Sofiankatu 3

Liiketila 51,2 m2 Sofiankatu 3

Viinibaariksi tai kahvilaksi sopiva tila Helsingin vanhimpiin kuuluvalla kadulla.

Vuokrattava tila

Syksyllä 2018 remontista valmistunut 51,2 neliön tila Sofiankadulla vuokrataan kauniisti entisöitynä kahvilaksi tai viinibaariksi. Tilaan on sisäänkäynti kävelykatu Sofiankadulta, samoin kuin ikkunanäkymät tälle ihanalle mukulakiviselle Helsingin vanhimpiin kuuluvalle kadulle. Rakennusluvassa asiakaspaikkoja on 20 kpl ja sisäpihalle on mahdollista saada 10 kpl terassipaikkoja. Tilassa ei voi valmistaa ruokaa; tilassa on vain ns. kylmäkeittiö. Katutason tila on museoviraston suojelema, joten pintamateriaaleja ei voi muuttaa. Tilasta löytyy upeita yksityiskohtia, kuten syvennyksiä, vanhat ikkunat ja ikkunalaudat sekä kaariseinä keskellä lattiaa. Lattiat ovat ruskeaksi maalattua lankkua, seinät rapatut ja vaaleaksi maalatut.

Tila vapautuu 1.2.2023.

Kiinnostuitko tilasta? Ota yhteyttä vuokraus@kaupunkitilat.fi

 

Rakennus

Sofiankatu on kävelykatu, joka aukeaa suoraan Tuomiokirkolle, ja toisessa päässä Havis Amandan aukiolle. Torikortteleiden alue on käynyt läpi suurta muutosta avatessaan entisiä hallintotiloja liike- ja tapahtumakäyttöön. Idyllinen miljöö, kiinnostava historia, kaunis kivijalka, lukuisat sisäpihat ja näyttävä arkkitehtuuri tekevät alueesta persoonallisen Helsingin kohtaamispaikan. Sofiankadun puolella naapurissa toimii perinteikäs hattuliike E. R. Wahlman. Aleksanterinkadun puolella naapurissa sijaitsee ravintola Savotta. Kadun toisella puolella mm. Kino Engel, Sofia Helsinki ja napolilaispizzeria Via Tribunali.

Torikortteleiden alue käsittää Helsingin kantakaupungin vanhimmat korttelit Senaatintorin ja Kauppatorin välissä, Unioninkadulta Katariinankadulle. Torikortteleissa on tällä hetkellä useita ravintoloita ja kahviloita, pieniä putiikkeja, Kaupunginmuseo, art house-elokuvateatteri, oma panimo, kultasepänliike, yli 100-vuotias hattuliike, salakapakka – ja vaikka mitä muuta!

Torikorttelit

Torikortteleiden välittömässä ympäristössä Kruununhaassa, Katajanokalla, Kaartinkaupungissa, Kluuvissa ja Suomenlinnassa on kaikkiaan 14 400 asukasta ja 37 000 työpaikkaa (Helsingin tilastollinen vuosikirja 2018).

Torikortteleihin johtavat kauppakatuina tunnetut Aleksanterinkatu ja Pohjoisesplanadi, ja rantaliikenne kaukaa idästä saakka. Senaatintorille, Kauppatorille ja sieltä lähtevälle Suomenlinnan lautalle suuntaavat lähes kaikki Helsingissä matkailevat.

Koko Torikortteleiden ympäristö elää mielenkiintoista ja vauhdikasta muutoksen aikaa: Allas Sea Pool -merikylpylä, Kauppahalli ja Kauppatorin uudistus seuraa sitä. Maailmanpyörä ja Kanavarannan uusi ravintolakeskittymä kuuluvat samaan merellisen Helsingin kokonaisuuteen.

Torikorttelit-hanke liittyy laajemminkin merellisen keskustan kehittämiseen ja sen esiintuomiseen.

Alue lukuina

• Suomenlinnassa 1 042 000 kävijää (2017)
• Tuomiokirkko – 0,5 milj. kävijää vuosittain
• Uspenskin katedraali – yli 0,5 milj. kävijää vuosittain
• Katajanokan kautta matkusti 2,8 milj matkustajaa (2011)
• Eteläsatama 4,7 milj. matkustajaa (2016) ja kv-risteilyliikenteessä 37 000 matkustajaa
• Uusi Helsingin kaupunginmuseo 364 543 kävijää (2018)

 

Saavutettavuus

• Raitiovaunut 2, 4, 7 kulkevat vierestä ja läpi Torikortteleiden
• Kaisaniemen metroaseman lähin uloskäynti 300 metrin päässä
• Lauttalinjat Suomenlinnaan, Lonnaan ja Vallisaareen, Korkeasaareen jne.
• Hop-on-hop-off-bussit pysähtyvät viereen
• Lähin parkkihalli P-Kluuvi, P-Tähtitorninmäki ja P-Kasarmintori myös lähellä
• Kaupunkifillariparkkeja vieressä

Torikortteleista löytyy ravintoloita ja kahviloita, pieniä putiikkeja, kaupunginmuseo, art house-elokuvateatteri, oma panimo, kultasepänliike, salakapakka – ja vaikka mitä muuta!