Aleksanterinkatu 22

Liiketilaa 48,5 m2 Katutaso Aleksanterinkatu 22

Aleksanterinkadun ja Sofiankadun kulmassa sijaitseva liiketila etsii toimijaa Torikortteleiden paraatipaikalle!

Vuokrattava tila

Torikortteleiden paraatipaikalla, Sofiankadun ja Aleksanterinkadun kulmassa sijaitsevassa liiketilassa on kaksi huonetta ja neliöitä kaikkiaan 48,5. Remontista keväällä 2018 valmistuneeseen tilaan on kaksi sisäänkäyntiä: Toinen vilkkaalla Aleksanterinkadulla, upeana avautuvalle Senaatintorille päin, toinen historiaa ja vanhan kaupungin idylliä henkivällä Sofiankadulla. Kauniit kuusiruutuiset ikkunat antavat molempiin suuntiin.

Liiketila ei sovellu kahvila-, ravintola- tai kampaamotilaksi.

Tilassa on toiminut mm. suomalainen uima-asumerkki Halla Halla, joka valmistaa tuotteensa merestä kerätystä muoviroskasta, TRE:n kesäkauppa, kirja- ja sisustuspuoti Books&Stuff ja Coston pop up.

Kiinnostuitko tilasta? Ota yhteyttä myyntipäällikkö Eija Maliniin, eija.malin@torikorttelit.fi.

Rakennus

Kauppakatuna tunnettu Aleksanterinkatu reunustaa Torikortteleita ja tuomiokirkkoa. Näkymät ovat kuin eurooppalaisesta suurkaupungista ikään. Sofiankatu kuuluu kaupungin vanhimpiin katuihin. Nupulakivinen kävelykatu aukeaa suoraan Senaatintorille ja tuomiokirkolle, toisessa päässä Havis Amandan aukiolle, ja se on yksi koko Helsingin kuvatuimpia näkymiä. Idyllinen miljöö, kiinnostava historia, kaunis kivijalka, lukuisat sisäpihat ja näyttävä arkkitehtuuri tekevät Torikortteleiden alueesta persoonallisen Helsingin kohtaamispaikan.

Sofiankadun puolella naapurissa sijaitsee yli 115-vuotias hattuliike E. R. Wahlman. Aleksanterinkadun puolella naapurissa toimii ravintola Savotta. Kadun toisella puolella mm. Kino Engel ja supersuosittu napolilaispizzeria Via Tribunali.

Torikorttelit

Torikortteleiden välittömässä ympäristössä Kruununhaassa, Katajanokalla, Kaartinkaupungissa, Kluuvissa ja Suomenlinnassa on kaikkiaan 14 400 asukasta ja 37 000 työpaikkaa (Helsingin tilastollinen vuosikirja 2018).

Torikortteleihin johtavat kauppakatuina tunnetut Aleksanterinkatu ja Pohjoisesplanadi, ja rantaliikenne kaukaa idästä saakka. Senaatintorille, Kauppatorille ja sieltä lähtevälle Suomenlinnan lautalle suuntaavat lähes kaikki Helsingissä matkailevat.

Koko Torikortteleiden ympäristö elää mielenkiintoista ja vauhdikasta muutoksen aikaa: Allas Sea Pool -merikylpylä, Kauppahalli ja Kauppatorin uudistus seuraa sitä. Maailmanpyörä ja Kanavarannan uusi ravintolakeskittymä kuuluvat samaan merellisen Helsingin kokonaisuuteen.

Torikorttelit-hanke liittyy laajemminkin merellisen keskustan kehittämiseen ja sen esiintuomiseen.

Alue lukuina

• Suomenlinnassa 1 042 000 kävijää (2017)
• Tuomiokirkko – 0,5 milj. kävijää vuosittain
• Uspenskin katedraali – yli 0,5 milj. kävijää vuosittain
• Katajanokan kautta matkusti 2,8 milj matkustajaa (2011)
• Eteläsatama 4,7 milj. matkustajaa (2016) ja kv-risteilyliikenteessä 37 000 matkustajaa
• Uusi Helsingin kaupunginmuseo 364 543 kävijää (2018)

 

Saavutettavuus

• Raitiovaunut 2, 4, 5, 7 kulkevat vierestä ja läpi Torikortteleiden
• Kaisaniemen metroaseman lähin uloskäynti 300 metrin päässä
• Lauttalinjat Suomenlinnaan, Lonnaan ja Vallisaareen, Korkeasaareen jne.
• Hop-on-hop-off-bussit pysähtyvät viereen
• Lähin parkkihalli P-Kluuvi, P-Tähtitorninmäki ja P-Kasarmintori myös lähellä
• Kaupunkifillariparkkeja vieressä

Torikortteleista löytyy ravintoloita ja kahviloita, pieniä putiikkeja, kaupunginmuseo, art house-elokuvateatteri, oma panimo, kultasepänliike, salakapakka – ja vaikka mitä muuta!