Vaelsa 10 vuotta! Pala aitoa Roomaa Torikortteleissa

- Autenttista italialaista reseptiikkaa. Se on meidän juttu, sanoo Vaelsan omistaja, Roomasta kotoisin oleva Paola Chiodo, joka on menestyksekkäästi pyörittänyt ravintolaansa Helsingissä jo 10 vuotta, ensin Annankadulla, nyttemmin Torikortteleissa Pohjoisesplanadilla.

 

Suomalaisethan tunnetusti rakastavat italialaista ruokaa – vaikkeivät he Paolan mukaan välttämättä edes tiedä millaista se aidosti ja oikeasti on.

– Esimerkiksi risotto. Oikeassa italialaisessa lähiöravintolassa se levitetään laakealle lautaselle, ei syvään kulhoon, kertoo Paola.

Myös pizza ja pasta ovat Paolan mukaan aidossa italialaisessa ravintolassa jotain ihan muuta kuin mitä ketjuravintolat tarjoilevat.

Vaelsan tuorepastat valmistetaan käsityönä perinteisillä, italialaisilla resepteillä.

– Meidän tavaramerkkimme on tuorepasta. Pastat ja kastikkeet ovat Vaelsan kokkien käsin tekemiä, täysin lisäaineettomia ja vain tuoreista raaka-aineista valmistettuja, kertoo Paola, jonka Pasta Factoryn tuorepastaa saa nykyään ostaa myös kotiin hyvin varustetuista ruokakaupoista.

Vaelsan autenttisuudesta kertonee sekin, että Italian suurlähettiläs on yksi ravintolan kanta-asiakkaista.

Ristorante & Taverna Vaelsa, Pohjoisesplanadi 9

 

Vaelsan 10-vuotissyntymäpäivää  juhlitaan 3.-8.9.2019. Juhlaviikon menussa tarjolla on mm. pizzoja, pastoja ja drinkkejä 10 euron tasarahahintaan.
Perjantaina 6.9. ravintolan sisäpihalla nautitaan antipasteja ja Aperol Spritzejä The Knockers-bändin säestyksellä.

 

Ravintola Vaelsan sijainti Torikortteleissa Pohjoisesplanadilla tarjoaa historiallisten rakennusten tunnelmaa, Kauppatorin vilinää ja upeat merinäkymät.