Näe & Koe

Uudelle elämälle avautuneet Helsingin empirekorttelit ovat houkutelleet alueelle kaikkea uutta ja kiinnostavaa. Kuljeskele Torikortteleiden sisäpihoilla, tee löytöjä putiikeissa, pakahdu ravintoloiden ja kahviloiden kulinarististen elämysten äärellä, vaikutu kulttuurista.

Syö & juo

Brasa

Brasa

Senaatintorin historiallisessa miljöössä roihuaa avotuli! Brasassa lihat, kalat, äyriäiset ja kasvikset valmistetaan avotulella, joka nostaa jokaisen raaka-aineen seuraavalle tasolle, syventäen ja korostaen niiden luonnostaan upeita ominaisuuksia.

Liekitettyjä herkkuja voit nauttia Tuomiokirkon maisemia ihaillen tai terassilla viihtyisän sisäpihan suojassa. Helppo tulla ja mukava olla!

Aleksanterinkatu 22

Café Engel

Café Engel

Kahviloiden klassikko, jolla on pysyvä paikka helsinkiläisten sydämissä. Erilaiset aamiaislautaset, hellästi haudutettu puuro, punajuuripihvit, lohikeitto, leivoskahvit.   

Erityistä: pöytiintarjoilu ja tuomiokirkkomaisemat. Kesäiltaisin sisäpihalla elokuvia!   

Aleksanterinkatu 26   
 

El Fant Coffee & Wine

El Fant Coffee & Wine

Palkittua kahviosaamista, parasta pienpaahtimokahvia ja laatuviinejä. Ensiluokkaisia raaka-aineita myös aamiaisissa, lounaissa ja leipomoherkuissa. Brunssipaikkojen aatelia. Idyllinen sisäpihan terassi.  

Katariinankatu 3

Helsinki Bryggeri Brewhouse

Helsinki Bryggeri Brewhouse

Torikortteleiden oma panimoravintola, jossa on mainio valikoima paikallisia oluita ja kotiruokaa.

Sofiankatu 2   

Lulu's & Latitude 25 Omakase

Lulu's & Latitude 25 Omakase

Lulu’s on uuden ajan fuusiokeittiö, joka tarjoilee kasvisruokaa ennakkoluulottomasti. Samassa tilassa myös Latitude 25 omakase-ravintola, jonka annoksia pääsee nauttimaan 15-paikkaisen omakase-keittiön äärellä.

Pohjoisesplanadi 17

Pizzeria Via Tribunali

Pizzeria Via Tribunali

Napolilainen pizzeria, Helsingin napolialaisimmalla kadulla. Ravintolan keskipiste, italialainen pitsauuni, sylkee sisuksistaan satoja pitsoja päivittäin. Ihanassa baarissa voi istahtaa vaikka nauttimassa Aperol Spritzin. 

Sofiankatu 4

Ravintola Helsinki

Ravintola Helsinki

Perinteikkään tyylikäs Ravintola Helsinki tarjoaa aamiaista, lounasta ja purtavaa sesongin raaka-aineista. Lapsiystävällisessä ravintolassa on kesäisin suojaisa sisäpihan terassi, josta on suora pääsy sympaattiseen Torikortteleiden keskuspuistoon.  

Sofiankatu 1

Ravintola Sunn

Ravintola Sunn

Sunnin pohjoismainen keittiö tarjoilee kaunista ja raikasta ruokaa illallisella, lounaalla ja huippusuosituilla brunsseilla. Ihastuttavat näkymät toisesta kerroksesta Senaatintorille ja Tuomiokirkolle.  

Aleksanterinkatu 22 2 krs.

Salutorget

Salutorget

Ravintola sijaitsee kauniissa vanhassa pankkisalissa ja tarjoilee klassikoita toast skagenista haukiwallenbergiin. Erikoisuuksina ihastuttava Afternoon Tea ja viihtyisä baari katuterasseineen.

Pohjoisesplanadi 15

Sandwich Club

Sandwich Club

Sandwich Club on delityylinen sandwich- ja bagel-ravintola Torikortteleissa.

Sofiankatu 3

Savotta

Savotta

Suomalaista ruokaa ja Suomi-nostalgiaa!  Perinnereseptejä kalasta, riistasta ja marjoista, suomalaisen luonnon parhaat palat.

Aleksanterinkatu 22   

Sofia Ravintola

Sofia Ravintola

Sofia Helsingin ravintola, kahvila ja baari, jossa kansainväliset maut ja parhaat kotimaiset raaka-aineet kohtaavat.

Lainaa baarin kirjastosta dekkari ja poikkea aamukahville, lounastreffeille tai nauttimaan after work -tunnelmista historiallisen Kiseleffin talon miljöössä.

Sofiankatu 4

Trillby & Chadwick

Trillby & Chadwick

Kortteleiden etsityin lokaatio: salakapakka.   

Vaelsa Ristorante e Taverna

Vaelsa Ristorante e Taverna

Suomalais-italialainen ravintoloitsija hemmottelee asiakkaitaan klassisin italialaisin herkuin – antipasti, pasta fresca, parmegiana, viteollo tonnato. Kesäisin terassit kadulla ja sisäpihalla.

Katariinankatu 1   

Ostokset

AU3 Kultasepät

AU3 Kultasepät

Palkittujen AU3 Kultaseppien liikkeestä niin sormukset kuin muut korutkin suoraan mukaan. Tilaustöinä ammattilaisten kanssa vihki- ja kihlasormukset.     

Kiseleffin talo, Unionikatu 27

E. R. Wahlman

E. R. Wahlman

115-vuotias hattuliike on tyylitaitureiden taivas. Huopahattuja, lippalakkeja, kipparilakkeja, tohtorinhattuja ja ylioppilaslakkeja sukupolvesta toiseen.    

Sofiankatu 5 

Lapuan Kankurit 

Lapuan Kankurit 

Huikeassa kansainvälisessä nousukiidossa oleva lapualainen pellavakutomo on perheyritys, joka tuottaa luonnon inspiroimia tekstiilejä kotiin, mökille, saunaan ja lahjaksi.

Katariinankatu 2

Lumi Supermarket

Lumi Supermarket

Tunnetun design-merkin kivijalkamyymälässä on tyylikkäitä nahkalaukkuja ja -asusteita ylellisyyttä ja eettisyyttä arvostavalle tyyliniekalle.   

Kiseleffin talo, Aleksanterinkatu 28  

Lumoan Store

Lumoan Store

Pitsikauluksellisista mekoista ja uniikeista hopeakoruistaan tunnettu kotimainen Lumoan panostaa eettisyyteen ja ekologisuuteen.   

Goviniuksen talo, Katariinankatu 1

Mai Niemi  Finnish Fairytale  Shop

Mai Niemi  Finnish Fairytale  Shop

Finnish Fairytale Shop on kotimaisen Kalevalan inspiroiman käsityön, muodin ja design tuotteiden myyntipaikka.

Bockin talo, Katariinankatu 4  

Marttiini

Marttiini

Legendaariset lappalaispuukot tehdään laatua ja käsityöperinteitä kunnioittaen. Perinteistä suomalaista muotoilua jo vuodesta 1928.

Kiseleffin talo, Aleksanterinkatu 28

Okra

Okra

Raikkaan tyylikkäitä koruja, tekstiilejä ja keramiikkaa. Käsityökauppa Okran tuotteet valmistaa joukko kädentaitajia pienissä erissä.     

Aleksanterinkatu 26  

OMA puoti

OMA puoti

OMA puodissa Wanhan Bockin kammareissa on valikoima käsityöläisten perinteisin valmistustavoin sekä modernilla otteella valmistettuja tuotteita. Lisämausteena myynnissä vanhaa suomalaista designia.  

Bockin talo, Katariinankatu 4  

Papu

Papu

Papu tarjoaa erottuvan ja kestävän valikoiman erilaisia naisten- ja lastenvaatteita sekä asusteita. Ajankohtaisten värien ja kuosien ystäville.

Pohjoisesplanadi 19

Polus Watches

Polus Watches

Huippulaatuinen kellohuoltoon erikoistunut ja upeita arvokelloja välittävä Polus Watches tarjoaa ammattitaitoisten kelloseppien henkilökohtaista palvelua ja kokonaan uudenlaisen kellokokemuksen.

Aleksanterinkatu 16-18

Salapakka

Salapakka

Suomalaisten testiilisuunnittelijoiden herkullisia kankaita, yhdessä ompelemista ja mitä moninaisempia käsityöpajoja.

Katariinankatu 1

Schröder & Kapteenska Country House

Schröder & Kapteenska Country House

Helsingin johtava metsästys- ja kalastusliike sekä merihenkisiä vapaa-ajan vaatteita laatu- ja tyylitietoisille.   

Unioninkatu 23

Siloa & Mook

Siloa & Mook

Siloa & Mook on kotimainen luksuslaukkumerkki, jossa epätavalliset materiaalivalinnat kohtaavat muodostaen uniikkeja laukkuja. Käsityönä valmistettuja nahkalaukkuja koristaa alumiinirunkoon painetut taideteokset.

Katariinankatu 4

Ulla Hirvas Showroom & Shop

Ulla Hirvas Showroom & Shop

Personal Shopper Ulla Hirvas – pukeutumisvinkkejä ja apua shoppailuun!

Unioninkatu 27

UNNA S

UNNA S

Laadukas ja mielenkiintoinen valikoima kenkiä ja laukkuja koostuu tunnetuimpien brändien lisäksi pienempien eurooppalaisten suunnittelijoiden tuotteista, jotka maahantuodaan suoraan valmistajien tehtailta.

Aleksanterinkatu 26

Kulttuuri & palvelut

Hair Design Helsinki

Hair Design Helsinki

Torikortteleiden oma kampaamo hiustrendien aallonharjalla.

Katariinankatu 3

Helsingin kaupunginmuseo, Lasten kaupunki ja museokauppa

Helsingin kaupunginmuseo, Lasten kaupunki ja museokauppa

Helsingin kaupunginmuseossa sukelletaan kaupungin historian värikkäisiin vaiheisiin ja erikoisiin ykstyiskohtiin. Museokaupasta löytää ihania lahjoja ja matkamuistoja. Maksuttomat Lasten kaupunki -lastemuseo ja kaupunginmuseo ovat auki päivittäin.

Aleksanterinkatu 16

Kino Engel

Kino Engel

Kaikkien rakastama arthouse-elokuvateatteri, jossa korttelinäytöksiä päivittäin ja kesäisin ulkoilmanäytöksiä tunnelmallisella Cafe Engelin sisäpihalla.

Sofiankatu 4

PING Galleria

PING Galleria

Inhimillisiä kohtaamisia ja vastuullista viestintää ja markkinointia. Elämyksiä, inspiraatiota, oppimista ja verkostoitumista somevaikuttajille, markkinoijille ja yleisöille.

Sofiankatu 8

Sofia Helsinki

Sofia Helsinki

Uuden työn ja elämän kaupunkikeskus. Fiksut ja joustavat ratkaisut työntekoon sekä inspiroivat tilat kokouksista häihin Kiseleffin talon ainutlaatuisessa tunnelmassa.

Sofiankatu 4

Valkoinen Sali

Valkoinen Sali

Historiallinen juhlatila, nykyinen tapahtumakeidas toimii venuena seminaareista workshoppeihin ja klubeista kaupunkifestareihin.

Aleksanterinkatu 16

Miljöö