

Torikortteleiden kauniit kadut ja suloiset sisäpihat ovat juuri nyt parhaimmillaan. Pastellivärejä hehkuvat rakennukset, kesäinen ihmisvilinä, herkulliset lounasannokset ja aurinkoiset kesäterassit suorastaan pakottavat kaivamaan kameran esiin ja ikuistamaan hetken. 

Helsingissä asuva ammattivalokuvaaja Camilla Bloom toimii korttelikuvakilpailun tuomarina. Camilla rakastui valokuvaamiseen jo yli kymmenen vuotta sitten perustaessaan muotiblogin. Muutama vuosi sen jälkeen blogi sai jäädä ja valokuvauksesta tuli Camillan ykkösjuttu. Tällä hetkellä hän tekee töitä freelance-kuvaajana, ja ottaa kaikenlaisia valokuvia tuote- ja mainoskuvauksista henkilökuviin ja hääkuviin. Torikorttelit on yksi Camillan suosikkipaikoista Helsingissä. 

– Löydän Torikortteleista aina jotain uutta kuvattavaa! Alueen arkkitehtuuri ja värimaailma ovat uskomattoman kauniita ja sopivat erinomaisesti omaan kuvaustyyliini. Rakastan kierrellä ympäri Torikortteleita, seikkailla salaperäisillä sisäpihoilla ja napsia kuvia. Torikortteleissa kulman takaa avautuu aina uusi maailma, joka houkuttelee kuvaamaan.

Camilla on tataari ja hän on syntynyt Etelä-Venäjällä Kazanin kaupungissa. Hän tuli alun perin Suomeen opiskelemaan tietotekniikkaa, rakastui maahan ja päätti jäädä. Nyt Camilla asuu Helsingin Punavuoressa miehensä sekä 2- ja 4-vuotiaiden lastensa kanssa.  

 

Onnistuneen valokuvan salaisuus

– Kun valokuvaan, lähden ensin miettimään tarinaa kuvan takaa. Valokuvaaminen on tarinankerrontaa parhaimmillaan ja yksi kuva voi kertoa enemmän kuin tuhat sanaa. On tärkeää miettiä ketä tai mitä kuvaa, ja miten saa tuotua kuvattavan parhaat puolet esiin.

Camillalla ei ole yhtä ratkaisua täydellisen kuvan ottamiseen, sillä siihen vaikuttavat monenlaiset tekijät. Oma tyyli löytyy vain kokeilemalla rohkeasti. Camilla kuitenkin paljastaa kolme seikkaa, joiden avulla onnistut varmasti: 

Mieti ensin kuvan tarina ja visio, eli mitä haluat kuvalla kertoa. 

Seuraavaksi mieti kuvakulma, asettelu ja valotus. Miten saat tuotua kuvattavan parhaat puolet esiin. 

Käsittele kuva kevyesti jollain kuvankäsittelyohjelmalla. Puhelimella kuvia voi muokata ilmaiseksi esimerkiksi Lightroom mobile -sovelluksella. 

Torikortteleiden kesäinen korttelikuvakilpailu haastaa ikuistamaan unohtumattomat hetkesi Torikortteleissa. Julkaise kuvasi Instagramissa hashtagilla #kesäkorttelit ja tagaamalla @torikorttelit. Paras kuva palkitaan kuukausittain kesä-elokuun ajan. Kilpailun tuomarina toimii valokuvaaja Camilla Bloom.