Sofiankatu 8

Liiketila 51,9 m2 Katutaso Sofiankatu 8

Monipuolinen ja historiaa huokuva liiketila Sofiankadulla.

Vuokrattava tila

Historiallisella Sofiankadulla sijaitsevassa 51,9 neliön katutason liiketilassa on kolme eri kokoista huonetta ja wc. Tilasta on ikkunat sekä Sofiankadulle että Cafe Engelin sisäpihalle. Liiketilan remontti on valmistunut 2011. Historiaa huokuvassa tilassa on toiminut viimeksi levykauppa.

Liiketila ei sovellu kahvila-, ravintola- tai kampaamotilaksi.

Kiinnostuitko tilasta? Ota yhteyttä myyntipäällikkö Eija Maliniin, eija.malin@torikorttelit.fi.

Rakennus

Sofiankatu on kävelykatu, joka aukeaa suoraan Senaatintorille ja Tuomiokirkolle, ja toisessa päässä Havis Amandan aukiolle. Torikortteleiden alue on käynyt läpi suurta muutosta, kun entisiä hallintotiloja on avattu liike- ja tapahtumakäyttöön. Idyllinen miljöö, kiinnostava historia, lukuisat sisäpihat ja näyttävä arkkitehtuuri tekevät alueesta persoonallisen Helsingin kohtaamispaikan.

Liiketilan naapurista Sofiankatu 4:n katutasosta löytyvät suosittu napolilaispizzan mekka Pizzeria Via Tribunali sekä rakastettu art house -elokuvateatteri Kino Engel. Toisella puolella sijaitsee taide- ja käyttökeramiikkaa sekä muuta käsityötä myyvä OKRA.

 

Torikorttelit

Torikortteleiden välittömässä ympäristössä Kruununhaassa, Katajanokalla, Kaartinkaupungissa, Kluuvissa ja Suomenlinnassa on kaikkiaan 14 400 asukasta ja 37 000 työpaikkaa (Helsingin tilastollinen vuosikirja 2018).

Torikortteleihin johtavat kauppakatuina tunnetut Aleksanterinkatu ja Pohjoisesplanadi, ja rantaliikenne kaukaa idästä saakka. Senaatintorille, Kauppatorille ja sieltä lähtevälle Suomenlinnan lautalle suuntaavat lähes kaikki Helsingissä matkailevat.

Koko Torikortteleiden ympäristö elää mielenkiintoista ja vauhdikasta muutoksen aikaa: Allas Sea Pool -merikylpylä, Kauppahalli ja Kauppatorin uudistus seuraa sitä. Maailmanpyörä ja Kanavarannan uusi ravintolakeskittymä kuuluvat samaan merellisen Helsingin kokonaisuuteen.

Torikorttelit-hanke liittyy laajemminkin merellisen keskustan kehittämiseen ja sen esiintuomiseen.

Alue lukuina

• Suomenlinnassa 1 042 000 kävijää (2017)
• Tuomiokirkko – 0,5 milj. kävijää vuosittain
• Uspenskin katedraali – yli 0,5 milj. kävijää vuosittain
• Katajanokan kautta matkusti 2,8 milj matkustajaa (2011)
• Eteläsatama 4,7 milj. matkustajaa (2016) ja kv-risteilyliikenteessä 37 000 matkustajaa
• Uusi Helsingin kaupunginmuseo 364 543 kävijää (2018)

 

Saavutettavuus

• Raitiovaunut 2, 4, 7 kulkevat vierestä ja läpi Torikortteleiden
• Kaisaniemen metroaseman lähin uloskäynti 300 metrin päässä
• Lauttalinjat Suomenlinnaan, Lonnaan ja Vallisaareen, Korkeasaareen jne.
• Hop-on-hop-off-bussit pysähtyvät viereen
• Lähin parkkihalli P-Kluuvi, P-Tähtitorninmäki ja P-Kasarmintori myös lähellä
• Kaupunkifillariparkkeja vieressä

Torikortteleissa on ravintoloita ja kahviloita, pieniä putiikkeja, uusi kaupunginmuseo, radiokanava, art house-elokuvateatteri, oma panimo, kultasepänliike, yli 100-vuotias hattuliike, salakapakka – ja vaikka mitä muuta!