Katariinankatu 4

Liiketila 101,6 m2 Katutaso Katariinankatu 4

Avara liiketila Bockin talossa, Aleksanterinkadun ja Katariinankadun kulmassa.

Vuokrattava tila

Historiaa huokuva tila sijaitsee Katariinankadun ja Aleksanterinkadun kulmassa. Liiketilassa on korkeat huoneet ja pieniruutuiset ikkunat ikkunat sekä Senaatintorille että Katariinankadulle ja sisäänkäynti Katariinankadun puolelta. Ei esteetöntä sisäänkäyntiä. Seinissä eri sävyjä ja kauniit käsin entisöidyt koristemaalaukset, lattiat tummaa lautaa. Toiminut kenraalikuvernöörin asuntona 1800-luvulla. Kyseessä on erittäin suojeltu tila, jossa seiniin ja muihin rakenteisiin ei saa kiinnittää mitään. Tilaan kuuluu yhteiskäyttö-WC, keittiö ja siivoushuone Bockin talon toisten yritysten kanssa, joihin käynti ulkokautta. Ei omaa vesipistettä.

Tila ei sovellu ravintola- tai kahvilakäyttöön tai kampaamoksi.

Viimeisimpänä liiketilassa ovat toimineet Siloa & Mook, Boskil sekä pitkäaikainen vuokralainen Vieno Puustjärvi. Naapurista löytyy hurmaavia kotimaisia käsityöliikkeitä kuten OMA Puoti ja Mai Niemi sekä kaupunginmuseo ja ihania tunnelmallisia kahviloita kuten El Fant ja La Bohème.

Tila vapautuu 1.12.2022.

Kiinnostuitko tilasta? Ota yhteyttä vuokraus@kaupunkitilat.fi.

Rakennus

Raatimies ja kauppias G.J. Bockin 1760 -luvulla rakennuttama talo oli alunperin kaksikerroksinen mansardikattoinen kauppiastalo. Vuonna 1801 kiinteistön omistajaksi tuli ylisotakomissariaatti ja Bockin talosta tuli Helsingin paikallismajurin asuin- ja virkatalo, ns. ordonanssitalo. Venäläisten vallattua Helsingin maaliskuussa 1808 Bockin talo siirtyi Keisarillisen sotaministeriön haltuun ja siitä tuli venäläisen upseeripäällystön asuintalo. Nykyisen asunsa talo sai, kun se vuosina 1816 – 1819 muutettiin kenraalikuvernöörin väliaikaiseksi asunnoksi. Vuodesta 1882 rakennus toimi kaupungintalona. Viimeisin peruskorjaus on tehty vuonna 2020.

Torikorttelit

Torikortteleiden välittömässä ympäristössä Kruununhaassa, Katajanokalla, Kaartinkaupungissa, Kluuvissa ja Suomenlinnassa on kaikkiaan 14 400 asukasta ja 37 000 työpaikkaa (Helsingin tilastollinen vuosikirja 2018).

Torikortteleihin johtavat kauppakatuina tunnetut Aleksanterinkatu ja Pohjoisesplanadi, ja rantaliikenne kaukaa idästä saakka. Senaatintorille, Kauppatorille ja sieltä lähtevälle Suomenlinnan lautalle suuntaavat lähes kaikki Helsingissä matkailevat.

Koko Torikortteleiden ympäristö elää mielenkiintoista ja vauhdikasta muutoksen aikaa: Allas Sea Pool -merikylpylä, Kauppahalli ja Kauppatorin uudistus seuraa sitä. Maailmanpyörä ja Kanavarannan uusi ravintolakeskittymä kuuluvat samaan merellisen Helsingin kokonaisuuteen.

Torikorttelit-hanke liittyy laajemminkin merellisen keskustan kehittämiseen ja sen esiintuomiseen.

Alue lukuina

• Suomenlinnassa 1 042 000 kävijää (2017)
• Tuomiokirkko – 0,5 milj. kävijää vuosittain
• Uspenskin katedraali – yli 0,5 milj. kävijää vuosittain
• Katajanokan kautta matkusti 2,8 milj matkustajaa (2011)
• Eteläsatama 4,7 milj. matkustajaa (2016) ja kv-risteilyliikenteessä 37 000 matkustajaa
• Uusi Helsingin kaupunginmuseo 364 543 kävijää (2018)

 

Saavutettavuus

• Raitiovaunut 2, 4, 5, 7 kulkevat vierestä ja läpi Torikortteleiden
• Kaisaniemen metroaseman lähin uloskäynti 300 metrin päässä
• Lauttalinjat Suomenlinnaan, Lonnaan ja Vallisaareen, Korkeasaareen jne.
• Hop-on-hop-off-bussit pysähtyvät viereen
• Lähin parkkihalli P-Kluuvi, P-Tähtitorninmäki ja P-Kasarmintori myös lähellä
• Kaupunkifillariparkkeja vieressä

Torikortteleista löytyy ravintoloita ja kahviloita, pieniä putiikkeja, kaupunginmuseo, art house-elokuvateatteri, oma panimo, kultasepänliike, salakapakka – ja vaikka mitä muuta!