Näe & Koe

Uudelle elämälle avautuneet Helsingin empirekorttelit ovat houkutelleet alueelle kaikkea uutta ja kiinnostavaa. Kuljeskele Torikortteleiden sisäpihoilla, tee löytöjä putiikeissa, pakahdu ravintoloiden ja kahviloiden kulinarististen elämysten äärellä, vaikutu kulttuurista.

Syö & juo

Bryggeri Helsinki

Bryggeri Helsinki

Torikortteleiden oma panimo, jonka yhteydessä laadukas mutta mutkaton panimoravintola, jonka herkut on suunniteltu nimenomaan oluen kylkeen. Kesällä suuri, suosittu panimon terassipiha, jossa runsaasti livemusiikkia. Katutason pienestä myymälästä nappaa näppärästi oluttuliaisia mukaan.    

Sofiankatu 2   

Cafe Engel

Cafe Engel

Kahviloiden klassikko, jolla on pysyvä paikka helsinkiläisten sydämissä. Erilaiset aamiaislautaset, hellästi haudutettu puuro, punajuuripihvit, lohikeitto, leivoskahvit.   

Erityistä: pöytiintarjoilu ja tuomiokirkkomaisemat. Kesäiltaisin sisäpihalla elokuvia!   

Aleksanterinkatu 26   
 

Chapter

Chapter

Ylistetty Chapter tarjoileemodernia   skandinaavisvaikutteistaruokaaravintolassaan  sekäcocktailejaja viinejäbaarissasisäpihan  puolella. Chapterinmenuttarjollalounasajasta  ainailtaanasti. Kesäsunnuntaisin järjestetäänrentojaklubejasisäpihalla.

Aleksanterinkatu 22

El Fant Coffee & Wine

El Fant Coffee & Wine

Palkittua kahviosaamista, parasta pienpaahtimokahvia ja laatuviinejä. Ensiluokkaisia raaka-aineita myös aamiaisissa, lounaissa ja leipomoherkuissa. Brunssipaikkojen aatelia. Idyllinen sisäpihan terassi.  

Katariinankatu 3

Kaupungintalon ravintola

Kaupungintalon ravintola

Perinteikkään tyylikäs Kaupungintalon ravintola tarjoaa aamiaista, lounasta ja purtavaa sesongin raaka-aineista. Lapsiystävällisessä ravintolassa on kesäisin suojaisa sisäpihan terassi, josta on suora pääsy sympaattiseen Torikortteleiden keskuspuistoon.  

Piadineria Saporita

Piadineria Saporita

Piadina, lämmin leipänen, on italialaista katuruokaa aidoimmillaan. Romagnan alueelta tulevat piadinat täytetään Saporitassa laatuleikkelein ja makein täyttein. Mukaan piknikille tai lounasevääksi nappaa kätevästi mukaan myös virvokkeet, tai nauttii paikan päällä piadinan kera lasin viiniä tai espresson.

Pizzeria Via Tribunali

Pizzeria Via Tribunali

Napolilainen pizzeria, Helsingin napolialaisimmalla kadulla. Ravintolan keskipiste, italialainen pitsauuni, sylkee sisuksistaan satoja pitsoja päivittäin. Ihanassa baarissa voi istahtaa vaikka nauttimassa Aperol Spritzin. 

Sofiankatu 4

Ravintola Sunn

Ravintola Sunn

Sunnin pohjoismainen keittiö tarjoilee kaunista ja raikasta ruokaa illallisella, lounaalla ja huippusuosituilla brunsseilla. Ihastuttavat näkymät toisesta kerroksesta Senaatintorille ja Tuomiokirkolle.  

 

Aleksanterinkatu 2 2 krs.

Robert's Coffee Jugend

Robert's Coffee Jugend

Kuuluisan suomalaisen Pauligin kahvisuvun lippulaivakahvila historiallisessa jugendsalissa. Aamiaista, lounasta, oman talon jäätelöä ja tietysti tuoretta kahvia monissa eri muodoissa nautittavaksi avarassa lasikattoisessa salissa ja kesäisin vilkkaalla katuterassilla.    

Pohjoisesplanadi 19    

Roster Helsinki

Roster Helsinki

Rosterin menu ja miljöö ovat vahvasti ajassa kiinnikansainväliset ruoka- ja juomatrendit rantautuvat ensimmäisenä Kauppatorin laidalle. Chef’sTable, jossa voi seurata oman illallisen valmistumista silmien alla. Rento baari, joka levittäytyy kesäisin myös terassille.

Pohjoisesplanadi 17

Salutorget

Salutorget

Ravintola sijaitsee kauniissa vanhassa pankkisalissa ja tarjoilee klassikoita toast skagenistahaukiwallenbergiin. Erikoisuuksina ihastuttava Afternoon Tea ja viihtyisä baari katuterasseineen.

Pohjoisesplanadi 15

Savotta

Savotta

Suomalaista ruokaa ja Suomi-nostalgiaa! Perinnereseptejä kalasta, riistasta ja marjoista, suomalaisen luonnon parhaat palat. Avoinna vuoden jokaisena päivänä.   

Aleksanterinkatu 22   

Trillby & Chadwick

Trillby & Chadwick

Kortteleiden etsityin lokaatio: salakapakka.    

Vaelsa Taverna e Pizzeria

Vaelsa Taverna e Pizzeria

Suomalais-italialainen ravintoloitsija hemmottelee asiakkaitaan klassisin italialaisin herkuin – antipasti, pasta fresca, parmegiana, viteollo tonnato. Kesäisin terassit kadulla ja sisäpihalla.

Katariinankatu 1   

Ostokset

Anni & Aleksi

Anni & Aleksi

Vanhan ajan lelukauppa Anni ja Aleksi on sekä lapsen että isovanhemman unelmakauppa. Täynnä tunnelmaa, joka luo muistoja ja vie muistoihin.   
 
Aleksanterinkatu 26

AU3 Kultasepät

AU3 Kultasepät

Palkittujen AU3 Kultaseppien liikkeestä niin sormukset kuin muut korutkin suoraan mukaan. Tilaustöinä ammattilaisten kanssa vihki- ja kihlasormukset.     

Kiseleffin talo, Unionikatu 27

Ecolife Helsinki

Ecolife Helsinki

Laadukkaita kauneuden ja terveyden tuotteita vastuulliselle kuluttajalle perheen pienimpiä unohtamatta. Lastenvaatteita suomalaisilta pikkumerkeiltä.   

Unioninkatu 25   

E. R. Wahlman

E. R. Wahlman

115-vuotias hattuliike on tyylitaitureiden taivas. Huopahattuja, lippalakkeja, kipparilakkeja, tohtorinhattuja ja ylioppilaslakkeja sukupolvesta toiseen.    

Sofiankatu 5 

Kapteenska Country House

Kapteenska Country House

Merihenkisiä vapaa-ajan vaatteita laatu- ja tyylitietoisille.   

Unioninkatu 25

Kauniste

Kauniste

Suomalainen Kauniste yhdistää lahjakkaiden, nuorten kuvittajien raikkaan kädenjäljen perinteisiin luonnonmateriaalien valmistusmenetelmiin. 
   
Kiseleffin talo, Aleksanterinkatu 28  

Kuusi Collective

Kuusi Collective

Pienten suomalaisten kuosi- ja tekstiilisuunnitteluyritysten yhteisessä  liikkeessä ilotellaan värein ja vannotaan laadukkaiden materiaalien nimeen! Vaatteiden, asusteiden ja paperitavaran lisäksi avoimia käsityöpajoja.  

Katariinankatu 1 

Lapuan Kankurit 

Lapuan Kankurit 

Huikeassa kansainvälisessä nousukiidossa oleva lapualainen pellavakutomo on perheyritys, joka tuottaa luonnon inspiroimia tekstiilejä kotiin, mökille, saunaan ja lahjaksi.

Katariinankatu 2

Lumi Supermarket

Lumi Supermarket

Tunnetun design-merkin kivijalkamyymälässä on tyylikkäitä nahkalaukkuja ja -asusteita ylellisyyttä ja eettisyyttä arvostavalle tyyliniekalle.   

Kiseleffin talo, Aleksanterinkatu 28  

Lumoan Store

Lumoan Store

Pitsikauluksellisista mekoista ja uniikeista hopeakoruistaan tunnettu kotimainen Lumoan panostaa eettisyyteen ja ekologisuuteen.   

Goviniuksen talo, Katariinankatu 1

MadeBy Helsinki

MadeBy Helsinki

Modernin käsityön keskus MadeBy Helsinki on paitsi myymälä, verkkokauppa ja kahvila myös walk in -työpajatila.  

Bockin talo, Katariinankatu 4  

Mai Niemi  Finnish Fairytale  Shop

Mai Niemi  Finnish Fairytale  Shop

Suomessa eettisesti valmistettuja käsitöitä luonnon materiaaleista. Wanhan Bockin kammari pullollaan ainutlaatuista modernia folklorea.  

Bockin talo, Katariinankatu 4  

Marttiini

Marttiini

Legendaariset lappalaispuukot tehdään laatua ja käsityöperinteitä kunnioittaen. Perinteistä suomalaista muotoilua jo vuodesta 1928.

Okra

Okra

Raikkaan tyylikkäitä koruja, tekstiilejä ja keramiikkaa. Käsityökauppa Okran tuotteet valmistaa joukko kädentaitajia pienissä erissä.     

Aleksanterinkatu 26  

OMA puoti

OMA puoti

OMA puodissa Wanhan Bockin kammareissa on valikoima käsityöläisten perinteisin valmistustavoin sekä modernilla otteella valmistettuja tuotteita. Lisämausteena myynnissä vanhaa suomalaista designia.  

Bockin talo, Katariinankatu 4  

Market

Market

Leikkisistä vaatteistaan ja asusteistaan tunnettujen suomalaisbrändi R/H:n sekä Papu Designin uusi lippulaivamyymälä manifestoi uutta Helsingin henkeä. Liikkeessä myös valikoima luomukosmetiikkabrändi Frantsilan tuotteita ja parfyymikonsepti Scent Lab. 

Pohjoisesplanadi 19

Schröder

Schröder

Helsingin johtava metsästys- ja kalastusliike.

Unioninkatu 23

Taiga Colors

Taiga Colors

Helsingin henkeä ja suomalaista luontoa huokuvat kuosit valloittavat värien ystävän. Valikoimassa tyynynpäällisiä, laukkuja ja muita pussukoita, jotka on kaikki valmistettu Suomessa.   

Unioninkatu 28  

TRE Summer Shop

TRE Summer Shop

Erinomaisen designin lippulaiva World of TRE avaa kortteleihin kesäkaupan! Iloinen, värikäs, ajankohtainen valikoima muotoiluhuippuja Suomesta ja maailmalta.

Aleksanterinkatu 22

Tritone Records

Tritone Records

Musiikkihifistelijän paratiisi, josta löytyvät viinyylilevyt keräilyharvinaisuuksista  uusintajulkaisuihin.  Täällä saa viettää aikaa!  

Sofiankatu 8   

Vieno Puustjärvi

Vieno Puustjärvi

Yhtä kortteleiden pitkäaikaisimmista putiikeista pitää taiteilija Vieno Puustjärvi, jonka käsinmaalatut puukorut ja muut puuesineet ovat monille tuttuja. Myös ammattikirologin palveluja.

Aleksanterinkatu 20

Kulttuuri & palvelut

Basso & Pop up

Basso & Pop up

Basson valtakunnallista radiota tehdään Torikortteleissa. Kurkkaa Basson omaan katutason pop-up tilaan ja ylläty!

Unioninkatu 25

Hair Design Helsinki

Hair Design Helsinki

Torikortteleiden oma kampaamo hiustrendien aallonharjalla.

Katariinankatu 3

Helsingin kaupunginmuseo, Lasten kaupunki ja museokauppa

Helsingin kaupunginmuseo, Lasten kaupunki ja museokauppa

Helsingin kaupunginmuseossa sukelletaan kaupungin historian värikkäisiin vaiheisiin ja erikoisiin ykstyiskohtiin. Museokaupasta löytää ihania lahjoja ja matkamuistoja. Maksuttomat Lasten kaupunki -lastemuseo ja kaupunginmuseo ovat auki päivittäin.

Aleksanterinkatu 16

Kino Engel

Kino Engel

Kaikkien rakastama arthouse-elokuvateatteri, jossa korttelinäytöksiä päivittäin ja kesäisin ulkoilmanäytöksiä tunnelmallisella Cafe Engelin sisäpihalla.

Sofiankatu 4

Sofia Future Farm

Sofia Future Farm

Uuden työn ja elämän kaupunkikeskus avautuu elokuussa 2018.

Sofiankatu 4

Valkoinen Sali

Valkoinen Sali

Historiallinen juhlatila, nykyinen tapahtumakeidas toimii venuena seminaareista workshoppeihin ja klubeista kaupunkifestareihin.

Aleksanterinkatu 16

Virka-galleria ja -info

Virka-galleria ja -info

Kaupungintalon aulassa sijaitsevasta infosta saa opastusta ja vapaan pääsyn vaihtuvien näyttelyiden Virka-galleria on auki viikon jokaisena päivänä.

Sofiankatu 1

Miljöö