Turvallisesti Torikortteleissa

Torikortteleiden yrityksissä korona-ajan turvallisuustoimet otetaan vakavasti ja rajoituksia sekä suosituksia noudatetaan tarkasti. Tekemämme kyselyn mukaan maskit ja käsidesit ovat alueemme palveluissa ahkerassa käytössä ja asiakkaille tarjotaan jopa mahdollisuutta yksityisiin ostoshetkiin.

 

– Henkilökunnallamme on käytössä asiakaspalvelutyössä kasvomaskit. Jo kynnyksellämme on kyltti, jossa kehotetaan tulemaan myymälään vain terveenä, muistamaan turvavälit, sekä käyttämään käsidesiä, jota on tarjolla heti tuulikaapissa sekä kassatiskillä, kertoo Johanna Kerttula Lapuan Kankureista.

– Maskit henkilökunnalla, pisarasuojat baaritiskeillä, pintojen desinfiointi, opasteet, pöytiin ohjaus, kertakäyttöiset ruokalistat, korttimaksusuositus, käsien kuivaimet poistettu käytöstä, korona-ajan omavalvontasuunnitelma, tehostettu hygienia ja siivous, listaa turvatoimia puolestaan Olli Majanen Bryggeri Helsingistä, jossa Happy Hour kulkee nykyään nimellä Turvalliset Tunnit.

Ravintoloissa on rajoitusten mukaan tällä hetkellä vain 50 prosenttia asiakaspaikoista on käytössä. Mutta lisätilaa on haettu laajentamalla toimintaa ulos Torikortteleiden kauniille sisäpihoille ja terasseille.

– Olemme vähentäneet istumapaikkoja sisällä ja ohjaamme asiakkaitamme nauttimaan ruoasta myös tunnelmallisen terassimme puolelle. Take away -asiakkaita ohjeistamme odottamaan tilausta ravintolan ulkopuolella, kertoo Jyri Leskinen Sandwich Clubilta.

Myös elokuvissa käyminen on pyritty tekemään niin turvalliseksi kuin mahdollista. Kino Engelin kapasiteetista on käytössä noin 50 prosenttia ja lipunmyyntiohjelma jättää automaattisesti turvavälit eri seurueiden väliin.

– Salien näytökset on porrastettu niin, ettei aulassa ole kahden salin yleisöä samaan aikaan. Ilmanvaihtoon ja tehosiivoukseen näytösten välillä on kiinnitetty myös erityistä huomiota, kertoo Ville Purjo Kino Engelistä.

Yksityisyys ja henkilökohtainen tila ovat tänä syksynä erityisen arvostettuja. Jotkut Torikortteleiden myymälöistä tarjoavat yksityishenkilöille ja pienille seurueille jopa mahdollisuuden ihan privaattishoppailuun.

– Jos varaa ajan etukäteen, pystymme järjestämään yksityisen ostosmahdollisuuden myymälässämme ennen liikkeen varsinaista avautumista, lupaa Lapuan Kankureiden Johanna Kerttula.

”Pidetään toisistamme huolta”, kuuluu Torikortteleiden yrittäjien yhteinen viesti.

Torikorttelit-kangasmaskeja voi ostaa Sofia Helsingin vastaanottotiskiltä 5 euron hintaan.