Vegaaniset Torikorttelit

Lihattoman lokakuun innoittamina kokosimme yhteen Torikortteleiden ravintolakeskittymän vegaanisen tarjonnan.

Torikortteleiden runsas ravintolatarjonta tarkoittaa runsasta ja monipuolista tarjontaa myös vegaanisissa vaihtoehdoissa. Kompromisseihin ei todellakaan ole tarvetta.

Bryggeri Helsinki -panimoravintolassa ei ole vielä lähdetty sipsikaljavegaanien kelkkaan. Kasviruoka-annoksen saa tilattua vegaanisena ja lisäksi baarimenun pikkupurtavista löytyy vegaanisia vaihtoehtoja. 

Café Engel on helsinkiläinen klassikko, jossa aamupalaa tarjoillaan pitkälle iltapäivään, aina kello viiteen asti. Äiti maa -aamiaissetin saa veganisoitua helposti, ja vegaaninen leivos ja jäätelö ovat aina saatavilla.

Chapter on uuden skandinaavisen rennon fine dining -tyylisuunnan edustaja, ja ravintolan filosofia suosii lähiraaka-aineita ja perinteisiä valmistustapoja, kuten fermentointia. Chapterin menut saa vegaanisena etukäteen ilmoittaessa. Lisäksi baarimenu sisältää vegaaneillekin sopivia pikkupurtavia, kuten juureen leivottua leipää, oliiveja ja pähkinöitä.

El Fant Coffee and Wine tarjoaa kehuttuja lounassalaatteja ja -keittoja, joista vegaani kokoaa helposti täyttävän kokonaisuuden. Vegaanista tarjottavaa on muutenkin kivasti saatavilla. Kaikki aamupalat, minibrunssin ja kehutun sunnuntaibrunssin saa vegaanisina versioina. Vitriinissä on aina vegaanisia smörrebrödejä ja makeita herkkuja.

Gohan tarjoilee huolella tehtyä japanilaisvaikutteista ruokaa natuviinien ja sakejen seuraksi. Vegaanisia annoksia on listalla kivasti tarjolla.

Kaupungintalon ravintola aukeaa jo 7.30 tarjoilemaan aamuvirkuille vegaaneille smoothieita, kahvia, mehuja ja leipiä.  Runsaasta lounasbuffetista löytyy raikkaiden salaattien ja lisukkeiden lisäksi vegaaninen pääruokavaihtoehto.

Piadineria Saporita on erikoistunut nimensä mukaisesti piadina-leipiin, jotka täytetään vegaanille artisokka- tai oliivitahnalla ja kasviksilla. Vegaanisia versioita ei ole listalla valmiiksi, mutta iloinen henkilökunta tekee mielellään veganisoidun piadinan. Syö paikan päällä tai nappaa mukaan.

 

Jaksaako?! Moneen paikkaan ovat myös koirat tervetulleita.

Pizzeria Via Tribunalin kulttimaineeseen nousseet napolilaiset pizzat ovat valloittaneet helsinkiläisten sydämet. Klassikkomaku marinara on tietenkin jo valmiiksi vegaaninen. Hyvistä raaka-aineista ammattitaidolla tehty marinara on oikean pizzahifistelijän varma valinta, oli sitten vegaani tai ei.

Ravintola Savotta tarjoilee perinteisiä suomalaisia makuja sekä aimo annoksen Suomi-nostalgiaa vegaanitkin huomioon ottaen. Vegaanin valinta on täysin vegaaninen menu. 

Ristorante & Taverna Vaelsassa löytyy italialaisen keittiön klassikkoannoksia vegaanisina jokaisen ruokalajin kohdalta: salaatti, pizzoja, pastaa ja sorbettia. Näillä ei voi mennä metsään!

Robert´s Coffee Jugend Pohjoisesplanadilla hurmaa omilla pienpaahtimon kahveilla ja leipomon herkuilla. Kahvilan omassa uunissa paistuneet croissantit ovat vegaanisia ja niitä voi tilata joko täytteillä tai ilman. Samoin gelatot valmistetaan itse ja kiitettävä osa mauista on vegaanisia. Lounaspöydän antimista salaattibuffetin puolelta löytyy päivittäin runsaasti täytettä lautaselle, ja ainakin yksi päivän keitoista on vegaaninen. Plussana Robert’sissa lounaaseen kuuluu gelato-buffet, jossa on aina huomioitu vegaanit.

Salutorgetissa valmistetaan tilauksesta vegaanisia annoksia. 

Sofia Bistrossa tarjoillaan sesonkiajatteluun perustuvaa lähiruokaa ja päivisin auki olevan ravintolan usein vaihtuvista lautasannoksista löytyy aina vegaaninen annos tai kaksi.

Sofia Gastro tarjoilee kolmen tai kuuden ruokalajin yllätysmenuja, jotka keittiö valmistaa mielellään myös vegaanisena, josta ilmoitetaan varauksen yhteydessä.

Sunn tarjoilee skandinaavisen keittiön makuja, joista vegaanikin pääsee nauttimaan. Listalla on vegaanisia vaihtoehtoja, ja lounaalla kasvisannoksen saa veganisoitua tarvittaessa. Suositulla viikonloppubrunssilla vegaanille tuodaan keittiöstä täydennystä buffetin tarjontaan.

Roster Helsingin menussa vegaanit on otettu huomioon kivasti ja vegaaniset annokset on merkitty menuun selkeästi omana osionaan.