Katariinankatu 4

Liiketilaa 157m2 Katutaso Katariinankatu 4

Katariinankadun avara ja inspiroiva tila taipuu moneen!

Vuokrattava tila

Tämä valoisa, avara ja kaunis liiketila houkuttelee astumaan sisään niin Katariinankadun kuin kaupungintalon sisäpihankin puolelta. Julkista tilaa oleva sisäpiha on yksi alueen viehättävimmistä ja se mahdollistaa vaikkapa kivojen pop up -tapahtumien järjestämisen.

157 neliöinen liiketila on täysin remontoitu 2012-2013. Liiketilan puolella on 2 WC:tä ja siihen kuuluu myös tapahtumanurkkauksena toiminut 20 neliön syvennys, josta löytyy minikeittiö vesipisteineen. Lisäksi käytössä on jaetut sosiaalitilat.

Tilassa on toiminut sen remontin valmistumisesta asti kädentaidon ammattilaisten kollektiivi MadeBy Helsinki. Mitä seuraavaksi? Hyvinvointia, kukkia, designia, kiertotaloutta… Inspiroiva tila taipuu moneen!

(Tämä liiketila ei kuitenkaan sovellu ravintola- tai kahvilatoimintaan.)

Rakennus

Kaunis Katariinankatu on yksi Helsingin keskustan kapeimpia katuja ja sen empiretyyliset rakennukset kuuluvat kaupungin vanhimpiin. Mukulakivinen raitiokävelykatu kulkee Senaatintorilta Kauppatorille.

1700-luvulla rakennettu Bockin talo on toiminut niin raatihuoneena, huutokauppakamarina kuin vankilanakin. Talo on nykyisin osa Helsingin kaupungintalokorttelia. Muita liiketilan naapureita ovat mm. Lapuan Kankurit, hehkutettu kahvila-viinibaari El Fant ja kävijäennätyksiä rikkova kaupunginmuseo. Sisäpihan puolella sijaitsee vuoden 2019 ravintolaksi nimetty Chapter.

 

Torikorttelit

Torikortteleiden välittömässä ympäristössä Kruununhaassa, Katajanokalla, Kaartinkaupungissa, Kluuvissa ja Suomenlinnassa on kaikkiaan 14 400 asukasta ja 37 000 työpaikkaa (Helsingin tilastollinen vuosikirja 2018).

Torikortteleihin johtavat kauppakatuina tunnetut Aleksanterinkatu ja Pohjoisesplanadi, ja rantaliikenne kaukaa idästä saakka. Senaatintorille, Kauppatorille ja sieltä lähtevälle Suomenlinnan lautalle suuntaavat lähes kaikki Helsingissä matkailevat.

Koko Torikortteleiden ympäristö elää mielenkiintoista ja vauhdikasta muutoksen aikaa. Helsingin merellisen keskustan kehittämisen kokonaisuutta täydentävät omalta osaltaan myös mm. Allas Sea Pool -merikylpylä, Kauppahalli, kehittyvä Kauppatori, Maailmanpyörä ja Kanavarannan uusi ravintolakeskittymä.

Torikorttelit-hanke liittyy laajemminkin merellisen keskustan kehittämiseen ja sen esiintuomiseen.

Alue lukuina

• Suomenlinnassa 1 042 000 kävijää (2017)
• Tuomiokirkko – 0,5 milj. kävijää vuosittain
• Uspenskin katedraali – yli 0,5 milj. kävijää vuosittain
• Katajanokan kautta matkusti 2,8 milj matkustajaa (2011)
• Eteläsatama 4,7 milj. matkustajaa (2016) ja kv-risteilyliikenteessä 37 000 matkustajaa
• Uusi Helsingin kaupunginmuseo 364 543 kävijää (2018)

 

Saavutettavuus

• Raitiovaunut 2, 4, 5, 7 kulkevat vierestä ja läpi Torikortteleiden
• Kaisaniemen metroaseman lähin uloskäynti 300 metrin päässä
• Lauttalinjat Suomenlinnaan, Lonnaan ja Vallisaareen, Korkeasaareen jne.
• Hop-on-hop-off-bussit pysähtyvät viereen
• Lähin parkkihalli P-Kluuvi, P-Tähtitorninmäki ja P-Kasarmintori myös lähellä
• Kaupunkifillariparkkeja vieressä

Torikortteleissa on kaikkiaan 18 ravintolaa ja kahvilaa, 20 putiikkia, uusi kaupunginmuseo, kaupunkikeskus Sofia, radioasema Basso, art house -elokuvateatteri – ja vaikka mitä muuta!