Aleksanterinkatu 28

Liiketilaa 86,8 m2 Katutaso Aleksanterinkatu 28

Tyylikäs ja valoisa liiketila Senaatintorin kupeessa

Vuokrattava tila

Tyylikäs, valoisa ja kaunis katutason liiketila sijaitsee Torikortteleiden Kiseleffin talossa. Vuokrattava liiketila sijaitsee Aleksanterinkadulla, vastapäätä Senaatintoria. Liiketilaan on sisäänkäynti Aleksanterinkadulta, sekä Kiseleff-talosta.

Liiketilassa on aiemmin toiminut suomalainen kodintekstiileihin ja -tarvikkeisiin keskittyvä design-liike Kauniste. Naapurista löytyy muun muassa Café Engel, Marttiini, Lumi Supermarket sekä kaupunkilaisten ja luovan työn kohtaamispaikka, Sofia Helsinki.

Tila on vapaa 1.10.2022 alkaen.

Kiinnostuitko tilasta?
Ota yhteyttä vuokraus@kaupunkitilat.fi.

 

Rakennus

Talon ensimmäinen osa on valmistunut jo vuonna 1778, nykyiset osat pitkälti 1818 Carl Ludvig Engelin suunnittelemana. Talossa on toiminut alkuvaiheessa sokerinpuhdistamo, jonka kauppias Feodor Kiseleff kuitenkin siirsi riskialttiin toiminnan vuoksi muualle. Vuoteen 1930 tilassa toimi Stockmannin tavaratalo. Nykyisen kaltaisena kauppiastalona toiminta on jatkunut pienin muutoksin 1980-luvulta saakka.

Vesipiste, wc sekä hissi talon kellarikerrokseen. Näyteikkunat Aleksanterinkadulle. Tilan uniikki yksityiskohta on pieni koristeltu tuulikaappi.

Torikorttelit

Torikortteleiden välittömässä ympäristössä Kruununhaassa, Katajanokalla, Kaartinkaupungissa, Kluuvissa ja Suomenlinnassa on kaikkiaan 14 400 asukasta ja 37 000 työpaikkaa (Helsingin tilastollinen vuosikirja 2018).

Torikortteleihin johtavat kauppakatuina tunnetut Aleksanterinkatu ja Pohjoisesplanadi, ja rantaliikenne kaukaa idästä saakka. Senaatintorille, Kauppatorille ja sieltä lähtevälle Suomenlinnan lautalle suuntaavat lähes kaikki Helsingissä matkailevat.

Koko Torikortteleiden ympäristö elää mielenkiintoista ja vauhdikasta muutoksen aikaa: Allas Sea Pool -merikylpylä, Kauppahalli ja Kauppatorin uudistus seuraa sitä. Maailmanpyörä ja Kanavarannan uusi ravintolakeskittymä kuuluvat samaan merellisen Helsingin kokonaisuuteen.

Torikorttelit-hanke liittyy laajemminkin merellisen keskustan kehittämiseen ja sen esiintuomiseen.

Alue lukuina

• Suomenlinnassa 1 042 000 kävijää (2017)
• Tuomiokirkko – 0,5 milj. kävijää vuosittain
• Uspenskin katedraali – yli 0,5 milj. kävijää vuosittain
• Katajanokan kautta matkusti 2,8 milj matkustajaa (2011)
• Eteläsatama 4,7 milj. matkustajaa (2016) ja kv-risteilyliikenteessä 37 000 matkustajaa
• Uusi Helsingin kaupunginmuseo 364 543 kävijää (2018)

Saavutettavuus

• Raitiovaunut 2, 4, 7 kulkevat vierestä ja läpi Torikortteleiden
• Kaisaniemen metroaseman lähin uloskäynti 300 metrin päässä
• Lauttalinjat Suomenlinnaan, Lonnaan ja Vallisaareen, Korkeasaareen jne.
• Hop-on-hop-off-bussit pysähtyvät viereen
• Lähin parkkihalli P-Kluuvi, P-Tähtitorninmäki ja P-Kasarmintori myös lähellä
• Kaupunkifillariparkkeja vieressä

Torikortteleista löytyy ravintoloita ja kahviloita, pieniä putiikkeja, kaupunginmuseo, art house-elokuvateatteri, oma panimo, kultasepänliike, salakapakka – ja vaikka mitä muuta!