Sofiankatu 8

Liiketilaa 51,9 m2 Katutaso Sofiankatu 8

Persoonallinen pieni liiketila Torikortteleiden kuvatuimmassa lokaatiossa.

Vuokrattava tila

Historiallisella Sofiankadulla sijaitsevassa 51,9 neliön katutason liiketilassa on kolme eri kokoista huonetta ja wc. Tilasta on ikkunat sekä Sofiankadulle että Cafe Engelin sisäpihalle, joka otimii kesäiltaisin Kesäkino Engelinä.

Viimeisin remontti tässä liiketilassa valmistui vuonna 2011. Historiaa huokuvassa tilassa on toiminut viimeksi vinyylilevydivari ja sitä ennen antikvariaatti. Liiketila ei sovellu kahvila-, ravintola- tai kampaamotilaksi.

Tilaa on vapaa 1.4. alkaen.

 

Rakennus

Sofiankatu kuuluu kaupungin vanhimpiin katuihin. Nupulakivinen kävelykatu aukeaa suoraan Senaatintorille ja tuomiokirkolle, toisessa päässä Havis Amandan aukiolle, ja se on yksi koko Helsingin kuvatuimpia näkymiä. Idyllinen miljöö, kiinnostava historia, kaunis kivijalka, lukuisat sisäpihat ja näyttävä arkkitehtuuri tekevät alueesta persoonallisen Helsingin kohtaamispaikan.

Liiketilan naapurista Sofiankatu 4:n katutasosta löytyvät suosittu napolilaispizzan mekka Pizzeria Via Tribunali sekä rakastettu art house -elokuvateatteri Kino Engel. Lars Sonckin suunnittelema talo on Sofia Future Farm -kaupunkikeskus, uuden työn keskittymä ja kohtauspaikka. Toisella puolella naapurissa sijaitsee taide- ja käyttökeramiikkaa sekä muuta käsityötä myyvä OKRA. Vastapäätä avasi joulukuussa Helsingin ensimmäinen sake- ja viinibaari Gohan.

 

Torikorttelit

Torikortteleiden välittömässä ympäristössä Kruununhaassa, Katajanokalla, Kaartinkaupungissa, Kluuvissa ja Suomenlinnassa on kaikkiaan 14 400 asukasta ja 37 000 työpaikkaa (Helsingin tilastollinen vuosikirja 2018).

Torikortteleihin johtavat kauppakatuna tunnettu Aleksanterinkatu, viherbulevardi Esplanadi, ja rantaliikenne kaukaa idästä saakka. Senaatintorille, Kauppatorille ja sieltä lähtevälle Suomenlinnan lautalle suuntaavat lähes kaikki Helsingissä matkailevat.

Koko Torikortteleiden ympäristö elää mielenkiintoista ja vauhdikasta muutoksen aikaa: Allas Sea Pool -merikylpylä, Kauppahalli ja Kauppatorin uudistus seuraa sitä. Maailmanpyörä ja Kanavarannan uusi ravintolakeskittymä kuuluvat samaan merellisen Helsingin kokonaisuuteen.

Sofiankadun liiketilan viereinen sisäpiha on kesäisin Cafe Engelin terassi ja siellä nähdään Kesäkino Engelin elokuvanäytöksiä.

Alue lukuina

• Suomenlinnassa 1 042 000 kävijää (2017)
• Tuomiokirkko – 0,5 milj. kävijää vuosittain
• Uspenskin katedraali – yli 0,5 milj. kävijää vuosittain
• Katajanokan kautta matkusti 2,8 milj matkustajaa (2011)
• Eteläsatama 4,7 milj. matkustajaa (2016) ja kv-risteilyliikenteessä 37 000 matkustajaa
• Uusi Helsingin kaupunginmuseo 364 543 kävijää (2018)

 

Saavutettavuus

• Raitiovaunut 2, 4, 5, 7 kulkevat vierestä ja läpi Torikortteleiden
• Kaisaniemen metroaseman lähin uloskäynti 300 metrin päässä
• Lauttalinjat Suomenlinnaan, Lonnaan ja Vallisaareen, Korkeasaareen jne.
• Hop-on-hop-off-bussit pysähtyvät viereen
• Lähin parkkihalli P-Kluuvi, P-Tähtitorninmäki ja P-Kasarmintori myös lähellä
• Kaupunkifillariparkkeja vieressä

Torikortteleissa on kaikkiaan 19 ravintolaa ja kahvilaa, 20 putiikkia, uusi kaupunginmuseo, kaupunkikeskus Sofia, radioasema Basso, art house -elokuvateatteri – ja vaikka mitä muuta!