Unioninkatu 27B

Liiketilaa 65,4–133 m2 1.–2. kerros Unioninkatu 27B

Kaunis kaksikerroksinen liiketila täynnä persoonallisia yksityiskohtia Torikortteleiden Kiseleffin talossa.

Vuokrattava tila

Vuokrattava kaksikerroksinen tila sijaitsee Unioninkadulla, Kiseleffin talossa. Liiketilaan on oma sisäänkäynti Unioninkadulta ja käynti myös Kiseleffin talosta, lounasravintola Sofia Bistrosta. Tilasta on näyteikkunat kadulle. Alakerran tila on kahdessa tasossa, ja perällä on pieni ovellinen huone esimerkiksi varastoksi tai pieneksi taukotilaksi. Tilan uniikki yksityiskohta on puinen, koristeleikattu tuulikaappi.

Liiketilan kerroksia yhdistävät portaat, hissi sijaitsee aulan puolella liiketilan vieressä. Toisessa kerroksessa on pienet ikkunat Unioninkadulle ja tilan perällä ovellinen varastotila.

Tila sopii esimerkiksi toimijalle, joka etsii toimistotilaa myymälän yhteyteen. Yläkerta soveltuu myös hyvin showroom-tilaksi.

Tilaa on vapaa 1.4. alkaen, mutta tarvittaessa tilan saa käyttöön aikasemminkin.

Kiinnostuitko tilasta? Ota yhteyttä myyntipäällikkö Eija Maliniin, eija.malin@torikorttelit.fi.

Rakennus

Kiseleffin talon ensimmäinen osa on valmistunut jo vuonna 1778, nykyiset osat pitkälti 1818 Carl Ludvig Engelin suunnittelemina. Talossa on toiminut alkuvaiheessa sokerinpuhdistamo, jonka kauppias Feodor Kiseleff kuitenkin siirsi riskialttiin toiminnan vuoksi muualle. Vuoteen 1930 tilassa toimi Stockmannin tavaratalo. Nykyisen kaltaisena kauppiastalona toiminta on jatkunut pienin muutoksin 80-luvulta saakka.

Kiseleffin talo on yhteydessä Lars Sonckin Stockmannin laajennukseksi piirtämän Sofiankatu 4:n taloon – aivan kuten talot alun perin suunniteltiin – ja siinä toimii Sofia Future Farm -kaupunkikeskus bistroineen, viinibaareineen sekä kokous- ja työtiloineen.

Unioninkadun puolella katutasossa naapureina ovat Bassoradio ja Au3 Kultasepät. Katutason tilassa toimi viimeksi TRE:n joulukauppa ja yläkerrassa Maininki & Ystävät -kässäkerho. Tilassa on aiemmin ollut ekologisiin lastenvaatteisiin ja luonnonkosmetiikkaan erikoistunut liike.

Torikorttelit

Torikortteleiden välittömässä ympäristössä Kruununhaassa, Katajanokalla, Kaartinkaupungissa, Kluuvissa ja Suomenlinnassa on kaikkiaan 14 400 asukasta ja 37 000 työpaikkaa (Helsingin tilastollinen vuosikirja 2018).

Torikortteleihin johtavat kauppakatuina tunnetut Aleksanterinkatu ja Pohjoisesplanadi, ja rantaliikenne kaukaa idästä saakka. Senaatintorille, Kauppatorille ja sieltä lähtevälle Suomenlinnan lautalle suuntaavat lähes kaikki Helsingissä matkailevat.

Koko Torikortteleiden ympäristö elää mielenkiintoista ja vauhdikasta muutoksen aikaa: Allas Sea Pool -merikylpylä, Kauppahalli ja Kauppatorin uudistus seuraa sitä. Maailmanpyörä ja Kanavarannan uusi ravintolakeskittymä kuuluvat samaan merellisen Helsingin kokonaisuuteen.

Torikorttelit-hanke liittyy laajemminkin merellisen keskustan kehittämiseen ja sen esiintuomiseen.

Alue lukuina

• Suomenlinnassa 1 042 000 kävijää (2017)
• Tuomiokirkko – 0,5 milj. kävijää vuosittain
• Uspenskin katedraali – yli 0,5 milj. kävijää vuosittain
• Katajanokan kautta matkusti 2,8 milj matkustajaa (2011)
• Eteläsatama 4,7 milj. matkustajaa (2016) ja kv-risteilyliikenteessä 37 000 matkustajaa
• Uusi Helsingin kaupunginmuseo 364 543 kävijää (2018)

 

Saavutettavuus

• Raitiovaunut 2, 4, 7 kulkevat vierestä ja läpi Torikortteleiden
• Kaisaniemen metroaseman lähin uloskäynti 300 metrin päässä
• Lauttalinjat Suomenlinnaan, Lonnaan ja Vallisaareen, Korkeasaareen jne.
• Hop-on-hop-off-bussit pysähtyvät viereen
• Lähin parkkihalli P-Kluuvi, P-Tähtitorninmäki ja P-Kasarmintori myös lähellä
• Kaupunkifillariparkkeja vieressä

Torikortteleissa on ravintoloita ja kahviloita, pieniä putiikkeja, uusi kaupunginmuseo, radiokanava, art house-elokuvateatteri, oma panimo, kultasepänliike, yli 100-vuotias hattuliike, salakapakka – ja vaikka mitä muuta!