Aleksanterinkatu 22

Ravintolatila Aleksanterinkatu 22 Katutaso 317 m2 + sos.tilat ja varastot kellarissa 58 m2 =yhteensä 375 m2

Vuokrataan persoonallinen ravintolatila Aleksanterinkadulla. Ravintolaan kuuluu myös upea sisäpihaterassi!

Vuokrattava tila

Senaatintorin laidalla, osoitteessa Aleksanterinkatu 22 sijaitseva tila on varmasti yksi Helsingin persoonallisimmista ravintolatiloista, aivan omanlaisella tunnelmallaan. Useasta tilasta koostuva kokonaisuus mahdollistaa sekä hyvin intiimin illallistunnelman että isot juhlat ja tapahtumat.

Kokonaisuuteen kuuluu sisätilojen lisäksi yksi kaupungin upeimmista sisäpihaterasseista. Terassia sivuaa ravintolan puolella lasiseinäinen sisätila, jota saa avattua säiden salliessa. Terassipaikkoja on mahdollista sijoittaa myös Aleksanterinkadun puolelle. Ravintolaan on sisäänkäynnit Aleksanterinkadulta, sisäpihalta ja niitä yhdistävästä käytävästä.

Terassipihalla on aikojen saatossa pidetty isoja, ikimuistoisia tapahtumia: Helsinki Design Weekin PechaKucha -ilta, Etno-Espan päätöskonsertit Taiteiden yönä, Torikortteleiden katujuhlien iltaklubit, Lux Helsingin valoteos, jne. Viereinen kaupungintalon seinä on hyvä ”valkokangas” elokuville, videoteoksille ja muille esityksille. Yhteistyö naapuriterassien kanssa laajentaa korttelipihat isoksi tapahtuma-alueeksi.

Aiemmin tilassa on toiminut palkittu ja rakastettu ravintola Chapter.

 

Rakennus

Kunnallispormestari ja kauppias Nils Burtzin talo rakennettiin vuosina 1762-1775. Se on todennäköisesti ensimmäinen Helsinkiin rakennettu kolmikerroksinen rakennus, ja naapurirakennusten lailla Helsingin vanhimpia kivitaloja. Talon empiretyylinen julkisivu on peräisin korttelin Senaatintorin puoleisen sivun uudistuksesta 1830-luvulta. Burtzin talo ja viereinen Helleniuksen talo olivat Helsingin poliisilaitoksen käytössä 1800-luvun lopulta vuoteen 1986 saakka. Rakennus peruskorjattiin nykyiseen asuunsa osana Torikortteleiden hankekokonaisuutta vuonna 2016.

Vuokrauksen kriteerit

Tilaan etsitään ravintolayrittäjää, joka on kiinnostunut osallistumaan alueen vetovoiman kehittämiseen tekemällä yhteistyötä esim. tapahtumien kanssa ja tarjoaa laadukkaan, ajankohtaisen ja vastuullisen ruokakonseptin sekä tavoittaa ensisijaisesti kaupunkilaiset, mutta myös matkailijat.

Valinnassa painotamme seuraavia asioita:

Kohderyhmänä kaupunkilaiset

Aukiolojen laajuus

Sisäpihan hyödyntäminen

 

Vuokrauksesta kiinnostuneita pyydetään toimittamaan konsepti, liiketoimintasuunnitelma sekä markkinointisuunnitelma osoitteeseen  kata.koivumaa@torikorttelit.fi. Viestikenttään otsikoksi ”Torikortteleiden ravintolatila”.

Torikorttelit

Torikortteleiden välittömässä ympäristössä Kruununhaassa, Katajanokalla, Kaartinkaupungissa, Kluuvissa ja Suomenlinnassa on kaikkiaan 14 400 asukasta ja 37 000 työpaikkaa (Helsingin tilastollinen vuosikirja 2018).

Torikortteleihin johtavat kauppakatuina tunnetut Aleksanterinkatu ja Pohjoisesplanadi, ja rantaliikenne kaukaa idästä saakka. Senaatintorille, Kauppatorille ja sieltä lähtevälle Suomenlinnan lautalle suuntaavat lähes kaikki Helsingissä matkailevat.

Koko Torikortteleiden ympäristö elää mielenkiintoista ja vauhdikasta muutoksen aikaa: Allas Sea Pool -merikylpylä, Kauppahalli ja Kauppatorin uudistus seuraa sitä. Maailmanpyörä ja Kanavarannan uusi ravintolakeskittymä kuuluvat samaan merellisen Helsingin kokonaisuuteen.

Torikorttelit-hanke liittyy laajemminkin merellisen keskustan kehittämiseen ja sen esiintuomiseen.

Alue lukuina

• Suomenlinnassa 1 042 000 kävijää (2017)
• Tuomiokirkko – 0,5 milj. kävijää vuosittain
• Uspenskin katedraali – yli 0,5 milj. kävijää vuosittain
• Katajanokan kautta matkusti 2,8 milj matkustajaa (2011)
• Eteläsatama 4,7 milj. matkustajaa (2016) ja kv-risteilyliikenteessä 37 000 matkustajaa
• Uusi Helsingin kaupunginmuseo 364 543 kävijää (2018)

Saavutettavuus

• Raitiovaunut 2, 4, 7 kulkevat vierestä ja läpi Torikortteleiden
• Kaisaniemen metroaseman lähin uloskäynti 300 metrin päässä
• Lauttalinjat Suomenlinnaan, Lonnaan ja Vallisaareen, Korkeasaareen jne.
• Hop-on-hop-off-bussit pysähtyvät viereen
• Lähin parkkihalli P-Kluuvi, P-Tähtitorninmäki ja P-Kasarmintori myös lähellä
• Kaupunkifillariparkkeja vieressä

Torikortteleista löytyy ravintoloita ja kahviloita, pieniä putiikkeja, kaupunginmuseo, art house-elokuvateatteri, oma panimo, kultasepänliike, salakapakka – ja vaikka mitä muuta!